Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vulgárne nadával i trieskal dverami. Jendrišek je najväčší omyl

V stredu sa spustila kritika na tradičný futbalový klub z Nitry, v piatok vedenie tímu spod Zobora vrátilo úder.

17.07.2021 07:20
debata (9)

To, že vo futbalovej Nitre nie je všetko s kostolným poriadkom, je jasné expertom i laikom. Pomery v klube sa tento týždeň snažil priblížiť 37-násobný slovenský reprezentant Erik Jendrišek.

Nová posila AS Trenčín uviedla hneď niekoľko príkladov neadekvátneho správania sa klubu, ktorý kvôli nesplneniu licenčných podmienok spadol z prvej do tretej ligy. Jendrišek vyhlásil, že hop vyhodili z bytu, čo podľa Peška nie je pravda.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Nitra official (@fc.nitra)

"Nikto ho nevyhadzoval. To on prišiel za majiteľom bytu, mojím známym, a povedal mu, že klubu odkáže, že ho majiteľ vyhodil, čo posunie médiám a obaja tým pádom skôr dostanú od klubu peniaze,” tvrdí generálny manažér klubu spod Zobora Martin Peško pre šport.sk.

Jendriškovi sa nepozdávala ani kúpa nového luxusného Jaguara majiteľa klubu Jána Karu či vyhodenie zo štadióna. Peško má na veci iný pohľad.

„Auto mal objednané ešte pred tým, ako kúpil majoritný podiel v FC Nitra. Navyše, vlastní ho firma BCF Energy a nie pán Kara.

Erik Jendrišek Čítajte viac Nadávali mu, majiteľ na Jaguari neplatil. Jendriška vyhodili z bytu

Keď sa prišiel Jendrišek ‚akože rozlúčiť’ a dohodnúť, tak priniesol výpoveď s tým, že mu ju mám podpísať. Takže o žiadnej dohode a odpustení výplat sme sa vôbec nebavili,” vysvetľuje Peško.

„A keď som mu povedal, že mu to nemôžem podpísať, lebo to nie je v súlade s legislatívou SFZ a článkom 31. RaPP (registračný a prestupový poriadok), bodom 3, citujem:

‚Výpoveď podľa odseku 1 a okamžité skončenie zmluvného vzťahu podľa odseku 2 hráč zasiela na poslednú známu adresu sídla klubu s doručenkou.

Zásielka sa považuje za doručenú tretím dňom od jej odoslania, ak klub odmietol zásielku prevziať, ak klub svojím konaním doručenie zásielky zmaril alebo ak sa zásielka vráti hráčovi ako nedoručiteľná,’ tak mi Jendrišek vulgárne odpovedal, že načo sa je*e 400 km do Nitry.

Slušne som mu odpovedal, že keby mi bol zavolal, tak by som mu to vysvetlil a nemusel jazdiť z Ružomberka do Nitry a spať. Následne buchol dverami na mojej kancelárii a odišiel.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss nespoznával svojich. Máme dobré výplaty, musíme ukázať zodpovednosť

Máme to na kamerovom systéme. Ešte aj čip na vstup na štadión neodovzdal správcovi. Takže opäť klamstvo a nie vyhodenie zo štadióna,” myslí si Peško.

Peškovi sa nepozdáva, akým spôsobom prezentoval Jendrišek svoj odchod z klubu a ani to, že pod Zobor priviedol nemeckých akcionárov.

„Verím mu, že je zahanbený, urazený a strápnený, ale mal by sa v prvom rade pozrieť do zrkadla, pretože tam nájde vinníka tohto stavu a nie útočiť na všetkých v klube, ako to urobil on.

Jediný, kto môže byť nahnevaný a smutný, je klub. Jendriškove dva góly v 13 majstrovských zápasoch ho stáli 33-tisíc eur, čiže jeden stál 16 500,” tvrdí Peško.

Martin Dúbravka Čítajte viac Problém pre Newcastle i reprezentáciu. Dúbravka je zranený

„Ešte sme aj vypadli ‚vďaka’ jeho Nemcom až do 3. ligy, pretože zaplatili jednu výplatu, aj to z požičaných peňazí od miestneho podnikateľa.

Pritom z tej výplaty nezaplatili dane ani odvody do sociálnej a zdravotných poisťovní. My to teraz za nich splácame.”

„Takže Jendrišek a jeho Nemci sú najväčšou tragédiou a omylom FC Nitra v celej histórii klubu,” dodáva Peško.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Erik Jendrišek #Martin Peško