Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan hlási posily. Prichádzajú Mráz, Nigérijčan i brazílsky Švajčiar

Futbalistov Slovana Bratislava posilní nigérijský stredopoliar Uche Agbo, ktorý má na konte cez štyridsiatku štartov v španielskej La Lige.

02.09.2021 21:26 , aktualizované: 22:41
SR futbal EL odveta play off Slovan Olympiakos BAX Foto: ,
Futbalisti Slovana.
debata (2)

Vedenie úradujúceho fortunaligového majstra s ním podpísalo trojročný kontrakt.

Dvadsaťpäťročný Agbo naposledy pôsobil v španielskom klube Deportivo La Coruňa. Podľa webstránky Slovana je to typický stredný záložník, ktorý využíva svoje dobré fyzické parametre, no je konštruktívny aj pri zakladaní akcií a práci s loptou.

Prichádza s vizitkou vicemajstra Belgicka a víťaza Belgického pohára 2018 v drese Standardu Liége.

Väčšinu svojej kariéry však strávil v Španielsku, má na konte 44 štartov v tamojšej najvyššej súťaži.

SR Futbal FL 15. kolo Senica Slovan TTX Čítajte viac Strelec ďalším Slovákom v Serii A. V Slovane nechcú negatívnu atmosféru

"Ucheho si pamätáme zo zápasu s Bragou, keď proti nám nastúpil na Tehelnom poli.

Chceli sme ho získať už dávnejšie, avšak v tom čase boli podmienky prestupu finančne nerealizovateľné.

Zostali sme však v kontakte a som nesmierne rád, že teraz sa nám naskytla príležitosť, ktorú sme okamžite využili.

Rokovania prebehli veľmi rýchlo a teším sa, že sme sa dohodli na trojročnom kontrakte. Dlhodobo sme Ucheho sledovali a vieme, do čoho ideme. Je to presne profil hráča, ktorý nám v strede poľa doteraz chýbal.

Verím, že dobre zapadne do tímu a pomôže nám v ligových i európskych zápasoch. Ucheho máme dôkladne odsledovaného, je vo výbornom futbalovom veku, v 25 rokoch má skúsenosti z prestížnych líg i medzinárodného futbalu.

Som presvedčený, že nám môže veľmi pomôcť,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. pre portál skslovan.com.

Rafael Ratao Čítajte viac Nahneval Weissa. Ratao mieri zo Slovana do krajiny majstrov sveta

Agbo sa ako 18-ročný dostal do Európy, keď na jeseň 2013 po úspešnej skúške podpísal kontrakt v talianskom Udinese.

Serie A si síce nezahral, no od jari 2014 hosťoval v španielskej Granade a vo februári 2015 debutoval v La Lige.

V lete 2016 sa stal oficiálne hráčom anglického Watfordu, naďalej však zotrval na hosťovaní v Granade, a pridal ďalších 31 štartov v La Lige.

Novú kariérnu výzvu okúsil od leta 2017, keď podpísal kontrakt v ambicióznom belgickom klube Standard Liége.

Hneď v prvej sezóne ako člen základnej zostavy prispel k druhému miestu v lige a taktiež k víťazstvu v Belgickom pohári. V nasledujúcom ročníku hral so Standard Liége v skupine Európskej ligy.

Slovan Čítajte viac NÁZOR: Slovan je v balíku. Skoro zadarmo

Na jar 2019 sa na hosťovaní vrátil opäť do La Ligy, keď pôsobil v Rayo Vallecano. Jeseň 2019 strávil na hosťovaní v Brage.

V roku 2020 sa stal hráčom španielskeho klubu Deportivo La Corua, s ním zažil zostup zo Segunda División.

V predchádzajúcom ročníku odohral za Deportivo 18 zápasov. Nigériu reprezentoval v kategórii do 20 rokov.

Bol aj v širšej nominácii nigérijskej reprezentácii na MS 2018 v Rusku, napokon sa nedostal do finálneho výberu.

