Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľudia na Slovan nechodia. Hokej i očkovanie, hľadá dôvody Weiss

Podľa očakávania vedú tabuľku. Súperom nastrieľali suverénne najviac gólov. V kádri majú viacero zaujímavých hráčov, reprezentantov. A navyše - pýšia sa krásnym, novým štadiónom.

04.10.2021 06:30
slovan Foto: ,
Fanúšik Slovana na zápase s Pohroním. Bratislavčania by ich na Tehelnom poli prijali podstatne viac.
debata (42)

Napriek tomu futbalisti bratislavského Slovana bojujú s diváckym nezáujmom. Minimálne v domácej súťaži.

Kým na prvý zápas zverencov Vladimíra Weissa v skupinovej fáze Konferenčnej ligy, v ktorom čelili FC Kodaň, prišlo takmer 10-tisíc fanúšikov, ligové zápasy hrajú pred veľmi riedko zaplneným Tehelným poľom.

Viac ako 3-tisíc priaznivcov zavítalo na jeho tribúny v novom ročníku len raz – v stretnutí so Žilinou. Vo zvyšných štyroch dueloch sa návštevnosť nad túto hranicu nedostala.

SR Futbal FL 10.kolo Slovan De MArco Čítajte viac Slovan naložil Pohroniu. Trnava nezaváhala a drží sa v závese

Aj preto je priemerný počet fanúšikov na domácich zápasoch Slovana v tejto sezóne po polovici základnej časti (jej záverečný súboj odohrá Slovan na pôde Trnavy) len 2967 ľudí.

Podobné číslo oznámil hlásateľ na Tehelnom poli aj v stretnutí 10. kola, v ktorom Bratislavčania rozobrali Pohronie (2893).

Nie div, že otázke ohľadom slabého záujmu sa na tlačovej besede nevyhol ani tréner Weiss, ktorý vo štvrtok priviedol mužstvo v Konferenčnej lige k dôležitému bodu z ihriska PAOK-u Solún (1:1).

slovan Čítajte viac Zápas Slovan - Pohronie sme sledovali online

Navyše, po dobrom výkone. Ani ten však fanúšikov belasých na tribúny vo väčšom počte nepritiahol.

„Pre nás je začiatok zápasu o tretej popoludní dosť nešťastný. Myslím, že to bolo kvôli hokeju,“ rozhovoril sa domáci kouč. Pripomenul tak fakt, že na neďalekom zimnom štadióne hrali v nedeľu hokejisti Slovana svoj duel so Spišskou Novou Vsou od 19.00.

„Ľudí by bolo na štadióne viac aj vtedy, keby ich bolo viac zaočkovaných. Z tohto pohľadu je to nešťastné riešenie. Museli sme skrátka vyjsť v ústrety,“ dodal bývalý reprezentačný tréner.

Treba však dodať, že bratislavský Slovan funguje v režime O-T-P (očkovaní, testovaní, po prekonaní covidu).

Hráčom či funkcionárom Slovana tak zrejme nezostáva nič iné, len veriť, že Tehelné pole sa zaplní aspoň vďaka duelom v pohárovej Európe. Najbližší v nej odohrajú práve na domácom (novom) trávniku, keď ich 21. októbra vyzve gibraltársky Lincoln Red Imps.

Ligová návštevnosť na Slovane
Trenčín 2889
Michalovce 2585
Zlaté Moravce 2655
Žilina 3812
Pohronie 2893
Priemer 2967

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #diváci