Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózny vstup Michaloviec. Vicemajstrovskému DAC-u uštedrili lekciu

V nedeľu odohrali svoje stretnutia 1. kola futbalovej Fortuna ligy všetci traja zástupcovia v Európskej konferenčnej lige. Žilina triumfovala nad Sereďou 3:0, Trnava zdolala Pohronie 2:0 a na budúcotýždňovú odvetu sa nenaladila dobre jedine Dunajská Streda, ktorá prehrala v Michalovciach 1:4.

25.07.2021 19:03 , aktualizované: 23:34
SR futbal FL 1. kolo Michalovce Dunajská Streda... Foto: ,
Kapitán Michaloviec Igor Žofčák zvyšuje na 3:0 v zápase proti Dunajskej Strede.
debata (1)

MFK Zemplín Michalovce – DAC Dunajská Streda 4:1 (3:0)
Góly: 31. Begala, 37. Kanu, 45. Žofčák, 84. Vaško – 61. Taiwo. Rozhodovali: Kráľovič – Štrbo, Weiss, ŽK: Begala – Balič
MFK Zemplín Michalovce: Kožuchar – Kotula, Vaško, Artabe, Vojtko – Magda (88. Ranko), Neofytidis, Begala (67. Mendez), Ošima, Žofčák (88. Gembický) – Kanu (74. Kvocera)
DAC Dunajská Streda: Jedlička – Muhamedbegovič, Beskorovajnyj, Brunetti – Moumou (46. Rymarenko), Njie (46. Divkovič), Ciganiks (62. Vera), Balič, Schäfer – Nicolaescu (62. Andzouana), Taiwo (86. Zuberu)

Na hre oboch tímov bola od úvodu viditeľná snaha o prvý rýchly gól. Obrany tímov však v prvej polhodine hry pracovali spoľahlivo a viacero ofenzívnych akcií zmarili už v zárodku.

V 31. minúte Beskorovajnyj stratil loptu v súboji s Kanuom, ktorý pripravil streleckú pozíciu Begalovi a ten prestrelil brankára Jedličku – 1:0.

O šesť minút bolo už 2:0, keď Begala vysunul Kanua a ten nezaváhal – 2:0. Domáci boli v eufórii, v 41. minúte ich podržal brankár Kožuchar po pokuse Taiwa a v 45. minúte potvrdili výborný prvý polčas.

Michalovce, Dunajská Streda Čítajte viac Prehru Dunajskej Stredy v Michaloviec sme sledovali ONLINE

Po Magdovej prihrávke sa zvnútra šestnástky presadil Žofčák, ktorý upravil na 3:0. Presne taký bol aj pomer striel na bránku v prvom dejstve.

Hostia siahli po dvojnásobnom striedaní a od úvodných minút druhého polčasu ukázali, že s výsledkom chcú niečo spraviť. Po rohovom kope Baliča sa k hlavičke dostal Taiwo, ale brankár domácich sa nenechal prekvapiť. Kožuchar sa vyznamenal aj krátko nato po pokuse Nicolaescua.

Hostia sa dočkali v 61. minúte, keď zužitkovali zaváhanie obrany Michaloviec a Taiwo upravil na 3:1. Druhý polčas herne patril hosťom, ktorí sa snažili diktovať hru, domáci sa naopak spoliehali skôr na brejky.

SR Futbal EKL 2.predkolo Trnava Sepsi TTX Čítajte viac Trnava remizovala, Žilina vyučovala. Dunajská Streda padla v Belehrade

V 71. minúte Beskorovajnyj hlavičkoval tesne vedľa bránky a o desať minút na opačnej strane Kvocera neuspel proti Jedličkovi. Krátko na to však Vaško definitívne rozhodol o víťazstve Michaloviec – 4:1.

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Dunajská Streda má výborné mužstvo, no nechcem preceňovať toto víťazstvo. Vieme, aké ciele má DAC a že svoju koncentráciu skôr smeruje k zápasu Európskej konferenčnej ligy proti Partizanu Belehrad. My sme to dokázali využiť. Hráči, ktorí dostali príležitosť, hrali výborne a spôsob, akým sa predviedli je ten, akým chceme hrať.“

Antal Németh, tréner DAC Dunajská Streda: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. My sme určite nechceli takto hrať. Od Michaloviec sme približne očakávali to, čo hrali. Boli organizovaní v obrane a čakali na naše chyby. Keď prišli, tak ich trestali. Nás čaká ťažký zápas, v ktorom sa chceme pobiť o postup s Partizanom.“

Žilina s hladkým triumfom

Futbalisti MŠK Žilina vstúpili do nového ročníka víťazstvom nad ŠKF Sereď 3:0.

MŠK Žilina – ŠKF Sereď 3:0 (2:0)
Góly: 5. a 43. Myslovič 59. Jambor. Rozhodovali: Smolák – Straka, Roszbeck, ŽK: Hučko, Anang, Sluka – Hučko, Haša
MŠK Žilina: Petráš – Suľa (46. Anang), Kopas, Nemčík, Sluka – Fazlagič (62. Kaprálik) – Myslovič, Bičachčjan (70. Slebodník) – Rusnák, (69. Ďuriš), Jambor, Goljan (62. Gono)
ŠKF Sereď: Yakubu – Katunský, Dias, Hurtado, Hučko (46. Popovič) – Potoma, Kříž (70. Machuča) – Morong, Haša, Gatarič – Radič (46. Jureškin)

Tón zápasu udal rýchly gól Žilinčanov. Bičachčjan v 5. minúte potiahol loptu popri autovej čiare a po jeho prihrávke Myslovič strelou spoza šestnástky prekonal brankára hostí – 1:0.

Tí sa krátko na to dostali pod tlak, no Jakubu tentoraz podržal svoj tím. V 19. minúte sa nenechal zaskočiť ani žilinský brankár Petráš, keď si poradil s hlavičkou Hučka.

Žilinčania nepúšťali súpera do nebezpečných situácií a snažili sa kontrolovať hru. Aj obrana hostí si však dávala pozor a tak sa v prvom polčase nezrodilo veľa gólových príležitostí.

SR Futbal Žilina FL Sezóna Nová Predkolo EKL ZAX Čítajte viac Trojica s nádejou na postup. Žilinskí mladíci hrali v Larnake ako starí kozáci

V 40. minúte Jakubu zmaril sľubnú strelu Mysloviča, no v 43. minúte si žilinský hráč všetko vynahradil, keď prestrelil brankára Serede – 2:0.

Druhý polčas priniesol vyrovnané dianie, čo vyhovovalo Žilinčanom. Jambor mohol v 49. minúte poistiť náskok domácich, no všetko si vynahradil o desať minút. Jeho nenápadný pokus narobil brankárovi hostí starosti a napokon znamenal tretí gól domácich – 3:0.

Tí v zostávajúcom priebehu kontrolovali hru, do akcie zapojili štyroch hráčov z lavičky a bez väčších problémov si postrážili víťazstvo rozdielom triedy.

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: „V dnešnom súboji dostali šancu ďalší hráči, pretože pracujú kvalitne v tréningoch. Predviedli sa v dobrom svetle aj v prípravných zápasoch a za ich pracovitosť si túto príležitosť zaslúžili. Vôbec sme nemali obavy, ako sa to dnes skončí, výsledok však teší. V prvom ligovom kole, v ktorom chce každý vyhrať, splatili dôveru na výbornú. Určite nám pomohol úvodný gól, ktorý donútil oba tímy hrať inak. Vyhrávali sme, a tak sa nám otvárali iné priestory. V priebehu zápasu si súper vždy vytvorí nejaké šance, ale zmenená obrana dnes v defenzíve fungovala veľmi dobre.“

(Zdroj: mskzilina.sk)

Trnava zdolala Pohronie

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v nedeľnom zápase nad FK Pohronie 2:0.

