Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skóre 10:0! Slovan znovu vyučoval, Nitra šokovala Žilinu

Futbalisti Trnavy zvíťazili v 2. kole Fortuna ligy nad Ružomberkom 3:1.

11.08.2020 19:57 , aktualizované: 22:14
Dávid Strelec Foto: ,
Takto strelil Dávid Strelec svoj prvý gól v zápase Slovana s Michalovcami.
debata (3)

O prvý gól Spartaka sa postaral hneď v úvode Ján Vlasko. Domáci stredopoliar v siedmej minúte s prehľadom premenil pokutový kop. Druhý gól Trnavy zaznamenal po zmene strán, v 55. minúte Grič.

Ružomberok sa síce dostal do tlaku, hral vabank, no stihol len skorigovať. Po tom, ako jedenástku premenil aj Ján Maslo. Ružomberský kapitán skóroval v 80. minúte.

Skóre uzavrel Erik Pačinda, ktorý skóroval v nadstavenom čase do opustenej bránky.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 3:1 (1:0)
Góly: 7. Vlasko (z 11 m), 55. Grič, 90.+ Pačinda – 81. Maslo (z 11 m).
Rozhodovali: Smolák – Pozor, Roszbeck, ŽK: Vlasko, Pačinda, Mihálek – Ďungel, Kmeť, Macík, 3346 divákov.
Trnava: Rusov – Tumma, Anthony, Václav – Cabral (72. Mihálek), Jakúbek (61. Benovič), Vlasko (82. Kóša), Grič, Yao – Mikovič (82. Nsumoh), Pačinda
Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Mojžiš – Ďungel (58. Kmeť), Zsigmund (84. Takáč), Brenkus (84. Mrva), Múdry (58. Kochan) – Kostadinov – Gerec, Regáli (28. Kružliak)

Pred stretnutím odovzdal riaditeľ Spartaka Milan Cuninka Jánovi Vlaskovi dres s číslom 100, pretože tento zápas bol jeho jubilejný v trnavských farbách.

V úvode začali lepšie Ružomberčania, ale v 6. minúte fauloval Múdry perenikajúceho domáceho hráča a z nariadenej jedenástky Vlasko v 7. minúte dostal domácich do vedenia.

Strelec prvého trnavského gólu Ján Vlasko v... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Trnava, Ružomberok, Vlasko Strelec prvého trnavského gólu Ján Vlasko v súboji s dvojicou Ružomberčanov.

Gól domácich povzbudil, hra sa vyrovnala, no snaha útočníkov na oboch stranách končila na dobre hrajúcich obranách. V 15. minúte po prieniku donútil Cabral zasahovať Macíka, o chvíľu na opačnej strane centrovanú loptu Gereca kryl Ruskov.

V 20. minúte ružomberský brankár zneškodnil zakončenie Yaa a vzápätí krížna strela Cabrala minula ružomberskú bránu.

V 25. minúte priamy kop Kostadinova kryl na dvakrát domáci kapitán Rusov a päť minút pred koncom polčasu trnavský gólman vyboxoval priamy kop hosťujúceho kapitána Masla.

Zápas Trnava – Ružomberok sme sledovali naživo.

V druhom polčase najskôr po centri z ľavej strany prestrelil Kružliak a na opačnej strane strelu Pačindu kryl Macík.

V 55. minúte domáci zvýšili na 2:0 zásluhou Griča, ktorý premenil centrovanú loptu do päťky na druhý domáci gól.

V ďalšom priebehu sa hostia snažili znížiť, no trnavská obrana, na čele so stopérom Anthonym a brankárom Rusovom, dlho odolávala. V 79. minúte po centri Yaa prudkou strelou zakončil Benovič.

V 80. minúte posúdil rozhodca zákrok na ružomberského hráča ako nedovolený, nariadil penaltu a z nej Maslo s prehľadom znížil na 1:2.

Ružomberčania v závere dvakrát prestriedali a vrhli všetky sily do útoku v snahe vyrovnať.

