Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zdolal rozbehnutý Ružomberok. Uspel i prenasledovateľ z Trnavy

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v 14. kole Fortuna ligy nad MFK Ružomberok 1:0. O jediný gól nedeľného zápasu sa postaral v 12. minúte Jaromír Zmrhal.

07.11.2021 17:19 , aktualizované: 20:48
SR futbal FL 14. kolo Slovan Bratislava... Foto: ,
Slovanista David Hrnčár a Martin Regáli z Ružomberka.
debata (1)

„Belasí“ dosiahli šieste ligové víťazstvo za sebou.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)
Gól: 12. Zmrhal. Rozhodovali: Prešinský – Somolányi, E. Weiss, ŽK: Hrnčár – Fabiš, Madleňák, Kochan, 3015 divákov
Slovan: Šulla – Hrnčár, Kašia, De Marco, Vojtko (90. Abena) – Kankava, Lichý – Green (90. Rabiu), Weiss ml. (76. Agbo), Zmrhal (76. Čavrič) – Mráz (44. Henty)
Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, J. Maslo (74. Mrva), Luka, Madleňák – Kochan – Kostadinov (62. Rymarenko), Luterán (87. Múdry), Takáč (87. Ďungel), Regáli – Bobček (62. Boda)

Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal a jeden gól. V 12. minúte sa oň postaral Zmrhal, ktorý sa zastreľoval už v 6. minúte, no Krajčírik mu pohotovým zákrokom zmaril prudkú strelu. Český stredopoliar si všetko vynahradil, keď sa dostal k lopte v šestnástke a bez prípravy otvoril skóre.

Slovan - Ružomberok Čítajte viac Tesné víťazstvo Slovana nad Ružomberkom sme sledovali ONLINE

Hostia odpovedali šancou Kostadinova, ktorý bol v podobnej pozícii ako Zmrhal, no prestrelil bránku. Náskok „belasých“ mohol v 38. minúte zvýšiť Green, ale jeho šancu po úniku zmaril brankár Krajčírik.

Krátko nato sa Green dostal k zakončeniu hlavou a trafil brvno. Hostia mali v nadstavenom čase sľubnú príležitosť vyrovnať, ale Madleňák po Takáčovej prihrávke minul bránku.

Zaujímavé momenty priniesla 52. minúta, keď Krajčírik najskôr zmaril strelu Kankavu a v následnom protiútoku sa do šance dostali hostia. Regáli sa však dostal do ostrého uhla a jeho následná strela neprekvapila brankára Šullu.

slovan, henty Čítajte viac Bol som vychovaný v tom, že Slovan má reprezentovať celú krajinu

Ružomberčania boli blízko k vyrovnaniu aj po strele Kochana, no domáci brankár podržal svoj tím pohotovým zákrokom na bránkovej čiare. Skóre už nezmenila ani šanca Kankavu v nadstavenom čase, ktorú zmaril brankár Krajčírik.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Dnes možno prvýkrát pochválim mužstvo za bojovnosť, pretože nie je ľahké vyhrávať každý zápas. Nie je to výhovorka, ale cesta z Gibraltáru nás doslova ‚zabila‘, vrátili sme sa v piatok podvečer, hneď na druhý deň sme mali sústredenie.

Nastúpilo sedem čerstvých hráčov, no tá cesta vás niekedy doslova zabije, hráčov poznám za polrok dobre a videl som to na nich. Z tohto pohľadu som s výkonom spokojný, čo sa týka bojovnosti a vytvárania šancí, realizácia bola horšia, preto sme vyhrali len 1:0.

Mali sme veľa šancí, takisto Ružomberok mal dobré veci najmä zo štandardiek, pri ktorých sme boli trochu nepozorní, napriek zmene z priestorovej obrany na osobnú. V tejto chvíli a v situácii, v akej sme boli, je dôležité, že sme vyhrali. Niektorí hráči nastúpili po zraneniach, či už Vlado, iní dlhšie nehrali, ako David Hrnčár, Filip Lichý či Matúš Vojtko.

Tréner Slovana Vladimír Weiss. Foto: TASR, Jaroslav Novák
SR futbal EKL 3. kolo F Slovan Bratislava Lincoln Red BAX Tréner Slovana Vladimír Weiss.

Vkladov do zostavy a výmen bolo veľa, čo je vždy aj pri relatívnej zohratosti cítiť a vždy sú tam nejaké chybičky v organizácii hry alebo pri štandardných situáciách. Pracujeme na tom a verím, že sa budeme stále zlepšovať. Je jasné, že vieme hrať lepšie. Možno ste odo mňa čakali kritiku, ale hráčov pochválim za prístup, bojovnosť a tri body.

Dnes som spokojný. Samuel Mráz mal niečo s členkom, nie úplne vážne, ale radšej som ho dal dole, aby to nebolo vážnejšie. Tieto tri body sme pred prestávkou veľmi potrebovali, aby sme zostali na čele. Krátko si oddýchneme a popracujeme na herných veciach i kondícii.

Osem hráčov ide do reprezentácií, tréningový proces bude úplne iný, ale verím, že dobijeme baterky po fyzickej i psychickej stránke. Po pauze bude program zase náročný, ideme do Michaloviec a potom máme doma možno pre niektorých životný zápas. Musíme sa na to pripraviť."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Musím sa priznať, že sme do zápasu šli s určitým zámerom. Chceli sme mať zabezpečenú obrannú formáciu, no musím povedať, že Slovan hral v prvom polčase lepšie než my.

