Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajskú Stredu spasil Ramírez. Dostal pod tlak Slovan

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na pôde FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0.

24.04.2021 16:37 , aktualizované: 19:38
Eric Ramírez Foto: ,
Útočník DAC Eric Ramírez (vľavo) oslavuje svoj gól.
debata

Úvodné dejstvo prinieslo obojstranne vyrovnanú partiu, s málom streleckých príležitostí. Už v 2. minúte Balič šikovne uvoľnil Divkoviča, ten v koncovke pred Chovanom zaváhal. Na opačnej strane v 10. minúte odpovedal Hrnčár, ktorého strela z 18 metrov letela tesne nad.

Pekný futbalový moment priniesla 16. minúta, keď Tóthova strela z hranice 16-ky skončila na brvne Jedličkovej brány. Domáci boli aktívnejší a tri-štyri centre Hrnčára odvracali obrancovia DAC-u.

Moravce - Dunajska Streda Čítajte viac Rozhodol jediný gól. Výhru DAC proti Moravciam sme sledovali ONLINE

V 43. minúte sa aktívny Hrnčár vydal na sólo cez celé ihrisko, jeho prudkú strelu do priestoru brány odvrátil jeden z obrancov hostí.

Do druhého dejstva lepšie vstúpili hráči DAC. Prebiehala 50. minúta Njie za obranou našiel Ramíreza, ktorý s prehľadom otvoril gólový účet stretnutia.

V 52. minúte sa skóre mohlo meniť, ale Nebyla vychytal Chovan. Už o minútu Divkovičov projektil z pravého vinkla vyškriabal Chovan na rohový kop. Záverečný vanbak ViOn-u vyrovnanie nepriniesol a tak tri body putovali na Žitný ostrov.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)
Gól: 50. Ramírez. Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Ferenc, ŽK: Haspra, Menich – Ramírez
Zlaté Moravce: Chovan – Haspra (88. Mihálik), Moško (82. Orávik), Menich, Pintér – Hrnčár, Grozdanovski (62. Ďubek), Tóth, Šmatlák (62. Kyziridis) – Sloboda – Balaj
Dunajská Streda: Jedlička – Sommer, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Njie – Divković (76. Blackman), Nebyla (88. Müller), Balič, Andzouana (66. Moumou) – Ramírez

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: „Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Vytvorili sme na súpera tlak, mali sme aj príležitosti, ktoré však zostali nepremenené. V úvode druhého dejstva sme urobili dve-tri chyby, súper dal gól a zlomil stretnutnie na svoju stranu. Nechýbala nám motivácia, ani chuť po víťazstve, dnes to nevyšlo.“
Antal Németh, tréner DAC-u: „Hra nebola dobrá, napriek tomu sme chceli a bojovali. Tímový duch bol fajn, sme radi, že sme zvíťazili. Hráči ukázali rozvoj a vôľu napredovať, chceli sme dosiahnuť dobrý výsledok, čo sa nakoniec aj podarilo. Každý zápas proti ViOn-u je pre nás náročný.“

Dráma v Ružomberku

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v dueli 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie nad ŠKF iClinic Sereď 2:1.

MFK Ružomberok – ŠKF iClinic Sereď 2:1 (0:0)
Góly: 70. Regáli, 88. Regáli – 90. Iván. Rozhodovali: A. Somoláni – Vitko, Straka, ŽK: Kostadinov – Mečiar, Bušnja, Michalík
Ružomberok: Krajčírik – Čurma, Mrva, Filinský, Mojžiš – Kochan – Gerec (86. R. Kružliak), Kostadinov (86. Takáč), Brenkus (79. Zsigmund), Madleňák (90.+ Kubík) – Regáli (90.+ Boďa)
Sereď: Yakubu – Morong, Michalík, Hučko, Mečiar – Diaz, Potoma (78. Šumský) – Bušnja (60. Iván), Fábry, Moses (28. Jureškin) – Lačný

Aktívnejšie začali Ružomberčania, ale ako prví sa v 10. minúte k vážnejšiemu ohrozeniu brány dostali hostia, keď po rýchlej akcii zvnútra šestnástky strieľal Moses, Krajčírika však neprekvapil.

Vstupný polčas sa väčšinou niesol v znamení územnej prevahy Liptákov, ktorí často manévrovali s loptou na polovici súpera, ale nedokázali ani len pootvoriť vrátka na kompaktnej defenzíve Serede. Preto k bezprostrednému ohrozeniu brankára Yakubu sa nedostali.

Aj po príchode zo šatní sa obraz hry nezmenil, akurát domáci futbalisti sa smerom dopredu snažili hrať rýchlejšie a kolmejšie. boli V 55. minúte sa zrodila prvá veľká šance zápasu, odrazená lopta v hĺbke „veľkého vápna“ Serede našla v gólovej pozícii Regáliho, no ten namieril do nebies.

V 70. minúte po faule Potomu na Kostadinova, Brenkus z priameho kopu trafil múr, na druhý pokus pred bránou našiel Regáliho, ktorý otvoril skóre – 1:0. V 88. minúte Takáč zahrával priamy kop a Regáli zvýšil na 2:0. Vzápätí ešte Iván vykresal pre hostí nádej na bod, skóre sa už ale nezmenilo.

Michalovce sa podelili so Senicou

Futbalisti FK Senica remizovali v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie s MFK Zemplín Michalovce 1:1.

FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)
Góly: 42. Asanovič – 29. Popovits. Rozhodovali: Gemzický – Pozor, Hrmo, ŽK: Asanovič – Trusa, Mendez
Senica: Vliegen – Majdan (46. Ljubičič), Carrillo, Asanović, Šimčák – Addo – Guba (61. Turčák), Košťál (82. Duda), Piroska, Gamboš (82. Gallovič) – Malec
Michalovce: Dráb – Magda, Soler, Vaško, Mendez – Bednár – Diarra (79. Tandir), Ošima (84. Begala), Žofčák (67. Neofytidis), Popovits – Trusa

Na Záhorí sa predstavili Michalovce aj s bývalým trénerom Seničanov Antonom Šoltísom. Úvod začali o niečo aktívnejšie hostia, ale bez výraznejšej šance. Od 15. minúty prevzali opraty zápasu do svojich rúk Seničania.

Guba výborne vnikol do 16-ky, jeho prudkú strelu brankár Dráb vyrazil a Košťálovú dorážku vyrazil obranca na roh. Po Piroskovom rohovom kope zakončoval na zadnej žrdi osamotený Guba, ale z vyloženej pozície mieril vedľa.

Anton Šoltis Čítajte viac Šoltis sa vracia na lavičku Michaloviec. Cieľ je jasný

O dve minúty Piroskovu strelu spoza 16-ky brankár kryl a o malú chvíľu bol Guba v ďalšej streleckej pozícii, lopta letela tesne nad. Hostia sa dostali do prvej šance v 28. minúte, kedy zakončovali Trusa a Diarra, ale brankár ViOn-u podržal svoje mužstvo.

O minútu padol úvodný gól zápasu. Hostia ťažili z ofsajdovej pozície a po spätnej prihrávke Trusu z pätky skóroval Popovits.

V 40. minúte zakončoval Piroska z 5-ky, no netrafil ideálne loptu, no o dve minúty už bolo vyrovnané, keď po rohu Košťála sa lopta odrazila k Asanovičovi a ten z 5-ky poslal loptu do siete.

Druhý polčas už nepriniesol toľko šancí. Hralo sa prevažne v strede poľa, pričom sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 61. minúte bola nepríjemná Ljubičičova krížna prízemná strela, no lopta letela len tesne vedľa ľavej žrde.

Hostia sa snažili v druhom polčase o rýchle protiútoky, ktoré však ku šanci neviedli. Záhoráci sa v poslednej 10-minútovke štandardkami a dlhými autami chceli dostať do vedenia, ale duel sa nakoniec skončil zaslúženou remízou.

Nitra uhrala bod

Futbalisti FK Pohronie remizovali v 6. kole nadstavbovej časti v skupine o udržanie s FC Nitra 0:0.

FK Pohronie – FC Nitra 0:0
Rozhodovali: Kráľovič – E. Weiss, Borsányi. ŽK: Weir, Adamec (obaja Pohronie)
Pohronie: Hrdlička – Mazan, Pavlík, Heurtaux, Štrba – Adamec, Weir – Blahút, Fadera (81. Badolo), Ladji (58. Župa) – Chvěja
Nitra: Šípoš – Fabiš, Šuľa, Kolčák, Çelebi – Chríbik (64. Mustafič), Zejnullahu (64. Regäsel) – Kindsvater, Kurt (79. Danek), Chobot – Franko

Domáci začali lepšie, mali miernu prevahu i aktivitu, ale chýbali vyložené šance. Fadera mieril nepresne a s Weirovou koncovkou si poradil Šípoš.

Nebezpečnejšia bola až hlavička Heurtauxa v pätnástej minúte, ale lopta mierila nad brvno.

Hostia pohrozili neplánovane po centri Celebiho, lopta takmer zapadla k zadnej žrdi, Hrdlička sa musel poriadne natiahnuť. V 23. minúte predviedol peknú individuálnu akciu český útočník Chvěja, gólman Nitry musel už ukázať svoje umenie.

Do prestávky mal viac práce a mohol ďakovať i šťastene v samom závere polčasu, pretože Ladjimu chýbal krok, aby dočiahol na loptu pred odkrytou bránkou.

SR Futbal FL 11.kolo NRX Nitra Čítajte viac Kto dohrá sezónu? Nitrania nedostali peniaze, hrozia výpoveďou

Aj v druhom polčase mali prevahu domáci futbalisti, do vedenia mohli ísť už v jeho úvode, ale Chvěja vo veľkej šanci zle trafil loptu po dobrej práci Mazana na pravom krídle.

