Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane hráčom nadávali a nezdravili ich. Ja nie som ovca

Tomáš Kóňa je dlhoročná ligová stálica, ktorá to dotiahla aj do reprezentácie. Odchovanec Nitry sa síce za hranicami nikdy poriadne nepresadil, ale na slovenských ligových trávnikoch bol pán hráč.

04.11.2020 22:44
Tomáš Kóňa Foto: ,
Tomáš Kóňa.
debata (3)

Dnes už 36-ročný futbalista v rozhovore pre portál sport.sk opísal svoju skúsenosť z krátkeho pôsobenia v najslávnejšom slovenskom tíme – ŠK Slovan Bratislava.

Kóňa prišiel na Pasienky na sklonku ligovej kariéry – po vydarených angažmánoch v Nitre a na Myjave. Svojimi skúsenosťami mal Slovanu pomáhať k titulom. Vydržal pol roka.

Dôvod?

Nebolo to výkonnosti, ale elementárnej slušnosti. Kóňa si zaspomínal na obdobie v Slovane Bratislava takto: „Vo vzťahu vedenia k hráčom a trénerom mi chýbala ľudská pokora a slušnosť na úrovni pozdravov. Nemalo to veľa spoločné s tým, čo si predstavíte pod značkou Slovana. Viacerí hráči a tréneri to cítili rovnako, no vraveli: ‚mám tu dobré peniaze, tak vydržím všetko, nech mi nadávajú,’" opísal svoje pocity spred niekoľkých rokov.

„Ja nie som ovca. Peniaze mi nestáli za to, aby som chodil každý deň niekam, kde sa cítim zle a nesprávajú sa k ľudom s rešpektom,“ zdôraznil.

Kóňa tému nechcel príliš analyzovať, ale niečo predsa len naznačil. „Nepáčilo sa mi napríklad to, že generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. chodil cez polčas pravidelne do šatne. Nezažil a nepočul som, že by sa niečo podobné dialo inde. Boli tam aj ďalšie veci, no nepôjdem do podrobností,“ do­dal.

Portál oslovil aj samotný klub. Vyberáme z jeho stanoviska: „Rešpektujeme každého právo na názor, ale úprimne nerozumieme, prečo majú niektorí bývalí hráči záujem zviditeľňovať sa práve takouto formou a subjektívnou kritikou. A zaujímavé je, že takéto vyjadrenia takmer vždy vychádzajú od hráčov, ktorí sa u nás nepresadili.“

Tomáš Kóňa hrá dnes v 36 rokoch za treťoligovú Myjavu.

Slováci, ktorých cena najviac vzrástla Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Filip Kiss (Al-Ettifaq). Aktuálna hodnota:...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Tomáš Kóňa