Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Päť gólov, hrdina Weiss. Slovan vezie zo Žiliny tri body

Futbalisti MŠK Žilina prehrali v nedeľu na domácom ihrisku s lídrom Fortuna ligy Slovanom Bratislava 2:3.

06.03.2022 19:09
slovan, žilina Foto: ,
Momentka zo zápasu Žilina - Slovan.
debata

O rozhodujúci zásah súboja 1. kola skupiny o titul sa v 81. minúte postaral Samuel Mráz. Slovan neprehral už 15 zápasov v sérii.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 2:3 (1:1)
Góly: 42. Kopas (z 11 m), 59. Ďuriš – 81. S. Mráz, 45+1. a 75. Weiss (prvý z 11 m).
Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Jekkel, ŽK: Kopas, Gono, Slobodník – Božikov, Lovat, Mustafič
MŠK Žilina: Belko – Rusnák, Kopas, Nemčík, Anang (46. Owusu) – Slebodník, Gono (83. Myslovič), F. Mráz – Jánošík (66. Kaprálik), Iľko (83. Paur), Ďuriš
ŠK Slovan Bratislava: Chovan – Pauschek, Kašia, Božikov, Lovat (88. De Marco) – Mustafič, Kankava – Green (71. Čavrič), Weiss (90.+3. Agbo), Zmrhal (71. S. Mráz) – Šaponjič (71. Barsegjan)

Duel priniesol ofenzívnu partiu. Už v 10. min mohol do vedenia poslať hostí Weiss, no jeho pokus brankár Belko zneškodnil.

Prvú veľkú šancu domácich mal v 20. min Iľko, no s jeho hlavičkou si Chovan poradil. Brankár belasých bol v pohotovosti aj o tri minúty neskôr, keď musel zlikvidovať strelu Kopasa.

Najbližšie k otvoreniu skóre boli žlto-zelení po polhodine hry, keď Chovan iba s námahou odpratal spred brány loptu po šanci Slobodníka.

Úvodné dva góly tak padli až v závere prvého polčasu z bieleho bodu. Najprv potrestal faul Kašiu v 42. min Kopas a v nadstavenom čase vyrovnal Weiss, keď predtým hral Rusnák na zemi rukou.

Zilina - Slovan Čítajte viac ONLINE: Slovan vezie zo Žiliny tri body

Po zmene strán sa slovanisti snažili rýchlo vyrovnať, no Šaponjiča výborným reflexívnym zákrokom vychytal Belko.

Radovať sa z gólu tak mohli až po takmer hodine hry Žilinčania. Ďuriš sa v 59. min dostal k strele z hranice šestnástky a rozvlnil sieť.

Slovan však dokázal v záverečnej štvrťhodine otočiť duel predovšetkým zásluhou individuálnych schopností Vladimíra Weissa mladšieho.

Ten najprv v 75. min sám vyrovnal a o šesť minút dokázal ideálne nájsť v preplnenej šestnástke Mráza, ktorý rozhodol o triumfe Slovana.

Peter Černák, tréner Žiliny:
„Rozhodol iba detail. Podali sme dnes veľmi dobrý výkon. Je veľká škoda, že výsledok to neukazuje. Takéto zápasy si však chalani potrebujú prežiť. Boli sme pripravení na Weissa, no aj tak dokázal rozhodnúť.“

Vladimír Weiss st., tréner Slovana:
„Jeden z najlepších zápasov v lige tento rok. Prvý polčas sme trochu spali. Občas sme nepozorní a súper nás dnes za to potrestal. Doťahovať výsledok bolo ťažké, ale ukázali sme v závere efektivitu. Žilina hrala dnes výborne. Vlado ukázal skúsenosti a kvalitu, na to tu je. V lige by sme mali dominovať s týmto kádrom. Vo futbale sa môže stať všeličo, ale boli by sme hlupáci, ak by sme si teraz nechali vziať titul. Najmä, ak mužstvo teraz šliape.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml.