Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Banská Bystrica má nového trénera. Vargu nahradil kouč z Česka

Vedenie MFK Dukla Banská Bystrica sa po odchode Stanislava Vargu dohodlo na ročnom kontrakte s Michalom Ščasným.

02.07.2022 14:04
Michal Ščasný Foto: ,
Novým trénerom FK Senica sa stal Michal Ščasný, ktorý do klubu prichádza zo Spartaka Trnava.
debata

43-ročný český kormidelník prišiel pod Urpín po trénerských anabázach v Senici, Trnave a Nitre. Ponuku Banskej Bystrice uprednostnil pred jedným z klubov cyperskej súťaže.

„Bol som v Česku u rodičov, keď prišla konkrétna ponuka z Banskej Bystrice. Riešil som už trénerské angažmán na Cypre. Napokon som súhlasil s ponukou Dukly. Zavážilo aj to, že sa poznám so športovým riaditeľom klubu Jozefom Moresom,“ uviedol Ščasný na sobotňajšom brífingu.

Daniella Semaanová (vľavo) s manželkou Messiho Antonelou Roccuzzovou. Čítajte viac Messiho dovolenka ponúka mnoho. Polovičky hviezd ukázali prednosti

Predostrel aj svoje plány: „Mojím cieľom je odviesť dobrú robotu a nadviazať na výbornú prácu Stana Vargu. Mrzí ma, že striedam práve môjho kamaráta Stana,“ povedal tréner s tým, že Varga mu pomohol v trénerskej kariére v čase, keď prišiel z Cypru do akadémie Tatrana Prešov.

Ščasný ide do nového prostredia, ale hra banskobystrickej Dukly nie je pre neho neznáma: „Hráčsky káder je na dobrej úrovni. Určite ho ešte vhodne doplníme.“

Joan Laporta Čítajte viac Šéf Barcelony o Lewandowskom aj prestupoch. Koľko chce minúť?

K angažovaniu trénera Ščasného sa vyjadril na sobotňajšom brífingu v Banskej Bystrici aj športový riaditeľ MFK Jozef Mores: „Za Michala Ščasného hovoria výsledky jeho práce v kluboch, v ktorých pôsobil. Či už to bolo v Senici, alebo v Spartaku Trnava. Išli o ňom len tie najlepšie referencie,“ skonštatoval Mores.

Asistentmi trénera Michala Ščasného budú Štefan Rusnák a Mário Auxt, ktorý prichádza do Dukly z postu hlavného kouča FC Petržalka. Trénerom brankárov zostáva Norbert Juračka.

Ako sa zmenili legendy Brazílie po 20 rokoch. Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Majstri sveta sa stretli presne po 20 rokoch v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Banská Bystrica #Fortuna liga