Už v nadstavenom čase zahrávali rohový kop, do šestnástky sa presunul i brankár Macík, no Trnavčania loptu so svojho pokutového územia odvrátili, vyšprintoval za ňou Pačinda a prešiel s ňou až do pokutového územia Ružomberka a definitívne tretím gólom spečatil zaslúžené trnavské víťazstvo.

Marián Šarmír, tréner Spartaka:
„V tomto nahustenom programe je ťažké zregenerovať sily. Začiatok zápasu bol taký, aký sme si predstavovali, vychádzali sme z pozornej defenzívy do protiútokov. Strelené dva góly nás ukľudnili, vieme na čo máme a kde sú naše rezervy. Niektoré útoky mali svoju kvalitu, niektoré neboli dotiahnuté do konca. Nemôžem povedať, že sme suverénne vyhrali, pretože kvalitu a silu súpera rešpektujeme, myslím si však, že mužstvo ktoré dá tri góly, zaslúžene vyhralo.“

Ján Haspra, tréner Ružomberka:
„Prvých päť minút bolo z našej strany veľmi dobrých, potom nás zastavila situácia, z ktorej sa súper ujal vedenia, čo nám narušilo plán a chlapcami to otriaslo. V ďalšom priebehu prvého polčasu sme sa hľadali. Do druhého polčasu sme sa snažili chlapcov ukľudniť, aby neboli nervózni. Atmosféra v Trnave je jedinečná a Trnava zvýšila svoj náskok na 2:0. Napriek tomu sme chceli zápas otočiť, dali sme gól z jedenástky, no v závere po rohu, keď sme hrali vabank a chceli sme vyrovnať, sme dostali tretí gól a bolo rozhodnuté.“

Nitra sa spamätala po debakli

Futbalisti MŠK Žilina prehrali doma nečakane s Nitrou 1:2 a nenadviazali na predchádzajúci triumf 4:0 zo Senice.

Nitra naopak nechala zabudnúť na domáci debakel 0:5 od majstrovského Slovana Bratislava.

MŠK Žilina – FC Nitra 1:2 (1:0)
Góly: 45.+ Bičachčjan – 56. a 66. Faško.
Rozhodovali: Glova – Ferenc, Vitko, ŽK: Gono, Vallo – Šefčík, Záhumenský, 1705 divákov.
Žilina: Petráš – Vallo, Kopas, Kiwior, Sluka – Myslovič (46. Bernát), Gono, Bičachčjan – Kaprálik (46. Iľko), Kurminowski (57. Paur), Ďuriš (82. Rusnák)
Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Kolčák, Záhumenský – Mustafič – Šefčík (89. Fabiš), Vrábel, Adamec, Chobot (90.+ Tancík) – Faško (83. Hovhannisjan)

Opatrný úvod stretnutia Žilina – Nitra nepriniesol výraznejšiu šancu na gól. Prvýkrát musel hosťujúci gólman zasahovať v úvode 11. minúty po Gonovej umiestnenej strele k žrdi, vytesnil ju však na roh.

Hostia sa pokúšali hroziť najmä z protiútokov, dravý prienik Záhumenského v 15. minúte stihla v poslednom momente odraziť obrana domácich. V úvode 21. minúty sa Šefčíkovi nepodarilo preniknúť cez obranu hostí, prihral však Vrábelovi, ktorý spoza pokutového územia napálil loptu do brvna Petrášovej brány.

Ďalší rýchly protiútok Nitry v 28. minúte zakončil Šefčík technickou strelou vedľa a o minútu neskôr to skúsil z diaľky na druhej strane Bičchčjan. Šípoš skvelým zákrokom vyrazil. V 33. minúte sa z rohu šestnástky pokúsil o technickú strelu Vrábel, pokus mieriaci do horného rohu brány zvládol Petráš vyraziť.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Veľkú šancu po centri Faška hasil na poslednú chvíľu odkopom Sluka, inak by Kuník strieľal zblízka do prázdnej brány.

