Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa ohradil voči dezinterpretácii. Utečencom zabezpečí pomoc

Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava sa dôrazne ohradil voči dezinterpretácii situácie, ktorá vznikla v rámci sobotného derby so Spartakom Trnava na Tehelnom poli (0:0).

01.03.2022 15:52 , aktualizované: 16:32
Slovan, Nitra Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Ako klub zdôraznil v oficiálnom komuniké, išiel do športového duelu a nemal preto pripravený žiadny transparent o situácii na Ukrajine.

Podľa stanoviska „futbalový klub Slovan Bratislava odmieta akúkoľvek vojnu, kdekoľvek na svete – vrátane tej súčasnej, ktorá prebieha na Ukrajine.“

SR futbal FL 22. kolo Slovan Spartak Trnava weiss Čítajte viac Prečo Slovan neodsúdil vojnu? Weiss ponúkol jasné vysvetlenie

"Vojna na Ukrajine je tragédia, ktorá ničí nielen životy ľudí, ekonomiku a hospodárstvo, ale aj šport, kultúru a elementárne medziľudské vzťahy.

A nemôžeme pripustiť, aby toto všetko bolo vojnou zničené," povedal prezident klubu Ivan Kmotrík mladší.

Slovan podľa neho v týchto dňoch zvažuje, ako pomôcť ľuďom, ktorí utekajú pred hrôzami vojny aj na územie Slovenska.

Dunajská Streda Čítajte aj Ani DAC nepózoval s transparentom proti vojne. Mal iný dôvod ako Slovan

"Do utečeneckých lokalít zabezpečíme dodávku minerálnej vody a zvažujeme, ako ponúknuť ukrajinským futbalovým klubom možnosť hrať futbal na našom štadióne na Tehelnom poli.

Nemáme to ešte v detailoch premyslené, pretože veci sa dejú strašne rýchlo, ale uvažujeme práve týmto smerom," uviedol ďalej Ivan Kmotrík mladší.

Pripomenul, že klub a jeho majiteľ nezaváhali ani počas vrcholiacej pandémie a Národný futbalový štadión bezodplatne poskytli na zriadenia veľkokapacitného očkovacieho centra.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #vojna na Ukrajine