Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan rozobral oslabených Liptákov. DAC sa natrápil s Michalovcami

Futbalisti majstrovského Slovana Bratislava zdolali v nedeľnom 12. kole Fortuna ligy na Tehelnom poli nováčika z Liptovského Mikuláša 4:0.

24.10.2021 16:58 , aktualizované: 19:04
slovan, henty Foto: ,
Hrdina zápasu. Ezekiel Henty strelil dva góly Slovana v zápase s Liptovským Mikulášom.
debata

„Belasí“ využili oslabenie MFK Tatran po vylúčení kapitána Richarda Bartoša v 35. minúte a na čele tabuľky si udržali trojbodový náskok pred Spartakom Trnava.

Slovan Bratislava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (0:0)
Góly: 57. a 84. Henty, 69. Rabiu, 90. Dražič, ŽK: Václavík (L. Mikuláš), ČK: 35. Bartoš (L. Mikuláš). Rozhodovali: Dohál – E. Weiss, Hrmo, 2734 divákov.
Slovan: Šulla – Medveděv, Abena, De Marco, Vojtko (86. Agbo) – de Kamps (71. Kankava) – Henty, Rabiu, Zmrhal (77. Dražič) – Lichý (46. Green) – Mráz (71. Da Silva)
L. Mikuláš: Sváček – A. Krčík (89. D. Krčík), Hranáč, Pintér, Kotora – Laura (46. Kačerík), Václavik, Filinský (46. Pinte), Gerát (89. Voško), Staš (77. Švec) – Bartoš

Hostia sympaticky nezaparkovali autobus pred vlastnou šestnástkou, ale aj tak čelili valiacim sa vlnám domácich útokov.

Slovan mohol otvoriť skóre v 13. minúte, Zmrhal preloboval aj brankára Sváčeka, no obranca Hranáč z bránkovej čiary odhlavičkoval loptu do bezpečia.

Domáci síce hrali neustále na polovici nováčika, ale v chladnom počasí aj ich výkon bol dosť profesorský.

Hostia zahrozili v 26. minúte, keď Bartoš z dobrej pozície mieril len do stredu brány. Neujala sa ani nepresná hlavička Lauru o pár okamihov.

Domáci potom prepli predsa len na vyššie obrátky. V 33. minúte si Henty posadil v šestnástke súpera, tvrdo vystrelil len do Sváčeka.

Následnú dorážku Lichého z druhej vlny obrana hostí zblokovala. O dve minúty kapitán Liptákov Bartoš rukou v jasnej šanci vyrazil v šestnástke strelu do brány, videl červenú kartu a Slovan kopal penaltu. Mráz ju ale trestuhodne zahodil.

trnava Čítajte viac Škandalózne derby Trnavu nepoznačilo. Pohronie zdolala na nulu

V 39. minúte po centri Abenu na druhej tyči vypálil z voleja Zmrhal, výborný Sváček opäť podržal spoluhráčov.

Potom ešte Zmrhal trafil bočnú sieť, a keďže sa v prvom polčase neujala ani jedna z 18 striel Slovana, išlo sa šatní bez gólov.

Slovan tlačil aj v druhom polčase, musel si ale dávať pozor na srdnato bojujúcich hostí. V 51. minúte takto unikal striedajúci Káčerík, no Šulla s jeho strelou nemal veľa práce.

Potom po domácom rohu Abena zblízka hlavou minul. Domácich vykúpil v 57. minúte Henty krížnou strelou za Sváčekov chrbát.

slovan, liptovský mikuláš Čítajte viac ONLINE: Slovan rozobral Liptákov

Hostia nerezignovali, vedeli zahroziť ako za obranu zabiehajúci Pintér v 63. minúte, no jeho lob z voleja spred šestnástky do domácej siete nezapadol.

V 67. minúte po peknej domácej akcii na viackrát dostal loptu do siete Henty, ale pomohol si rukou a gól neplatil. V 69. minúte už ale domáci dali upokojujúci druhý gól, keď po šikovnej narážačke Green bombou trafil spojnicu a následná pekná dorážka Rabiua prepálila ruky Sváčeka.

Domáci stále tlačili do plných, v 80. minúte Medveděv ešte z voleja minul, no v 84. Henty dorazil strelu či center striedajúceho Dražiča. Jasný triumf favorita spečatil v 90. minúte Dražič.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana:
„Hrali sme proti súperovi, ktoré nie je v lige najslabší. Liptovský Mikuláš hrá futbal a chce v lige hrať futbal, tréner Petruš ich k tomu vedie. Boli dobre takticky pripravení. My sme hrali v prvom polčase zle, bol som veľmi nespokojný. Potom sme v presilovke dali góly. Dávam šancu aj hráčom, ktorí nehrávajú európske poháre a ťažšie zápasy v lige, je na nich vidieť, že chcú, ale ešte nedorástli na základnú zostavu Slovana. To je ale robota nás trénerov, pripraviť ich na to.“

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša:
„Nemal som pred zápasom veľké oči. Prvý polčas sme favoritovi odolávali, potom prišlo vylúčenie Bartoša. Prvý gól prišiel možno trochu skoro v druhom dejstve. Ale zaslúžene. Chlapcom chcem poďakovať za výkon, hráme to, na čo máme, zopakujem, škoda vylúčenia Bartoša.“

Dunajskej stačil jediný gól

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v 12. kole Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 1:0.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Góly: 38. Andzouana. ŽK: Hahn – Marcin, Begala. Rozhodovali: Marhefka – Vorel, Ferenc, 3998 divákov
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis–Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, LamkelZé (+90. Beskoro­vainyi)–Hahn (64. Nebyla), Krstović (78. Sharani)
Michalovce: Kozhukhar – Kotula, Ranko, Vaško – Magda, Kanu (56. Casado), Begala, Mendez (88. Gembický) – Marcin, Trusa, Žofčák (73. Kvocera)

DAC začal zápas s nebezpečnou šancou, v 3. minúte Krstović prešiel na ľavej strane, spätnú prihrávku chcel poslať na bránu Dimun, ale trafil len brániaceho obrancu.

V 14. minúte Marcin vyslal strelu z ľavej strany, ale bravúrne zakročil brankár Jedlička, avšak hráč Michaloviec bol mimo hry.

V 16. minúte Davis pohrozil z priameho kopu, ale z 22 metrov trafil tesne vedľa. DAC mal miernu prevahu, ale do vyloženej šanci sa nedostal. V 23. minúte po Schäferovej prihrávke skúšal zakončiť Krstović, ale bol nepresný.

V 30. minúte bol akcií opäť Schäfer, jeho strela z 20 metrov letela tesne vedľa. V 37. minúte Trusa prešiel na ľavej strane, popri Kružliakovi vystrelil, zakročiť musel Jedlička.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Snaha Dunajskej Stredy sa vyplatila v 38. minúte, po narážačke s Hahnom sa Andzouana dostal pred bránu, a z päťky prestrelil brankára Kozhukhara – 1:0.

DAC začal druhý polčas veľkou šancou, keď Hahnov center spracoval LamkelZé, ale z 11-tich metrov trafil tesne vedľa. V 49. minúte Trusa získal loptu, prešiel na pravej strane, ale strelou poslal loptu vedľa pravej žrde.

V 54. minúte po Blackmanovej prihrávke mohol LamkelZé postupovať na bránu z ľavej strany, ale zakončenie bolo príliš slabé a lopta Kozhukharovi nerobilo problémy. Na druhej strane v 58. minúte Trusa zakončil z ľavej strany, Jedlička musel reflexívne zakročiť.

Ešte v 58. minúte postupoval na bránu Hahn, ktorého v pokutovom území Mendez fauloval a rozhodca nariadil pokutový kop. K bielemu bodu sa postavil Hahn, ktorý nastrelil brvno. Zápas priniesol z oboch strán útočný futbal.

V 62. minúte pohrozil aj Begala, ale jeho delovku Jedlička vyrazil. O štyri minútu neskôr Schäfer prekopol bránu z 12 metrov. V 68. minúte bol hrdinom opäť Kozhukhar, ktorý parádne vyrazil strelu LamkelaZé.

Napriek nepremenenej penalte si DAC vytváral stále viac šancí na skórovanie, ale bez gólového efektu.

V nadstavenom čase mohol rozhodnúť LamkelZé, ktorého strelu z hranice šestnástky musel Kozhukhar vyraziť na roh. V 95. minúte pohrozil strelou Trusa, ale len tesne minul bránu.

Antal Németh, tréner DAC Dunajská Streda:
„Očakávali sme ťažký zápas, vedeli sme, že nebude jednoduché zvíťaziť. Mali sme určitú predstavu, podľa ktorej sme chceli hrať a plán vyšiel. Mali sme veľa šancí, chýbalo aj šťastie k ďalším gólom. Ale taký je futbal. Dnes sme vyhrali len jedným gólom, ale nebol by som proti, ak by sme aj ďalšie 3–4 zápasy vyhrali len jedným gólom.“

Miroslav Nemec, tréner Michalovce:
„V prvom polčase sme boli lepší v držaní lopty, mali sme náš herný plán, napriek tomu sme inkasovali. V druhom polčase sme si verili a chceli sme skórovať, no bohužiaľ nám to nevyšiel. Je pravda, že súper zároveň nedal penaltu, ale odohrali sme slušný zápas. Ideme od zápasu k zápasu, chceme hrať dobrý futbal a myslím si, že sa nám s ním bude dariť v budúcnosti.“

II. liga – 14. kolo:

FC Rohožník – MŠK Námestovo 2:1 (2:1)
Góly: 3. Frimmel, 13. Horvát – 45. Habiňák. Rozhodoval: Marsal, ŽK: Hitka – Čiernik, 195 divákov.

FC Petržalka – KFC Komárno 2:2 (1:0)
Góly: 45.+4 Kelemen, 90.+4 Harba – 58. a 61. Domonkos (druhý z 11m). Rozhodoval: Greško, ŽK: Kelemen – Tóth, Bayemi, Šimko, Horodník, 353 divákov.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Liptovský Mikuláš #Ezekiel Henty