Hostia sa v 43. minúte tešilii z gólu, nanešťastie pre nich ho strelili z ofsajdovej pozície. Prvýkrát sa menilo skóre v nadstavenom čase prvého polčasu. Kurminowski si zasekol obrancu, tiesnený prihral Bičachčjanovi a ten trafil presne k pravej žrdi.

Domáci využili cez polčas dvojnásobné striedanie a v úvode druhého dejstva si vypracovali súvislejší tlak. Výraznejšiu šancu priniesla 55. minúta, po prudkej prihrávke zľava od Sluku si ešte loptu spracoval Kurminowski, jeho bomba skončila na Šípošovi.

V 56. minúte bolo vyrovnané, dobiedzajúci Michal Faško využil hrubú chybu domáceho obrancu Kiwiora a zoči-voči Petrášovi nezaváhal – 1:1. V 66. minúte už to bolo 1:2, Šefčíkov rohový kop poslal hlavou do siete Faško.

V 71. minúte skúsil pozornosť gólmana hostí z dobrých 35 metrov Kopas, Šípoš dobrú strelu zvládol vyraziť. V záverečných 10 minútach sa pokúšali domáci zvrátiť stav stretnutia a snažili sa vytvoriť si súvislejší tlak.

V 88. minúte dostali domáci výhodu priameho kopu spoza šestanástky, Bernát však len napálil do múra. V 90. minúte sa opäť z diaľky pripomenul domáci Kopas, Šípoš však bol pripravený.

V úvode nadstaveného času napálil z hranica vápna do žrde Bernát, Bičachčjanovu dorážku vyrazil Šípoš.

O chvíľu neskôr sa rútili na štyria hostia na dvoch domácich obrancov, Hovhannisjan akciu zakončil strelou do Petráša. Skóre sa už nemenilo, Žilina doma podľahla Nitre 1:2.

Pavol Staňo, tréner Žiliny:
„Nezostáva mi nič iné, len súhlasiť s kolegom. Zápas, ktorý hrali doma, bol trošku smolný a výsledok krutý. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. V prvom polčase si myslím, že bol súper lepší, alebo že sme minimálne nehrali to, na čo sme zvyknutí. Paradoxne, sme vyhrávali. V druhom polčase sme urobili všetko preto, aby sme vyhrali, ale dostali sme dva góly. Taký smolný zápas z našej strany, aj keď treba vyzdvihnúť húževnatosť a snahu Nitry urobiť tu výsledok. Touto cestou gratulujem kolegovi. Nám nezostáva nič iné, len pracovať a pracovať a verím, že tie výsledky budú dobré.“

Gergely Geri, tréner Nitry:
"Som veľmi rád, že sme v Žiline bodovali, som šťastný za chlapcov, pretože sme spolu krátko. Tie dva týždne sme si odmakali a výsledok zo soboty bol veľmi krutý. Boli sme dôslednejší, precíznejší a verili sme tomu, že tu môžeme niečo uhrať napriek tomu, že sme cez polčas prehrávali 0:1. Veľmi sme potrebovali takýto pozitívny výsledok, dúfam, že nás nakopne, ale chceme zostať pri zemi, nechceme byť ako na hojdačke, že sa nebudú striedať lepšie a horšie výkony a že na dnešný zápas nadviažeme aj v ďalšom zápase. Verím, že sa budeme zlepšovať od zápasu k zápasu.

Slovan znovu nadelil päťku

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili nad Zemplínom Michalovce vysoko 5:0.

O hladký triumf zverencov Jána Kozáka sa dvoma gólmi postaral Dávid Strelec, tretí a štvrtý pridali striedajúci Dávid Holman a Alen Ožbolt a skóre duelu uzavrel Rafael Ratao.

