Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Žofčák odohral 400. ligový duel. Raňajších 30 sekúnd je ťažkých, ale potom...

Kapitán futbalistov MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák sa stal piatym hráčom so 400 zápasmi v najvyššej slovenskej súťaži.

12.09.2021 13:44
Igor Žofčák Foto: ,
Igor Žofčák z Michaloviec počas zápasu v Dunajskej Strede.
debata

Na oslavu míľniku si prial víťazstvo, to však neprišlo, keďže jeho tím na domácom ihrisku podľahol Spartaku Trnava 1:2. „Šance sme mali aj na dva zápasy, no keď chceme vyhrávať, musíme dávať góly,“ poznamenal Žofčák narážajúc na viacero nádejných gólových príležitostí, ktoré domáci nepremenili.

Michalovce prehrávali po prvom polčase 0:1 a nič na tom nezmenili ani dve „tutovky“ Nigérijčana Wisdoma Kanuho z jeho záveru. Domáci síce vyrovnali v 2. dejstve, ale napokon prehrali gólom z pokutového kopu v nadstavenom čase.

„Žiaľ, aj také zápasy bývajú. Spočiatku sme boli bojazliví, ale potom sme sa už rozbehli. Škoda, že nemáme ani bod,“ povzdychol si Žofčák.

V klube sa na míľnik svojho kapitána dlhšie pripravovali, samozrejmosťou bol symbolický dres, ktorý Žofčák dostal krátko pred zápasom. Zvýšenú pozornosť divákov, spoluhráčov a novinárov vnímal s typickým nadhľadom. „Som na to zvyknutý, takže nič nové,“ poznamenal s úsmevom.

SR futbal FL 7. kolo Žilina Trenčín ZAX Čítajte viac Trenčania vyškolili mladý žilinský tím. Trnava udrela v nadstavenom čase

Piatu desiatku ligových štartov načal ako piaty hráč fortunaligovej histórie. Pred ním sa to podarilo iba rekordérovi Viktorovi Pečovskému (422), Martinovi Poljovkovi, Miroslavovi Barčíkovi a Tomášovi Ďubekovi.

„S nikým sa nepretekám. Jediná prekážka som si ja sám. Vstanem o piatej, 30 sekúnd je ťažkých, ale potom to už ide. V hlave mám len prvý zápas a tento posledný. Človek nikdy nevie, ktorý zápas bude posledný, nedá sa to plánovať. Som hrdý na seba aj na svoje okolie. Bez rodiny a podpory ľudí, ktorých mám okolo seba, by som to nedosiahol,“ povedal Žofčák s presnou spomienkou na svoj debut v najvyššej súťaži.

Ten absolvoval v drese Ružomberka: „Hrali sme na Pasienkoch proti Interu a vyhrali sme 3:2.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Žofčák #MFK Zemplín Michalovce