FC Spartak Trnava – FK Pohronie 2:0 (1:0)
Góly: 23. Procházka, 80. Trajkovski. Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Poláček, ŽK: Kolesár – Badolo, Lačný, 847 divákov.
Spartak: Takáč – Čurma, Kóša, Twardzik, Trajkovski – Savvidis – Iván (46. Cabral), Vlasko (82. Kolesár), Procházka (63. Grič), Yao (46. Bamidele Yusuf) – Ristovski (63. Boateng)
Pohronie: Hrdlička – Špiriak (84. Výbošťok), Paluszek, Čmovš, Záhumenský (71. Malle) – Blahút, Mazan, Pajer, Badolo – Lačný, Adler

Prvú šancu zápasu mal Yao, nigérijský krídelník z voleja namieril nad. Spartak sa ujal vedenia v 23. minúte, pri čiare zabojoval o loptu Čurma, stihol prihrať na päťku Procházkovi, ktorý na dvakrát dostal loptu do siete – 1:0.

Pohronie pohrozilo po rýchlej kontre, Badolovi ale nevyšlo zakončenie a neskôr sa neujal ani pokus z diaľky Adlera. Na opačnej strane skúsil halfvolej spoza pokutového územia Savvidis, ani on neuspel.

Na bránku mieril Vlasko, brankára Hrdličku však našiel pripraveného. V 40. minúte posúdil rozhodca Očenáš stret Savvidisa s Lačným ako faul, nariadil penaltu, ktorú ale Lačnému zlikvidoval Takáč.

Na druhý polčas vybehli na krídelné pozície namiesto Ivána a Yaoa striedajúci Cabral s Bamidelem. Trnavčania mali v úvode druhého polčasu dve dobré šance. Ristovskeho strelu vyrazil Hrdlička, Vlasko z priameho kopu netrafil priestor medzi troma žrďami.

SR Trnava Fanúšikovia Pochod Šport Sloboda TTX Čítajte viac Vráťte nám futbal, skandovali fanúšikovia v Trnave. Pozrite si video z pochodu

Hra v priebehu druhého polčasu upadla do podpriemeru, duel sa odvíjal medzi šestnástkami. Diváci sa dočkali druhého gólu v sieti Pohronia v 80. minúte. Cabral ani Boateng loptu do siete nedostali, Trajkovski však prudkou ranou nedal Hrdličkovi šancu.

Skorigovať mohol ešte po rohovom kope Paluszek, hlavičkoval však nepresne. V závere už si Trnavčania výsledok postrážili a pripísali si prvé tri body do tabuľky.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Prvých 35 minút bolo výborných, dobre sme kombinovali, dostávali sme súpera pod tlak, vedeli sme prejsť cez obranný blok. Vyústením toho bol prvý gól. Trochu to potom narušila penalta, to bol smolný moment. Hra sa neskôr viac vyrovnala, ale súpera sme do gólových príležitostí nepúšťali. V druhom polčase sme aj za pomoci nových krídel a útočníkov chceli tú hru ešte oživiť, streliť druhý gól a dosiahnuť víťazstvo, ktoré považujem v tomto zápase za zaslúžené.“

Gergely Geri, tréner Pohronia: „Chceli sme prekvapiť, niečo získať, každý bod je dobrý. Neboli sme však dostatočne kompaktní v defenzíve a draví pred súperovou bránkou. Možno bolo príčinou aj to, že sme museli urobiť určité posuny v zostave, pretože deň pred zápasom nám vypadol Adamec. Naša hra však mala vyzerať inak, mali sme sa snažiť viac presadiť pred súperovou bránkou. Prístup niektorých hráčov sa mi zdal laxný a ľahostajný, niektorých som nespoznával, boli akoby zľaknutí, neviem či zo súpera alebo štadióna. Zápas nám ukázal, že musíme súrne doplniť niektoré posty.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #DAC Dunajská Streda #MFK Zemplín Michalovce