Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zavretý štadión, mastné pokuty. Sú tresty pre Trnavu a Slovan dostatočné?

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) už vyriekla rozsudok nad 161. futbalovým derby medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava.

29.10.2021 10:05
SR Trnava šport futbal FL 11. kolo Slovan TTX Foto: ,
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas derby v Trnave.
debata (11)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Dáme konečne stopku násiliu na futbale? Je načase konať, hovorí v špeciálnom podcaste o futbalovom derby Spartaka Trnava a Slovana Bratislava športový redaktor denníka Pravda Michal Zeman. Publicista hovorí aj o tom, kde urobila chybu aj polícia a prečo sú kluby k futbalovým chuligánom dosiaľ pomerne zhovievavé.

Domáci Spartak potrestala pokutou 35 000 eur, belasí zaplatia 20 000 eur. Okrem toho sa kluby nebudú môcť spoľahnúť na svojich priaznivcov.

Spartak odohrá tri najbližšie domáce zápasy bez nich, vstup bude umožnený iba deťom do 15 rokov.

Fanúšikovia Slovana nemôžu vycestovať na štyri najbližšie stretnutia na ihriskách súperov. DK SFZ navyše zakázala obom táborom vstup na vzájomné zápasy.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Je to výsledok hanby, ktorú slovenský futbal utrpel 17. októbra. Hlavný arbiter Filip Glova musel stretnutie predčasne ukončiť po tom, ako na ihrisko Štadióna Antona Malatinského vnikli chuligáni oboch klubov.

"Neviem, čo viac sme my ako klub mohli urobiť pre to, aby sa niečo takéto nestalo. Mňa veľmi mrzí, čo sa udialo, lebo utrpel najmä futbal.

A to je najväčšia škoda, pretože takýchto veľkých derby zápasov na Slovensku nemáme veľa a keď si to jedno pokazíme, tak je to obrovská škoda pre futbal," poznamenal po vypočutí pred DK generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. s tým, že trest akceptuje.

Niektorým sa výška ani forma trestu nepozdáva, iní ho považujú za adekvátny. Na ktorej strane ste vy? vyjadrite svoj názor v ankete.


Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava