Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Weiss má titul. Napriek tomu si možno bude hľadať novú robotu

Dvadsaťosem titulov, z toho dvanásť po rozdelení bývalého Československa.

18.04.2022 11:38
SR Ružomberok futbal Slovnaft Cup weiss Foto: ,
Hlavný tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata (6)

Touto bilanciou sa môžu od minulého piatka pochváliť futbalisti bratislavského Slovana.

Kapitán: Slovan môže byť ako Ludogorec

K titulu ich tentoraz doviedol Vladimír Weiss, ktorý predtým dvakrát triumfoval v najvyššej domácej súťaži s Artmediou Petržalka (2005 a 2008).

Bol súčasťou aj minuloročných majstrovských osláv, stal sa trénerom v máji pred súbojom v Zlatých Moravciach, kde Slovan spečatil titul. Týždeň predtým viedol mužstvo ešte Darko Milanič.

„Tento titul mu patrí, pracoval s tímom celú sezónu. Ja s tým nemám nič spoločné, akurát som sa snažil pripraviť hráčov na tento zápas. Je to len prvý krok našej spolupráce,“ zdôraznil vtedy Weiss.

Slovan je prvým tímom, ktorý získal v slovenskej ére štyri tituly po sebe. V zahraničí nebýva podobná situácia úplne výnimočná a vychádzajúc zo súčasného rozdelenia síl v slovenskom futbale, podmienok a kvality konkurencie, môže pridať v budúcnosti aj ďalšie majstrovské triumfy v rade.

V podobnom duchu sa na klubovom webe vyjadril aj kapitán mužstva Vasil Božikov, ktorý sa tešil zo všetkých štyroch posledných titulov.

„U nás v Bulharsku vyhral Ludogorec ligu desaťkrát po sebe, má našliapnuté na jedenásty titul. Myslím si, že Slovan má všetky predpoklady na to, aby dosiahol niečo podobné a dominoval,“ tvrdí bulharský reprezentant.

Súboj prvých dvoch nenadchol

Slovanisti posledný majstrovský krok urobili v uplynulých rokoch vždy na súperovom ihrisku. Teraz na pôde aktuálne druhého Ružomberku. Súboj elitných tímov slovenskej súťaže nielenže nepriniesol góly, ale vyznel aj herne rozpačito.

„Veril som, že to bude otvorenejší zápas a padnú v ňom góly, lebo obe mužstvá sú útočné. Potrebovali sme viac rozvahy a kvality vo finálnej fáze, aby sme sa tešili z víťazstva. Chceli sme vyhrať, nehrali sme na bod, ale stačil na titul, preto ho berieme,“ vravel Weiss.

Slovanisti splnili prvý cieľ sezóny. Teraz sa pokúsia získať Slovenský pohár. Double vybojovali aj v dvoch predchádzajúcich rokoch a ak by to zvládli aj do tretice, boli by prvými, komu sa to v slovenskom futbale podarilo.

Už v utorok čaká majstra odvetný semifinálový súboj s Trenčínom na Tehelnom poli, prvý sa skončil bez gólov.

„Urobím všetko pre to, aby sme boli úspešní aj v závere sezóny, pokúsime sa vyhrať pohár a so cťou dohrať ligu,“ tvrdí bratislavský tréner.

Avizuje ďalšie zmeny v kádri.

"Tí, ktorí nepracujú podľa mojich predstáv, alebo neodvádzajú, čo od nich chcem a čo by mal od nich vyžadovať Slovan, musia v lete odísť. Niektorým sa končia zmluvy, iní o ne bojujú.

Uvidíme, čo bude ďalej, aj ja mám zmluvu len do leta. Keď bude ochota vedenia klubu, aby som pokračoval, budem pokračovať, ak nie, budem si hľadať nové zamestnanie," vyhlásil.

S ligou sa rozlúči Pohronie

Ružomberský tréner Peter Struhár bol s bodom spokojný. Je však otázne, či bude tímu stačiť v konečnom účtovaní v boji o druhú priečku.

Trnava si v nedeľu poradila so Sereďou (2:0), nazbierala rovnaký počet bodov ako Ružomberok a už v najbližšom kole ho privíta na svojom štadióne. V prospech Ružomberčanov hovorí lepšie skóre a zatiaľ aj lepšie vzájomné zápasy.

V skupine o záchranu sa definitívne rozhodlo, že po troch rokoch súťaž opustí Pohronie, ktoré v tomto roku nevyhralo z deviatich zápasov ešte ani raz a získalo len dva body.

Ostatné tímy v tejto skupine sa budú teraz usilovať vyhnúť predposlednému miestu. Toho, kto ho obsadí, čaká baráž s druhým tímom druhej ligy. Zatiaľ na ňom môže skončiť každé z piatich mužstiev.

Toto súperenie už výrazne ovplyvňuje situácia v Senici, vo finiši sa stráca regulárnosť. V rozpadávajúcom sa klube dali pred domácim súbojom s Liptovským Mikulášom výpovede ôsmi hráči i realizačný tím na čele s trénerom Pavlom Šustrom.

Senica nastúpila s dorasteneckým výberom, ktorý doplnili štyria hráči áčka, hladko podľahla (0:3). Na otázku, či Seničania súťaž dohrajú, nevedel nik po zápase jednoznačne odpovedať…


Standings provided by SofaScore LiveScore
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #ŠK Slovan Bratislava #liga #Vladimír Weiss