Rovnako 5:0 zvíťazil Slovan aj v prvom kole na ihrisku Nitry.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Zemplín Michalovce 5:0 (1:0)
Góly: 3. a 60. Strelec, 72. Holman, 87. Ožbolt, 90+1. Ratao.
Rozhodovali: Gemzický – Štrbo, Jekkel, ŽK: 55. Medveděv – Neofytidis, 55. Phillips, 3953 divákov.
Slovan Bratislava: Šulla – Medveděv, Abena, Božikov, De Marco (79. Lovat) – de Kamps, Rabiu (77. Nono) – Strelec (77. Ožbolt) – Čavrič (70. Daniel), Ratao, Medved (70. Holman)
Zemplín Michalovce: Dehtiar – Žofčák (84. Griger), Kolesár, Soler, Vojtko, Mendez – Popovits, Begala, Neofytidis, Phillips (84. Hirnyj) – Sidibe (62. Trusa)

Nad Tehelným poľom sa pred zápasom spustil krátky, ale intenzívny dážď, no mokrý terén hráčom problémy nerobil. Najmä nie domácim, ktorí od úvodu diktovali tempo hry a už v tretej minúte sa po peknej individuálnej akcii dostali do vedenia zásluhou Strelca.

Po góle sa „belasí“ naďalej tlačili do ofenzívy, ďalšiu šancu zahodil v 12. minúte Čavrič, ktorý išiel sám na Dehtiara. Potom sa osmelili aj hostia, keď Popovits strelou spoza šestnástky poriadne natiahol Šullu.

Najlepšie zarábajúci futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Kylian Mbappé (Fr., Paríž St. Germain) -...

Hostia mali do konca polčasu aj ďalšie šance, najskôr neprekonal brankára Sidibe po chybe Medveděva a potom len tesne minul bránku po peknej strele Phillips.

V druhom polčase pribudlo nervozity, v úvode opäť vyskúšal pozornosť Šullu strelou z diaľky Popovits.

Slovan chcel dať druhý gól a upokojiť sa, podarilo sa mu to v 60. minúte. Dehtiar iba vyrazil pred seba strelu de Kampsa, Strelec ju vzápätí poslal do bránky a strelil svoj druhý gól v zápase.

Zápas Slovan – Michalovce sme sledovali naživo.

Mladý 19-ročný futbalista mohol neskôr zavŕšiť hetrik, ale svoju ďalšiu šancu nepremenil. Napravil to Holman v 73. minúte, keď len krátko po svojom vstupe na ihrisko poslal pravačkou loptu do siete.

Skóre duelu mohol uzavrieť Ratao, ale svoju tutovku zahodil, z ďalšej akcie sa však presadil Ožbolt. Posledné slovo mal predsa len Ratao, ktorý spečatil hladký triumf Slovana.

David Strelec, autor dvoch gólov v zápase:
„Zápas mi chutil, bolo dobré, že mi hneď v úvode vyšla akcia. Potom som trochu vypadol z hry, ale vrátil som sa do toho v druhom polčase. Robím na tom, aby som hral v každom zápase lepšie.“

Igor Žofčák, kapitán Michaloviec:
„Slovan ukázal svoju kvalitu. My sme robili školácke chyby, ktoré Slovan potrestal. Neviem, kto bude Slovanu stíhať, Michalovce momentálne asi nie. Verím, že už v najbližšom zápase budeme bodovať.“


Tabuľka Fortuna ligy 2020/21

skupina o titul:

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 32 22 5 5 78:28 71
2. Dunajská Streda 32 19 8 5 66:38 65
3. Trnava 32 17 4 11 48:37 55
4. Žilina 32 15 7 10 73:52 52
5. Zlaté Moravce-Vráble 32 11 7 14 42:51 40
6. Trenčín 32 8 8 16 42:61 32

skupina o udržanie:

    Z V R P S B
7. Sereď 32 11 8 13 37:48 41
8. Ružomberok 32 10 9 13 41:44 39
9. Pohronie 32 8 14 10 38:38 38
10. Michalovce 32 8 11 13 34:53 35
11. Senica 32 8 9 15 31:51 33
12. Nitra 32 7 6 19 26:55 27
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #MFK Ružomberok #FC Nitra