Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan potrápili Michalovce, Weiss dostal červenú kartu

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v 15. kole Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:1.

21.11.2021 19:00 , aktualizované: 19:51
Michalovce - Slovan Foto: ,
Na snímke vľavo hráč MFK Zemplín Michalovce Wisdom Uda Kanu, vpravo hráč ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss ml.
debata (3)

Víťazný gól strelil v 67. minúte Jaromír Zmrhal. Pre „belasých“ to bolo siedme víťazstvo po sebe, po ktorom majú na prvom mieste tabuľky päťbodový náskok pred Spartakom Trnava. Michalovce prehrali štvrtý zápas po sebe a priebežne sú na 8. mieste.

MFK Zemplín Michalovce – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)
Góly: 26. Trusa – 16. Henty, 67. Zmrhal. Rozhodovali: Gemzický – Štrbo, Vitko, ŽK: Mendez – De Marco, Weiss, ČK: 88. Weiss (mimo ihriska).
Michalovce: Száraz – Mendez, Vaško, Ranko, Magda – Kanu (84. Gembický), Begala, Ošima – Žofčák (66. Peňa), Trusa, Marcin (75. Popovits)
Slovan Bratislava: Chovan – Medveděv (86. Kashia), Abena, Božikov, De Marco – Kankava, Agbo – Čavrič (71. Rabiu), Weiss (82. Da Silva), Zmrhal (83. Green) – Henty (86. Mráz)

Hostia vstúpili do zápasu s ambíciou predĺžiť 6-zápasovú víťaznú sériu, cieľom domácich bolo po štyroch zápasoch naplno bodovať. Lepší vstup do zápasu mali Slovanisti.

V 16. minúte Čavrič odcentroval do šestnástky, domáci Magda odkopol loptu iba pred Hentyho, ktorý pohotovo prestrelil Száraza – 0:1.

Domáci sa však nezlomili, favoritovi zápasu boli v prvom polčase vyrovnaný súper a viackrát pohrozili ofenzívnymi akciami.

V 26. minúte Ranko vysunul Trusu, ktorý využil nedorozumenie Božikova s brankárom Chovanom a vyrovnal na 1:1. Trusa sa do sľubnej príležitosti dostal aj v 37. minúte, ale jeho pokus jeden z hostí tečoval do žrde.

Hostia sa ani v úvode druhého polčasu nevedeli dostať do ideálneho tempa a Michalovčania cítili šancu. V 62. minúte bol v sľubnej pozícii Marcin, ale prestrelil bránku.

Slovanisti sa dostali k súvislej ofenzívnej akci v 65. minúte, ale De Marco trafil iba do protihráča a Čavrič hlavičkoval vedľa bránky. Krátko na to však Hentyho center nezachytili Vaško ani Mendez a Zmrhal usmernil loptu za Száraza – 1:2.

Michalovce, Slovan Čítajte viac ONLINE: Slovan uspel na ihrisku Michaloviec

Domáci sa opäť snažili vyrovnať, no tentoraz už boli hostia koncentrovanejší v defenzívnej činnosti.

„Belasí“ v závere, ktorí poznačila aj obojstranná nervozita, hrozili najmä z brejkov. Krížna strela striedajúceho Greena v 90. minúte skončila na žrdi. V nadstavenom čase sa k strele dostal Trusa, no jeho pokus neprekvapil brankára Chovana.

Bystrica remizovala so Skalicou

Druhá najvyššia súťaž mala na programe dohrávky 17. a 16. kola.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica 0:0
Rozhodoval: Somoláni, ŽK: Hruška, Slaninka – Voleský, ČK: 38. Pišoja (B. Bystrica)

FK Železiarne Podbrezová – FK Humenné 3:0 (0:0)
Góly: 49. Bartoš, 67. Galčík, 78. Pavúk. Rozhodoval: Ochotnický, ŽK: Bartoš – Vasiľ, 100 divákov

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Standings provided by SofaScore LiveScore
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Zemplín Michalovce