Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava sa naladila na Tel Aviv výhrou, zápas poznačila mrazivá scéna

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v 3. kole Fortuna ligy nad nováčikom súťaže MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0.

09.08.2021 20:23 , aktualizované: 21:32
Trnava Liptovský Mikuláš Foto: ,
Útočník Trnavy Kelvin Boateng sa presadzuje cez brankára Liptovského Mikuláša Dominika Sváčeka.
debata (1)

Fortuna liga – 3. kolo:
FC Spartak Trnava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (2:0)
Góly: 34. a 55. Boateng, 45. Ristovski, 75. Cabral, bez kariet, rozhodovali: Smolák – Ádám, Štofík, diváci: 1410 divákov
Spartak: Takáč – Procházka, Kóša (46. Anthony), Twardzik, Trajkovski – Savvidis (46. Vlasko) – Iván (63. Yao), Grič, Bukata (63. Bamidele Yusuf), Boateng – Ristovski (63. Cabral)
Liptovský Mikuláš: Sváček – A. Krčík (68. Pinte), D. Krčík, Hranáč, Janec – Filinský (88. A. Bartoš) – Laura, Gerát (68. Chansoo), Staš, Kačerík (68. Švec) – Andrič (42. Voško)

Spartak od 30. minúty ovládol zápas a postupne pridával góly. Ide o najvyššie víťazstvo „andelov“ od apríla 2017, keď takýmto výsledkom zdolal Prešov.

Spartak začal aktívne, v úvode zápasu nestihol v páde usmerniť center do bránky Savvidis, neskôr to skúsil z diaľky strelou svojou slabšou pravou nohou Twardzik.

Po dobrom vstupe „andelov“ do zápasu Liptovský Mikuláš vyrovnal hru, dej sa presunul medzi šestnástky, až po polhodine hry pohrozil po rohovom kope Procházku nepresnou hlavičkou Ristovski.

Trnava ožila, krátko na to vymyslel kolmicu na Ivána Grič, krídelník Spartaka centrom našiel Boatenga, ktorý si ešte prebral loptu, prudko vystrelil, no Adam Krčík jeho ranu vykopol spred bránky.

Silné minúty červeno-čiernych pokračovali, po rohu sa k zakončeniu dostal Grič, no cieľ netrafil ani on.

V 34. minúte si však už Boateng všetko vynahradil, prebral si kolmicu za obranu, obišiel brankára Sváčeka a poslal loptu do odkrytej bránky – 1:0.

V 39. minúte sa na štadióne odohrala mrazivá scéna, po nešťastnom súboji s Trajkovskim zostal nevládne na zemi ležať hosťujúci Andrič.

Útočník Liptovského Mikuláša napokon opustil štadión na nosidlách za potlesku trnavského publika a na trávniku ho nahradil Voško.

Domáci mali v závere prvého dejstva ešte šancu Ristovskim, do siete ale neprešla jeho strela ani dorážka Ivána. Táto dvojica si však všetko vynahradila v 45. minúte.

Trnava - Liptovsky Mikulas Čítajte viac ONLINE: Nováčik neuspel ani do tretice. Z Trnavy odišiel s debaklom

Ivánov center našiel na päťke nepokrytého Ristovskeho a ten hlavičkou vymietol vingel hosťujúcej bránky – 2:0.

Do prestávky ešte mohol skórovať aj Iván, po centrovanej lopte ale napálil do bočnej siete. Po návrate z kabín mal prvú veľkú šancu Ristovski, po výbornej prihrávke Bukatu však trafil len do brankára Sváčeka.

Po Procházkovej prihrávke mohol neskôr skórovať Boateng, jeho obaľovačka z hranice šestnástky minula cieľ. Dvadsaťjedenročný Ghančan sa zapísal do listiny strelcov druhýkráž v 55. minúte, po výbornej prihrávke Trajkovskeho z ľavej strany strelil z päťky tretí gól Trnavy.

SR Futbal EKL 3.predkolo Trnava Maccabi TTX Čítajte viac Žilina má skalp kazašského vicemajstra. Trnave pomohli k remíze aj deti

Boateng mohol pridať aj hetrik, po Ivánovom prudkom centri netrafil na zadnej žrdi loptu. V 75. minúte predviedli Trnavčania kombinačnú akciu, lopta išla cez Vlaska a Bamideleho k Trajkovskemu, ktorý spätnou prihrávkou na päťku vyzval ku skórovaniu Cabrala, ktorý zblízka strelil štvrtý gól Spartaka.

To už sa hralo sa v podstate na jednu bránku, ďalší gól mohol pridať Cabral, do siete sa pýtali aj ďalšie akcie Trnavy. Hostia pohrozili iba Chansoom, ktorého pokus zlikvidoval Takáč.

Spartak čaká vo štvrtok (19.30) odveta Európskej konferenčnej ligy na ihrisku Maccabi Tel Aviv. Prvý zápas sa skončil remízou 0:0.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Videli sme prvé dva zápasy, ktoré odohral Liptovský Mikuláš v lige. Oboch favoritov potrápil a zápasy boli otvorené takmer do konca. My sme to pocítili prvých 30 minút, prvý gól to zlomil a začali sme si vytvárať gólové šance. Chalani už hrali uvoľnene a bolo to cítiť na ihrisku. Škoda, že sme nepridali viac gólov, pretože príležitosti na to boli. Za víťazstvo sme radi, povzbudí nás do štvrtkového zápasu.“

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: „Som veľmi sklamaný, pretože 35 minút sme hrali to, čo sme si povedali v šatni. Prídu však fatálne chyby stredných obrancov a tie ovplyvnili priebeh zápas. Ohľadne druhého polčasu už ani nie je čo komentovať, Trnava hrala výborne a robila si s nami, čo chce. Tieto chyby nepatria do najvyššej súťaže, bohužiaľ, my ich v defenzíve robíme v každom zápase a potom to tak vyzerá aj na ihrisku. Gratulujem kolegovi k vydarenému zápasu a prajem mu všetko dobré vo štvrtkovom stretnutí. My si musíme zase zobrať ponaučenie, že takto sa zápasy nedajú ani remizovať, nieto vyhrávať. Viem, že Andrič išiel do nemocnice s rozbitou hlavou. Aj to nechápem to rozhodnutie, ktoré tam padlo – ide do súboja v pokutovom území, hráč odpadne, zrazí sa tam a zostane to nepovšimnuté. Neviem presne, čo je s Andričom, ale nevyzeral dobre.“


Standings provided by SofaScore LiveScore
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fortuna liga #MFK Tatran Liptovský Mikuláš