Prichádza aj brazílsky Švajčiar

Úradujúci šampión získal v závere prestupového obdobia do svojho mužstva aj 22-ročného ofenzívneho hráča Adlera Da Silvu.

Švajčiarsky futbalista s brazílskymi koreňmi prichádza z FK Pohronie na ročné hosťovanie s opciou na prestup.

Adler na jar 2021 šiestimi gólmi a dvomi asistenciami výrazne prispel k záchrane Pohronia v najvyššej súťaži.

"Adlera dobre poznáme zo slovenskej ligy. Je to talentovaný a perspektívny futbalista a vidíme v ňom veľký potenciál.

Veríme, že ho v našom klube pod naším trénerským štábom naplno rozvinie a bude prínosom.

Berieme ho ako ofenzívneho hráča, ktorý môže nastúpiť na viacerých postoch," povedal podľa oficiálnej stránky klubu generálny riaditeľ Slovanu Ivan Kmotrík ml.

Mráz zo Spezie na hosťovanie

Úradujúci slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava získal v závere prestupového obdobia aj útočníka Samuela Mráza. Ten prichádza z talianskej Spezie na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup.

Dvadsaťštyriročný Mráz bol kráľ ligových strelcov v slovenskej lige v sezóne 2017/18, keď v drese Žiliny strelil celkom 21 gólov. Zo Žiliny prestúpil do Empoli, kde si zahral v Serii A. Na konte má štyri štarty v slovenskej reprezentácii.

"Po odchode Davida Strelca sme sa potrebovali posilniť na poste útočníka. Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť dohodu so Speziou a Samuel Mráz k nám prichádza na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup.

Verím, že sa nám v Slovane podarí dostať Samuela do tej formy, v akej si ho pamätáme z pôsobenia v Žiline, a že bude platným hráčom a prínosom pre naše mužstvo. Je to typický útočník, pričom sme potrebovali zvýšiť počet hráčov a konkurenciu na tomto poste. Preto sa veľmi teším, že sme tento príchod zrealizovali.

Samuel Mráz na zraze slovenskej futbalovej... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Futbal ME kval. Azerbajdžan Mráz Samuel Mráz na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie.

Samozrejme, vždy je na hráčoch, ako zabojujú o svoju budúcnosť, verím, že Samuel bude o ňu tvrdo bojovať. Má všetko vo svojich rukách, my zase spravíme všetko pre to, aby sme mu pomohli vrátiť sa späť do formy, ktorou si pred tromi rokmi vyslúžil prestup do Serie A,“ vyhlásil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

Mráz je odchovanec Senice, za ktorú v apríli 2014 debutoval v najvyššej súťaži. Jeho kroky smerovali v zime 2017 do Žiliny.

Naplno zažiaril v sezóne 2017/18, keď v základnej časti a nadstavbe strelil 19 gólov, a v play off ďalšie dva presné zásahy. Stal sa kráľom ligových strelcov a vyvolal záujem európskych klubov.

Napokon z toho bol prestup do talianskeho Empoli. V Serie A debutoval v auguste 2018 proti FC Janov, a hneď pri prvom štarte sa strelecky presadil.

V konkurencii ako jeden z mladších hráčov v kádri zbieral hernú prax na hosťovaniach – postupne pôsobil v Crotone a dánskom Bröndby IF, kde strávil celú sezónu 2019/20.

V predchádzajúcom ročníku pôsobil v poľskom Zaglebie Lubin a v lete tohto roka prestúpil z Empoli do Spezie, za ktorú si v prebiehajúcom ročníku pripísal tri štarty. Slovensko reprezentoval v kategóriách U16, U18, U19 i U21.

Má na konte štyri štarty v reprezentačnom „áčku“ a jeden presný zásah z prípravného duelu s Jordánskom. Ako striedajúci hráč zasiahol do barážového duelu v Severnom Írsku, v ktorom Slovensko rozhodlo o postupe na ME 2020.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #Uche Agbo