Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Chcú zarábať ako v Taliansku. Z toho sa točí hlava

Futbalistov Slovana Bratislava už o päť dní čaká ostrý štart do sezóny. Na Tehelnom poli privítajú v 1. predkole Ligy majstrov írsky Shamrock Rovers.

02.07.2021 18:26
SR Futbal FL Slovan Weiss Kmotrík ciele TK BAX Foto: ,
Zľava kapitán Slovana Vasil Božikov, tréner Vladimír Weiss a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. počas tlačovej konferencie.
debata (9)

Generálneho riaditeľa ŠK Ivana Kmotríka mladšieho trápi, že do hľadiska môže prísť len 500 fanúšikov.

Klub prišiel v uplynulých dňoch s iniciatívou, ktorou podporil očkovanie proti covidu. Na najbližšie zápasy chce vydať po 10-tisíc vstupeniek, ktoré bezplatne rozdá fanúšikom, ktorí sa preukážu dokladom o očkovaní. Vzdá sa tak veľkej časti príjmov.

"Naša iniciatíva sa nestretla s pozitívnou odozvou a všetko nasvedčuje tomu, že v stredu môžeme privítať na štadióne len 500 ľudí.

Nepokryje to ani počet permanentkárov. Mrzí nás to, ale musíme rešpektovať nariadenie vlády.

Tento počet na takom veľkom štadióne je smiešny. Vieme pritom zabezpečiť divákom maximálny komfort a bezpečnosť," vyhlásil Kmotrík.

Slovan hlási po minulej sezóne veľké finančné problémy.

"Situácia s covidom nám spôsobila už miliónové straty. Klub veľmi trpí a situácia je vážna. Prevádzka štadióna je náročná.

Robíme všetko, čo sa dá, aby sme mohli otvoriť brány a pritiahli divákov na štadión. Potrebujeme podporu ľudí, žiaľ, momentálne nie je možná."

Slovan, fanúšikovia Čítajte viac Pridáva sa aj Slovan. Kto ukáže potvrdenie o zaočkovaní, dostane vstupenku

Slovanisti hľadajú spôsob, ako kompenzovať straty. Podľa Kmotríka je zložité na prestupovom trhu predať hráča.

„Zostáva nám jediná možnosť, pokúsiť sa o malý zázrak a dostať sa čo najďalej v niektorej z európskych súťaží. Máme najkvalitnejšieho trénera na Slovensku a aj kvalitné mužstvo.“

Slovan sa rozlúči s Nonom, ktorý odchádza do Maďarska. Na hosťovanie odídu Slovinci Ožbolt a Medved. Najlukratívnejší však bude prestup brankára Greifa na Malorku. K jeho uzavretiu chýba už iba lekárska prehliadka.

Majster sa posilnil o brankára Chovana, Čecha Zmrhala a Gruzíncov Kankavu a Kašiju. Vladimír Weiss je s týmto doplnením kádra spokojný.

"Som presvedčený, že noví hráči káder posilnia, oživia našu hru a zvýšia konkurenciu. Boli to voľní hráči okrem Chovana, za ktorého sme museli zaplatiť nejaké odstupné.

Ak sa ešte posilníme o jedného-dvoch hráčov, bolo by to skvelé. Zatiaľ som spokojný s tým, čo máme a s čím budeme v stredu hrať.

Hráči majú utvorené lukratívne podmienky, aby sme mohli byť úspešní."

Naznačil, že by si predstavoval viac slovenských posíl, ale situácia na trhu je veľmi zložitá.

„Niekedy sa hlava zatočí z toho, čo žiadajú hráči a ich agenti. Pýtajú si väčšie peniaze ako v zahraničí. To je neakceptovateľné. Slovan nemôže platiť viac, ako zarábajú v Taliansku. Som proti takýmto prestupom,“ zdôraznil tréner.

Slovan a Žilina Čítajte viac Príprava na Ligu majstrov. Slovan si poradil so súperom z Ruska

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Shamrock Rovers