Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vladovo zranenie? Chápem Tarkoviča, išlo mu o všetko, vraví Weiss

Jeseň mali nabitú ako žiadny iný klub na Slovensku. Futbalisti Slovana Bratislava odohrali počas prvej polovici ročníka 2021/22 až 36 zápasov.

23.12.2021 11:21
SR futbal EL odveta play off Slovan Olympiakos BAX Foto: ,
Vladimír Weiss st.
debata (8)

Viac ako v európskych pohároch sa im darilo v domácej súťaži.

Zverenci Vladimíra Weissa staršieho v nej dosiahli bilanciu 14 výhier, 4 remízy, 1 prehra a prezimujú na čele tabuľky so štvorbodovým náskokom pred druhou Trnavou.

Kouč Slovana poskytol pre klubový web rozsiahlejší rozhovor, v ktorom hodnotil doterajšie výkony a výsledky.

Ladislav Borbély Čítajte viac Weiss koučom Slovákov i Slovana? Bolo by to na hranici medzinárodného faux pas

„Verím, že hráči, ktorí počas jesene ešte neukázali svoju pravú tvár, môžu byť po zime fyzicky viac pripravení, a teda ešte lepší. Celá jeseň bola rýchla a náročná. S Európou prišlo veľa cestovania, zo skupiny sme žiaľ nepostúpili,“ hodnotil Weiss.

Zdôraznil, že hoci s postavením v lige je spokojný, vždy sa dá urobiť viac.

„Čo sa týka výsledkov, sme prví v lige a postupom do Európskej konferenčnej ligy sme aspoň sčasti vykryli rozpočet, z tohto pohľadu môže panovať spokojnosť. V mojej povahe však je, že nikdy nebudem spokojný. Vždy sa dá urobiť viac, platí to pre mňa, hráčov i vedenie,“ pokračoval.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.

Vyjadril sa aj k faktu, že mužstvo odohralo počas jesene až 36 zápasov.

"V lete sme čelili kondičným restom, viacerí hráči, ktorí prišli neskôr, neboli na tom tak fyzicky tak dobre, čo sa prejavilo na výkonoch. Aj preto som niekedy vyslovoval nespokojnosť, a niekedy som to robil vedome, aby som v hráčoch vzbudil iskru. Za prístup v tréningoch môžem v podstate všetkých pochváliť.

Miestami som musel zvyšovať hlas, napríklad na Ezekiela Hentyho v súvislosti s hmotnosťou, a niektorí hráči museli pridať. V tréningoch si však plnili veci dobre," pochválil zverencov.

Slovanisti neodohrali jeseň v plnej sile. Dlhodobo im chýba Dávid Holman, zdravotné problémy mal aj trénerov syn, Vladimír Weiss mladší.

Ivan Kmotrík Čítajte viac Kmotrík dal ultimátum: Buď pôjde Weiss preč teraz, alebo vôbec

"Pribrzdilo nás Vladove zranenie v reprezentácii, ktoré sa prejavilo v útočnej fáze. Dostával sa do výbornej formy, v ktorej sa blížil k tomu, čo hrával v minulosti. Zranil sa v reprezentácii, chápem trénera Tarkoviča, išlo mu o všetko, dával šancu tým, ktorým veril.

Jeho vynútená absencia sa prejavila na hre Hentyho, Mráza či Čavriča. Pred sezónou sme stratili Dávida Holmana, nositeľa ofenzívnej myšlienky tímu. Na ten post sa nám nepodarilo zohnať hráča jeho kvalít a kreativity," vysvetlil kouč Slovana.

Na záver rozhovoru nezabudol na vianočné prianie smerom k fanúšikom.

"Všetkým slovanistom a slovanistkám prajem, aby boli v prvom rade zdraví, a mali radosť z futbalu. Mojím prianím je, aby sa otvoril tento nádherný štadión, a ľudia si mohli pozrieť pekné zápasy.

Stále snívam sen o tom, že tu privítame veľké kluby typu Real Madrid, Barcelona, Juventus či Manchester City. Jednoducho, velikánov. Keď sme to dokázali v minulosti, verím, že to dokážeme aj v budúcnosti," dodal Weiss.


Standings provided by SofaScore LiveScore
8 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.