Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina natiahla víťaznú sériu, nečakaná prehra Dunajskej

Futbalisti Žiliny zvládli aj tretí zápas v novej sezóne Fortuna ligy.

08.08.2021 19:36
žilina futbal Foto: ,
Žilinčania sa vo štvrtok opäť predstavia v Európskej konferenčnej lige.
debata

V nedeľnom domácom stretnutí 3. kola zdolali Pohronie 3:1. Dvoma gólmi sa blysol Vahan Bičachčjan.

Žilinčania vo štvrtok nastúpia na odvetu 3. predkola Európskej konferenčnej ligy proti kazašskému tímu Tobol Kostanaj. Prvý zápas na pôde súpera vyhral slovenský tím 1:0.

Fortuna liga – 3. kolo

MŠK Žilina – FK Pohronie 3:1 (1:0)
Góly: 67. a 79. Bičachčjan, 2. Jambor – 84. Ladji. Rozhodovali: Prešinský – Weiss, Galo, ŽK: Slebodník – Horák, Špiriak, Lačný, Čmovš, ČK: 73. Špiriak po 2. ŽK, 804 divákov.
Žilina: Belko – Suľa, Minárik (60. Kopas), Nemčík, Sluka – Gono (60. Fazlagič), Mráz, Slebodník (66. Bičachčjan) – Rusnák (77. Ďuriš), Jambor, Goljan (66. Kaprálik)
Pohronie: Slančík – Špiriak, Paluszek, Čmovš, Horák (55. Ladji) – Pajer, Šcišlak, Blahút, Mazan, Badolo (31. Da Silva) – Lačný (83. Výbošťok)

Domáci začali najlepšie ako mohli, už v druhej minúte sa k dlhému nákopu dostal na pravej strane Rusnák, z prvej prihral Jamborovi, ktorý otvoril skóre duelu.

Žilinčania mali prevahu, v 9. min sa síce dostal k zakončeniu Blahút, ale Belko jeho technický pokus zlikvidoval. Domáci sa snažili hrať aktívne, ale brzdili ich nepresnosti v rozohrávke.

V závere mal dvakrát sľubnú príležitosť Gono, ale brankár Pohronia Slančík v oboch prípadoch vyrazil na rohový kop. Na opačnej strane Blahút prihral Adlerovi, ale ani on nepochodil.

SR Futbal FL 3.kolo Michalovce Trenčín KEX Čítajte viac Rozhodol fínsky stopér. Trenčania triumfovali v Michalovciach

Obraz hry sa po zmene strán nezmenil, skôr naopak. Žilinčania kontrolovali hru a v 51. minúte mohli pridať poistku, ale Rusnákov pokus stečoval jeden z obrancov na roh.

Ten istý hráč mohol skórovať aj v 58. minúte, ale nepodarilo sa mu obísť Slančíka. Žilina sa konečne dočkala v 67. min. Čmovš fauloval pred svojou šestnástkou a Bičachčjan trafil presne – 2:0.

Pohroniu ešte viac skomplikoval pozíciu Špiriak, ktorý v 73. minúte inkasoval druhú žltú kartu. Žilinčanom trvalo šesť minút, kým využili presilovku, druhý zásah v stretnutí pridal Bičachčjan. V závere zápasu skorigoval Ladji, ale na zdramatizovanie duelu nezostal hosťom čas.

Prekvapujúca prehra DAC

Futbalisti ŠKF Sereď zvíťazili v 3. kole Fortuna ligy nad FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0.

Nedeľný duel, ktorý sa hral na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, rozhodol Adam Morong.

ŠKF Sereď – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)
Gól: 62. Morong. ŽK: Popovič, Haša – Vera, Divkovič, Balič, Beskorovajnyj. Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Jekkel, 140 divákov.
Sereď: Iliev – Kadlec, Dias, Hurtado, Morong (85. Katunský) – Gatarič, Hučko, Jureškin – Radič (76. Potoma), Popovič (76. Machuča) – Haša (90. Michalík)
Dunajská Streda: Jedlička – Kružliak, Beskorovajnyj, Brunetti – Vera (58. Moumou), Balič (84. Veselovský), Njie (58. Rymarenko), Schäfer, Ciganiks – Divkovič (84. Zuberu), Taiwo

Juraj Jarábek, tréner Serede: „Vedeli sme, že Dunajská Streda má kvalitný tím a ambície. Ako povedal ich tréner, dnes neboli efektívni, v druhom polčase nevystrelili na bránu. Pripravovali sme sa, vedeli sme, že bude platiť dobrá organizácia defenzívy a počkať si na svoju príležitosť. Gól bol z kategórie šťastných. Dunajská Streda si dnes nevypracovala čistú šancu, z tohto pohľadu musím chlapcov pochváliť za bojovný a kolektívny výkon. Tri body sú pre nás dôležité a verím, že nás to posunie do ďalších bojov.“

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: „Sme nespokojní, prišli sme sem vyhrať, čo sa nám nepodarilo. Neboli sme dostatočne kreatívni, niektorí hráči nepodali výkon, aký sme od nich očakávali. V ďalších zápasoch musíme zabojovať, víťazstvá neprídu samé, body si musíme vybojovať.“

Dunajská Streda mohla ísť do vedenia už v 4. minúte, keď Schäfer videl vybehnutého brankára Ilieva a lobom skúšal otvoriť skóre, no netrafil bránu.

Skóre sa nezmenilo ani v 9. minúte, keď sa Divkovič dostal k lopte a technickou strelou spoza šestnástky donútil Ilieva k zákroku.

Sereď sa dostala k slovu až v 19. minúte, Jureškin centroval z ľavého krídla do šestnástky a našiel hlavu Hašu, jeho pokus však mieril nad bránu Jedličku. Nebezpeční hostia ohrozili bránu Serede aj v 26. minúte, Taiwo po centri Baliča z pravej strany hlavou zakončil tesne mimo.

Záver prvého polčasu patril Seredi, v 41. minúte si prebral Jureškin loptu po autovom vhadzovaní a z otočky mieril nebezpečne nad brvno Jedličkovej brány. Neuspel ani Haša v 44. minúte, jeho pokus zo strednej vzdialenosti brankár hostí bez problémov chytil.

V úvode druhého polčasu hŕstka prítomných divákov nevidela záživný futbal, oba tímy si dávali pozor na chyby. Prišla však 62. minúta, Morong sa ešte pred šestnástkou dostal k lopte od Gatariča, vyslal prudkú strelu a prekonal bezmocného Jedličku – 1:0.

Zvýšiť náskok Serede mohol Haša v 75. minúte, keď chcel prekvapiť vybehnutého Jedličku, ale jeho pokus zo stredového kruhu mieril mimo brány. V 82. minúte striedajúci Rymarenko vyslal strelu po zemi, ale jeho pokus spoza šestnástky neohrozil bránu Serede.

Záverečný tlak Dunajskej Stredy vážnejšiu šancu nepriniesol, Sereď sa ubránila a po tesnom víťazstve si pripísala prvé tri body do tabuľky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Fortuna liga