Vytváral si šance, z čoho pramenil aj gól, a vytvoril si ešte ďalšie príležitosti. Po inkasovanom góle začali hrať chlapci akoby odvážnejšie, šancu mal Kostadinov, možno takú istú ako Slovan, ale nepremenil ju. Slovan si vytvoril ešte jeden samostatný nájazd, musím pochváliť nášho brankára, ktorý veľmi dobre zakročil. Teší ma najmä celý druhý polčas, hrali sme o dosť kvalitnejšie než v tom prvom a myslím si, že aj lepšie než Slovan.

Vytvorili sme si šance či už po signáloch, alebo z takého tlaku. Jasná vec je, že Slovan mal nahraté a viedol, ale chalani chceli vyrovnať, boli tam nejak závary, škoda, že to tam nejako nepadlo. Musím však svojich hráčov pochváliť, podali slušný výkon. Mali sme nejaké zmeny, za výkon pochválim mladého Luku. Tak ako sme doma zaslúžene zdolali Slovan, tak tentoraz súper strelil gól a myslím si, že mal aj o jednu-dve šance viac."

(Zdroj: skslovan.com)

Ani Trnava nezaváhala

Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v prechodnom domove nováčika MFK Tatran Liptovský Mikuláš v Poprade 2:0.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)
Góly: 3. Saymon, 73. Ristovski. ŽK: Václavík, Krčík – Škrtel, Boateng, ČK: 64. Hranáč (LM). Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Bednár, 100 divákov
Liptovský Mikuláš: Luksch – Krčík, Hranáč, Voško – Krčík, Staš, Václavik (77. Káčerík), Gerát, Pinte – Laura (77. Švec), Bartoš
Trnava: Takáč – Čurma (81. Koštrna), Škrtel, Kóša, Trajkovski – Bukata (78. Vlasko), Savvidis, Grič – Saymon (78. Iván), Ristovski (74. Boateng), Bamidele Isa (78. Jones)

Už po dvoch minútach a deviatich sekundách hry lovil brankár Liptákov Luksch loptu zo siete. Parádna individuálnu akciu predviedol legionár hostí Saymon, ktorý najprv vyzvŕtal obranu domácich a potom poslal prekvapivú strelu na bližšiu žrď – 0:1.

Domáci prvú nebezpečnú akciu predviedli až v 20. minúte. Potiahli loptu po pravej strane, odkiaľ prišiel od rohovej zástavky presný prízemný center na nabiehajúceho Geráta. Jeho zakončenie však nemalo razanciu a smerovalo rovno do náruče brankára Spartaku Takáča.

Do prvej prestávky sa na ihrisku už nič vážne neudialo. Trnavčania kontrolovali hru, naproti tomu sa domácim smerom dopredu príliš nedarilo.

SR Trnava šport futbal FL 12. kolo Sereď Žilina TTX Čítajte viac Po prehre s nováčikom ďalšia facka. DAC padol doma so Sereďou

Po návrate z kabín sa hra na oboch stranách rozhýbala. Najprv horelo pred bránkou Liptovského Mikuláša. Škrtelova strieľaná prihrávka do malého vápna všal smerovala do ofsajdu. Podobná situácia sa vzápätí zopakovala na opačnej strane.

Akciu rozbehol kolmou prihrávkou Bartoš, ale Laura ju prebral v postavení mimo hry. V 56. minúte sa oprel spoza šestnástky do lopty hosťujúci Grič, jeho zatočená strela len tesne minula Lukschovu bránku. V 60. minúte zahrávali hráči Spartaka rohový kop, po ktorom skončil na hranici päťky na zemi Škrtel po kontakte s Hranáčom.

Hra pokračovala ďalej, až napokon hlavný rozhodca Očenáš pristúpil k preskúmaniu situácie na videu. Po vzhliadnutí opakovaných záznamov ukázal na značku pokutového kopu a stopéra Liptákov vylúčil. Jedenástku zahral Ristovski veľmi zle, Luksch proti jeho pokusu vytiahol parádny zákrok.

SR futbal MS 2022 kvalifikácia TK BAX Čítajte viac Dúbravka je pripravený biť sa o pozíciu, Rodáka teší séria

Hostia sa gólu pri početnej výhode dočkali v 73. minúte a bol to práve Ristovski. Jedným dotykom si prevzal vysokú centrovanú loptu a druhým ju lobom poslal do siete Liptovského Mikuláša – 0:2. Domáci to v úplnom závere skúšali aj v desiatich, ale ich kombinácie končili pred pokutovým územím Trnavy.

V nadstavenom čase vysunul Vlasko za obranu Liptákov Boatenga a ten po krátkom sóle aj skóroval, ale gól po kontrole na videu pre ofsajd útočníka hostí neplatil.

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: „Škoda prvého gólu hneď na začiatku zápasu, pretože sme mali iný scenár. Chceli sme dlhšie držať nerozhodný výsledok a chceli sme, aby sme to boli my, kto dá ako prvý gól, ale hneď v tretej minúte sme inkasovali. Prvý polčas ešte znesie nejaké kritériá, ale v druhom penalta a vylúčenie… Dá sa povedať, že bolo po zápase.“

Michal Gašparík, tréner Trnavy: „My sme sa poučili zo zápasov silných tímov, ktoré tu hrali a prehrali. Dianie na ihrisku sme kontrolovali. Snažili sme sa byť aktívni, mali sme aj ďalšie šance a nedostali sme žiadny gól. Rýchly gól na začiatku stretnutia nám veľmi pomohol.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava