Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

DAC sa rozlúčil s Kamerunčanom. Mladý reprezentant mieri zo Žiliny do Sparty

Futbalový klub DAC 1904 Dunajská Streda po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu s Didierom Lamkel Zé.

13.01.2022 18:11
Didier Lamkel Zé, Lukáš Pauschek Foto: ,
Didier Lamkel Zé padá po súboji s Lukášom Pauschekom zo Slovana.
debata

Dvadsaťpäťročný Kamerunčan prišiel do DAC vlani v septembri z belgického Royalu Antverpy na hosťovanie, ktoré pôvodne platilo do konca aktuálnej sezóny. Informoval o tom oficiálny web DAC.

Lamkel Zé nastúpil za tím zo Žitného ostrova na sedem stretnutí Fortuna ligy, jeden štart si pripísal aj v Slovnaft Cupe. Zaznamenal v nich dva góly a tri asistencie.

"Hráč verejne a pri rôznych príležitostiach vyjadril svoje želanie opustiť klub. Chceli sme ukončiť špekulácie a toto riešenie považujeme za najlepšie pre všetky zúčastnené strany.

Nechceme byť klubom druhej voľby, ktorý hráči využívajú len vo svoj prospech," komentoval ukončenie spolupráce s Lamkelom Zé športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

Michal Gašparík, Martin Škrtel Čítajte viac Zobrať titul Slovanu? Uvidíme vo februári

Goljan: Odchádza sa mi veľmi ťažko

Adam Goljan prestúpil z MŠK Žilina do Sparty Praha. Dvadsaťročný odchovanec žilinskej akadémie podpísal na letnej zmluvu do 30. júna 2025 a bude spočiatku pôsobiť v druholigovom B-tíme „rudých“.

Slovenský útočník odohral za MŠK v prvom tíme 30 súťažných duelov s bilanciou gól a dve asistencie.

"Adam bol už v priebehu minulého roka v kontakte so Spartou, ktorá mu teraz chce zo začiatku dať priestor najmä vo svojej druholigovej rezerve, kde bude zbierať skúsenosti.

Nik ale nevylúčil, že jeho situácia v Prahe sa v priebehu zimného prípravného obdobia nemôže zmeniť. Každopádne z prvého mužstva budú pozorne sledovať jeho výkonnosť a v prípade potreby či dobrých výkonov si ho vytiahnu hore," povedal pre web Žiliny jej športový manažér Karol Belaník a dodal:

„Sparta Praha je veľké meno s najvyššími ambíciami a v Európe má vysoký kredit, čo všetko zavážilo aj v prípade Adamovho rozhodnutia vyskúšať túto cestu. Jeho rýchlostné či driblingové parametre ho predurčujú, aby v Česku uspel a dostal sa aj do prvého tímu.“

Filip Twardzik, Kristián Koštrna Čítajte viac Trnavu opúšťa opora: Taká zaujímavá ponuka by už nemusela prísť

Goljan je reprezentant SR do 21 rokov, na konte v nej má 11 medzištátnych zápasov.

"Odchádza sa mi veľmi ťažko, pretože som tu prežil najkrajšie chvíle svojho života, spoznal som tu veľa skvelých ľudí, ktorí mi vo všetkom pomáhali.

Tento klub mi pomohol dostať sa tam, kde som teraz, za čo som nesmierne vďačný každému jednému, od trénerov až po majiteľa. Mrzí ma, že už tomuto klubu nebudem môcť odovzdať viac, ale taký je niekedy futbal a v živote musíte urobiť rozhodnutie.

Ja som sa rozhodol posunúť v mojej kariére. Verím, že mi tento krok dopomôže stať sa ešte lepším futbalistom. Hádam sa tu ešte jedného dňa vrátim a stihnem dokončiť to, čo som nestihol.

Nikdy nezabudnem, odkiaľ pochádzam. Som veľmi rád, že môžem ísť do takého klubu, akým je Sparta, je to veľké meno v Európe. Verím, že sa mi tam podarí presadiť a splniť si svoje ciele," povedal Goljan.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FC DAC 1904 Dunajská Streda #Didier Lamkel Zé #Adam Goljan