Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík spoznal trest. Do šatne už nevkročí

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) sa zaoberala zápasom 11. kola Fortuna ligy medzi domácim FC DAC 1904 Dunajská Streda a ŠK Slovan Bratislava.

06.11.2020 07:35
SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Foto: ,
Viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.
debata

Počas stretnutia bol na lavičke hostí prítomný aj generálny riaditeľ hosťujúceho klubu Ivan Kmotrík ml., ktorý v zápise figuroval ako vedúci mužstva.

Lenže ako vedúci mužstva nepôsobil. Nervózne chodil popri autovej čiare, rozdával pokyny hráčom, určoval striedania – presne ako hlavný tréner.

Tým bol v zápase na ihrisku DAC vedený kouč belasej rezervy Stanislav Moravec. Povolenie od technického úseku SFZ mal aj Szilárd Németh.

Ako informovalo SME, DK SFZ uložila Kmotríkovi juniorovi „disciplinárnu sankciu zákazu vstupu do šatní, technickej zóny, vrátane priestorov hráčskej lavičky a priestorov extrasedenia od 5. 11. 2020 do 30. 6. 2021“.

Slovan musí zároveň zaplatiť pokutu 2000 eur.

"Pán Kmotrík bol slušný, nikoho neurážal, do úvahy sme zobrali aj to, že bola mimoriadna situácia a realizačný tím bol v karanténe. Na druhej strane bol v predchádzajúcich dvoch rokoch už disciplinárne stíhaný.

Pán Kmotrík na lavičke mohol byť, norma to pripúšťa, ale nemal koučovať. To môže hlavný tréner alebo poverený tréner. Klub mal súhlas na pánov Moravca a Németha od technického úseku SFZ," povedal pre SME DK SFZ Miroslav Vlk.

K udelenému trestu sa na klubovom webe vyjadril aj Kmotrík ml.:

„Rešpektujem verdikt Disciplinárnej komisie. Dĺžku trestu však považujem za neprimeranú z dôvodu výnimočnej situácie, v ktorej sme sa nachádzali. Preto v najbližších dňoch zvážim odvolanie, resp. ďalší možný postup.“

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #DK SFZ #Ivan Kmotrík ml.