Slušnú možnosť mal aj Ladji, obišiel niekoľko hráčov, narazil si loptu s Faderom, no technická koncovka v jeho podaní nebola presná.

Nitrania sa spoliehali na rýchle kontry, ale chýbala im finálna fáza. Bližšie ku gólu boli hráči Pohronia, najmä v 78. minúte Chvěja, vyhral tri čisté súboje pred zakončením, ktoré bolo napokon zrazené.

V závere musel ešte Šípoš vyraziť loptu nad brvno po hlavičke Pavlíka. Hosťom pre zmenu nevyšiel brejk štyroch proti dvom.

Skvelý úvod Trnavy

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad AS Trenčín 2:0.

FC Spartak Trnava – AS Trenčín 2:0 (2:0)
Góly: 7. Bamidele Yusuf, 13. Ristovski. Rozhodovali: Mastiš – Galo, Košecký, ŽK: Grič, Anthony – Zubairu, Šulek
Spartak: Takáč – Koštrna, Anthony, Twardzik, Mikovič (86. Trajkovski) – Savvidis – Cabral (80. P. Kolesár), Grič (80. Iglesias), Vlasko (70. Bukata), Bamidele Yusuf (70. Yao) – Ristovski
Trenčín: Kukučka – Yem, Šulek, Kapuadi, Pirinen – El Mahdioui – Ghali (80. Gaži), Zubairu (46. Lavrinčík), Kadák (72. Čatakovič), Corryn – Ikoba

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Pre nás to bol kľúčový zápas z pohľadu tabuľky, všetci vieme, že vo futbale je to veľmi ťažké, pokiaľ musíte. Duel rozhodli dve pekné kombinácie, po ktorých padli dva veľmi pekné góly. Po prestávke sme sa snažili hrať ešte chytrejšie, kontrolovať zápas tak aby sme Trenčín už nepúšťali do šancí. Teší nás, že sme neinkasovali s tak ofenzívne kvalitným tímom ako je Trenčín a uhrali to vzadu na nulu. Sú to veľmi dôležité tri body, náš cieľ už je teraz pohárová Európa a toto bol kľúčový zápas.“

Stijn Vreven, tréner Trenčína: „Gratulujem kolegovi k víťazstvu. Mám zmiešané pocity. Začali sme zápas veľmi dobre, držali sme loptu, boli sme dominantní, mohli sme ísť do vedenia, čo by mužstvu dodalo energiu. Inkasovaný gól nás však trochu utlmil, prišiel druhý. Hnevám sa hlavne na prvý inkasovaný gól. Bavili sme sa o tom celý týždeň, rozoberali sme hru Spartaka. Je to neakceptovateľné, ale ok, máme stále mladý tím. Mali sme aj dobré momenty, dve stopercentné šance, nevyužili sme ich. Trnava riešila situácie veľmi dobre, je to kvalitný tím. Sústredíme sa na ďalší zápas, v ktorom chceme zabojovať o víťazstvo.“

Zápas Trnavy s Trenčínom začal veľkými šancami. Najprv sa rútila na bránku hostí dvojica Ristovski – Grič, prvý menovaný sa rozhodol pre strelu, ktorú mu v sklze zblokoval Kapuadi.

Na opačnej strane zatiahol loptu do šestnástky Corryn, spätnou prihrávkou našiel na päťke Kadáka, ten ale trestuhodne netrafil z pár krokov odkrytú bránku. Trnava udrela v 7. minúte. Koštrna posadil center na hlavu Bamidelemu, ktorý zblízka prekonal Kukučku – 1:0.

Futbalisti Spartaka Trnava. Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Spartak Trnava Futbalisti Spartaka Trnava.

Ofenzívny futbal pokračoval, aktívny bol Kadák, v zakončení ale dvakrát neuspel. Na opačnej strane Kukučka kryl pokus Vlaska spoza šestnástky. V 13. minúte vyšla andelom ukážková akcia po pravej strane, v jej finiši Cabral nabil nepokrytému Ristovskemu a ten bez prípravy strelil druhý trnavský gól.

Trenčiansku zástavu sa snažili dvíhať El Mahdioui a Ikoba, ani jeden z nich však na Takáča nevyzrel. Veľmi dobrú príležitosť mal Corryn, svoju obaľovačku ale poslal tesne vedľa.

Po zmene strán hra stratila náboj. V úvode zaujala strela Ristovskeho, ktorý z otočky natiahol Kukučku. Potom sa však dlhé minúty nič zásadné nedialo.

Trenčín výraznejšie potrápil trnavskú defenzívu až v 75. minúte, keď Ikobovu ranu zrazil Twardzik, lopta sa odrazila na päťku ku Ghalimu, lenže Nigérijčan v koncovke zlyhal.

Trnavčania si výsledok v ďalších momentoch postrážili a zaknihovali tak už piate ligové víťazstvo v rade a celkovo deviate na jar.


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #ViOn Zlaté Moravce #DAC Dunajská Streda