Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík exkluzívne: Pre koho to robíme? To sa pýtam stále častejšie

Ako prišlo k dohode s už odídeným trénerom Vladimírom Weissom, k podpisu zmluvy s Jurajom Kuckom a príde aj Róbert Mak? Aj to prezradil generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml. v rozsiahlom rozhovore pre Pravdu.

04.07.2022 06:00
SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Foto: ,
Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.
debata (25)

Čo pre Slovan znamená udržanie trénera Weissa?
Bolo kľúčové vyriešiť túto otázku. Som presvedčený, že tréner Weiss je to najlepšie riešenie. Sadli sme si, našli sme spoločnú reč. Pochopil stratégiu, filozofiu a možnosti klubu a nakoniec sa s tým stotožnil a do novej sezóny ideme s čistým stolom.

Weiss najprv skončil, o pár dní ste však oznámili, že predsa pokračuje. Narušil rokovania aj koniec Štefana Tarkoviča pri reprezentácii?
Do nášho procesu udalosti v reprezentácii nevstupovali, nakoľko tréner Weiss nedostal ponuku od Slovenského futbalového zväzu a ani ním nebol kontaktovaný. Mal nejaké ďalšie ponuky, pravdepodobne ich zvažoval.

Zasiahol do rokovaní s Weissom aj váš otec a majiteľ klubu Ivan Kmotrík starší?
Nemusel zasahovať, pretože to bolo o mne a trénerovi Weissovi, aby sme našli spoločnú reč. Samozrejme, nie je tajnosťou, že môj otec a tréner Weiss majú spolu dlhodobo nadštandardné vzťahy.

Povedali ste, že ho presvedčila stratégia klubu. V čom je teda iná, ako po minulé roky?
Nepovedal by som, že je v niečom iná. Obaja chceme to isté. S Vladom sme si potrebovali vyjasniť niektoré veci. Úprimne, naša komunikácia nebola v optimálnom stave a postupom času medzi nami chladla. Potrebovali sme si to vydiskutovať, vyčistiť stôl.

Predstavovali by ste Juraja Kucku ako novú posilu, ak by neostal na lavičke Weiss?
Ťažko povedať, ale myslím, že áno. Aj keď jeho zotrvanie určite pomohlo. Aj pre futbalistu je jednoduchšie, keď pozná trénera a vie, čo od neho očakávať. No Juraj by sem asi prišiel tak či tak.

Ako dlho ste Kucku lámali?
Je to dlhodobá záležitosť. Posily riešime aspoň 6 mesiacov vopred, aby sme mali prehľad, o koho sa snažiť môžeme a kde nie je šanca. O Jurajovi sme sa rozprávali už počas minulého leta – vtedy chcel vyskúšať Premier League. Teraz sa príležitosť naskytla.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml.