Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zdravil sa s Messim, trénoval s Fatim. Posila Michaloviec chce titul

Novou posilou slovenského futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce sa stal Španiel Brian Peňa Perez-Vico.

08.10.2021 10:49
Michalovce Foto: ,
Hráči MFK Zemplín Michalovce.
debata

Devätnásťročný ofenzívny stredopoliar prestúpil do fortunaligového tímu z FC Barcelona, odchovanec slávnej akadémie La Masia podpísal s MFK zmluvu do leta 2024.

Michalovský klub o tom informoval v piatok na svojej webstránke.

Peňa Perez-Vico rozšíril početnú španielsku enklávu pri Laborci, dres Michaloviec obliekajú aj jeho krajania Alfonso Artabe Meca, Alejandro Mendez Garcia, Pablo Gallego Lardies a Jose David Casado, ktorý je takisto odchovanec La Masie.

Pohronie Čítajte viac Padali trénerské hlavy. V Žiline skončil Staňo, v Pohroní Zaťko

Perez-Vico sa narodil v katalánskom meste Vilafranca del Penedes, vzdialené iba 45 km od Camp Nou. Po futbalových začiatkoch v FCBEscola, čo je akadémia FC Barcelona pre deti vo veku 6 až 12 rokov, pokračoval v CF Damme a Espanyole Barcelona, odkiaľ sa ako dorastenec vrátil do slávnejšieho FC.

"Nikdy som na Slovensku nebol a nevedel som, do čoho idem. Avšak od prvého dňa som v Michalovciach veľmi spokojný.

S novými spoluhráčmi som sa hneď skamarátil, do kolektívu ma prijali výborne, čo ma veľmi teší. V rýchlejšej adaptácii mi pomáhajú aj moji krajania. Musím však povedať, že všetci chlapci v kabíne sú super," uviedla čerstvá akvizícia pre klubový web.

Peňa Perez-Vico vyrastal po boku hráčov ako Ansu Fati, Gavi či Ilaix Moriba, bežne vídaval hviezdneho Argentínčana Lionela Messiho, ktorý bol až do tohto leta dlhé roky oporou FC Barcelona.

slovan Čítajte viac Ľudia na Slovan nechodia. Hokej i očkovanie, hľadá dôvody Weiss

„Viackrát som sa s ním stretol cestou na tréning a vždy sme sa pozdravili,“ poznamenal futbalista, ktorý prichádza do Michaloviec so smelými ambíciami: „Verím, že vyhráme ligu a získame titul.“

Pod príchod barcelonského odchovanca do MFK Zemplín sa podpísal Marián Kelemen, bývalý brankár a v súčasnosti hráčsky manažér, ktorý má so španielskym futbalom bohaté skúsenosti.

"Prechod z mládežníckeho do seniorského futbalu nebýva vždy jednoduchý, ale Brian má predpoklady na to, aby sa v michalovskom mužstve uchytil.

Som presvedčený, že časom sa môže stať oporou MFK Zemplín, pretože sa v ňom ukrýva nesporný talent. Z futbalovej abecedy vie všetko, má výborný výber miesta aj techniku. Ako sa v Michalovciach chytí, to záleží iba na ňom. Potenciál na to rozhodne má," konštatoval Kelemen.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #MFK Zemplín Michalovce #La Masia