Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Recidíva násilia

"Na čosi podobné si nepamätám, nezažil som to ani v Turecku, kde som pôsobil päť rokov a kde je divák divoký."

22.10.2021 10:53
FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Foto: ,
Potýčka medzi fanúšikmi Trnavy a Slovana.
debata

„Organizácia zápasu nebola zvládnutá. Musíme sa z tohto poučiť, aby sa už v budúcnosti niečo podobné neopakovalo. Zväz by mal prijať účinné opatrenia.“

„Incident a aj fakt, že sme museli vypratať sektor s fanúšikmi, nás mrzí, ale nemali sme inú možnosť, keďže sme chceli, aby sa o výsledku rozhodlo na ihrisku.“

Len zopár vyjadrení. Neodzneli po nedeľňajšom derby Trnava – Slovan. Prvý postreh vyslovil v máji 2009 tréner Karol Pecze po tom, čo rozhodca Šipoš v 31. minúte ukončil zápas Nitra – Trnava po vyčíňaní hosťujúcich fanúšikov.

Výtržnosti počas zápasu Spartak - Slovan Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...

Druhý patrí šéfovi disciplinárky Miroslavovi Vlkovi po finále Slovenského pohára 2014 Slovan – Košice na Myjave. Sprevádzali ho výtržnosti fanúšikov belasých, ktorí pred ním vtrhli aj na ihrisko.

Tretí citát je z vyhlásenia SFZ po finále Slovenského pohára 2018 Slovan – Ružomberok v Trnave. Opäť sa vyjadrujú funkcionári, tréneri i poslanci. Všetci roky-rokúce opakujú to isté ako cez kopirák.

Ale za desaťročia kompetentní funkcionári, kluby, SFZ, ÚLK, futbalové a ani štátne orgány neurobili účinné opatrenia, aby sa slušní ľudia nebáli chodiť na štadióny a nemuseli zažívať hororové scény ako naposledy.

FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Čítajte aj Predbežné opatrenia SFZ: Trnava doma len s deťmi, Slovan vonku bez fanúšikov

Policajné manévre, strety medzi fanúšikmi i s políciou, veľké materiálne škody, státisíce eur pokút. Ak by kluby vyčíslili všetky straty za uplynulých dvadsať rokov, mnohým by sa pretáčali oči.

Na Slovensku vládne recidíva násilia.

Povestné ucho sa z džbána dávno odtrhlo. Už nepomôže inflácia slov. Len reálne, rázne a účinné opatrenia, exemplárne potrestanie konkrétnych chuligánov. Inak zasa hádžeme hrach na stenu.

Futbal dopláca na recidívu neúnosnej tolerantnosti, zhovievavosti a alibizmu.

Toto sú najobávanejší ultras na svete Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Sparta Praha (Česko)
Sparta Praha sa ako...

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava