Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jasličky a zbytočné gesto. Strelec DAC sa hral na majstra sveta

Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v Trnave aj do tretice. Opäť strelili súperovi dva góly. Tento rok si pripísali druhé víťazstvo 2:0, vlani sa zápas skončil 2:1 v ich prospech.

29.11.2020 12:48
Eric Ramírez Foto: ,
Eric Ramírez (vľavo) oslavuje pred trnavskou lavičkou gól.
debata (2)

„Chceli sme vyhrať a od prvých minút sme dominovali. V týždni nás čakajú dva zápasy a potrebovali sme sa pred nimi víťazne naladiť,“ vravel nemecký tréner DAC Bernd Storck.

Rozhodol opäť Ramirez

Aj v júni, aj teraz otváral skóre Eric Ramirez. A keďže sa Trnavčania nezmohli na nijakú odpoveď, jeho presné zásahy boli víťazné.

Tentoraz vyťažil z perfektnej Baličovej prihrávky. Po milimetrovom presnom pase od polovice ihriska ideálne spracoval loptu a šupol ju do siete pomedzi Rusovove nohy. Gólové jasličky sa ponáhľal osláviť pred súperovu lavičku a domácich nahneval zosmiešňujúcim gestom. Spoluhráči ho hneď odtiahli preč a rozhodca Kružliak venezuelskému útočníkovi za túto oslavu ukázal žltú kartu.

„Boli to nejaké nevybavené účty ešte z minulého zápasu. Futbal je o emóciách a Ramirez sa asi cítil ako majster sveta,“ povedal v v v prenose RTVS trnavský tréner Norbert Hrnčár, ktorý viedol Ramireza pred dvoma rokmi v Karvinej, ale veľa si pod ním nezahral.

Zlom za necelých päť minút

Dunajská Streda bola lepším mužstvom, hernú prevahu vyjadrila po prestávke. Zlomila súpera za necelých päť minút. Po prvom Ramirezovom góle trnavská obrana zaváhala opäť a nový muž na ihrisku Nicolaescu dorazil loptu zblízka do bránky. Moldavský útočník si otvoril strelecký účet v slovenskej lige.

„Hrali sme dobre aj v prvom polčase, mali sme šance, ale sme ich nevyužili. Po prestávke sme ukázali výbornú hru najmä v prvých dvadsiatich minútach, keď sme strelili aj oba góly,“ zdôraznil Storck.

Spartak podľahol už vo štvrtom zápase na domácom ihrisku v aktuálnej sezóne. „V prvom polčase sme podali solídny výkon. Po prestávke sme inkasovali dva rýchle góly a potom sa nám hralo už ťažko. Chýbala nám vyššia kvalita v útočnej fáze,“ tvrdil Hrnčár.

O štarte brankára rozhodol majiteľ

Nitrania vyhrali pred mesiacom na Tehelnom poli 1:0. Akoby im toto víťazstvo uškodilo. Odvtedy prehrali tri zápasy a nedali ani gól. Čakajú naň už 299 minút. V Ružomberku podľahli 0:3.

„Vieme, že nám chýbajú góly, ale šance sme si utvorili, rozhodla vyššia efektivita súpera,“ hodnotil tréner Gergely Geri.

V základnej zostave nastúpil nový muž, Izraelčan Ariel Harsh. Doterajšia jednotka medzi žrďami a reprezentant do 21 rokov Dávid Šípoš zostal na lavičke. „Potrebovali sme k Šípošovi ešte jedného kvalitného brankára,“ vysvetlil Geri.

Podľa neho neurobil skúsený brankár väčšiu chybu. „Jeho zaradenie do zostavy bolo rozhodnutie majiteľa klubu. Všetci sme viazaní zmluvami s FC Nitra,“ doplnil.

Haspra: Najlepší polčas

Dať tri góly v zápase je pre ružomberský tím mimoriadna udalosť. Tentoraz ich strelil v jednom polčase v rozpätí polhodiny.

Niečo podobné zažili Ružomberčania naposledy pred vyše troma rokmi v Senici, kde takisto zvíťazili 3:0 a všetky góly si pripísali až po prestávke.

„Prvý polčas bol z našej strany jeden z najlepších, čo som pri mužstve. Boli sme rýchli, agresívni, presní, kombinační, aj strelecky úspešní. Po prestávke to už nebolo také dobré, akoby hlavu nahlodal náskok z prvého polčasu, ale náskok sme si udržali,“ skonštatoval ružomberský tréner Ján Haspra.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda