Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanistom sa nechcelo behať. Weiss ich bude riešiť v kabíne

Ďalšie víťazstvo, ktoré sa nerodilo ľahko. Futbalisti bratislavského Slovana si však zo Zlatých Moraviec odniesli dôležité tri body (2:1) a definitívne sa stali jesennými majstrami.

04.12.2021 07:47
henty, tóth Foto: ,
Útočník Slovana Ezekiel Henty v súboji s obrancom Zlatých Moraviec Martinom Tóthom.
debata (3)

Veľký favorit nastúpil v silnej zostave, nič nepodcenil, no i tak jeho výkon v prvom polčase, ktorý sa skončil bez gólov, nezniesol prísne kritériá.

Slovanisti súpera síce zatlačili, mali loptu väčšinu času vo svojej moci, no k vyloženým príležitostiam sa dostali len sporadicky.

„Nebol to pre nás jednoduchý zápas. Prvý polčas nebol dobrý z našej strany – či už išlo o prístup alebo behanie bez lopty. Mali sme málo šancí, prakticky skoro žiadnu,“ rozhovoril sa na pozápasovej tlačovej besede Vladimír Weiss st.

SR Zlaté Moravce šport futbal FL 17. kolo Slovan NRX Čítajte viac Slovan potvrdil úlohu favorita, skóroval aj Weiss

Hosťujúci tréner sa kritike svojich zverencov nevyhýba. Po každom zápase otvorene komentuje ich výkony, hovorí o tom, s čím je nespokojný.

Ostré slová niektorých z nich zvolil aj po predošlom stretnutí so Sereďou.

Po uplynulom súboji s ViOnom ocenil zisk troch bodov, no prejav jeho hráčov sa mu – najmä v prvom polčase – nepozdával. Najmä čo sa pohybu týka.

Práve za ten domácich futbalistov ocenil.

„Tréner Benkovský vedie hráčov takým bielsovským spôsobom. Jeho hráči majú disciplínu a poriadok na ihrisku,“ uviedol uznanlivo Weiss.

Podľa neho sa výkon Slovana po zmene strán zlepšil, k čomu prispela aj zmena v rozostavení zo 4–3–3 na 4–2–3–1.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...

"Mohlo to byť aj lepšie, no prišli sme si predovšetkým po ti body. Každý zápas je náročný. Ligu v podstate po polroku len spoznávam.

Sú v nej tímy, ktoré vedia hrať futbal, ktoré bojujú, ktoré sú dobre takticky pripravené na nás. Nie je jednoduché vyhrávať každý zápas.

S víťazstvom som preto spokojný, s výkonmi niektorých hráčov nie, ale to si rozoberiem sám v kabíne," zakončil hodnotenie Weiss.

Slovan sa najbližšie predstaví v Európskej konferenčnej lige. Už tento štvrtok na neho čaká záverečné kolo skupinovej fázy. V ňom zabojuje na ihrisku Kodane o postup.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #ViOn Zlaté Moravce