Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava lovila na úplnom severe. Do obrany si priviedla hráča z Islandu

Slovenský fortunaligový futbalový klub FC Spartak Trnava získal do svojho kádra 21-ročného islandského obrancu Birkira Valura Jónssona.

30.07.2020 11:30
Birkir Valur Jónsson Foto:
Birkir Valur Jónsson.
debata (2)

Mladík prichádza do Trnavy z islandského prvoligového klubu HK Kópavogs na hosťovanie s možnosťou opcie. Informáciu priniesol oficiálny web trnavského klubu.

"Som najmladší z troch súrodencov, mám ešte dve staršie sestry. Toto je môj prvý zahraničný angažmán. Športom číslo jeden je na Islande hádzaná, ktorú som popri futbale hral do nejakých štrnástich či pätnástich rokov, potom som si vybral futbal. Som pravý obranca a odohral som 27 zápasov za mládežnícke reprezentačné výbery Islandu,“ prezradil islandský futbalista na webe Spartaka a pokračoval:

"Ak mám byť úprimný, veľa skúseností so Slovenskom som nemal, ani veľa informácií som nevedel, preto som bol na návštevu Trnavy veľmi zvedavý. Som príjemne prekvapený z toho, čo som tu videl. Trnava je pekné mesto, štadión aj vybavenie a všetko, čo k futbalu patrí, je na vyššej úrovni, ako som si predstavoval, takže sa veľmi teším, že tu budem hrávať.“

Dresy tímov Fortuna ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Dres Slovana.

Mladík Jónsson verí, že svojimi výkonmi sa prebojuje do základnej zostavy fortunaligistu.

"Ešte som sa nestihol príliš zoznámiť s mužstvom v tréningu, ale prišiel som si sem vybojovať miesto v základnej jedenástke a verím, že ako tím budeme vyhrávať. Každý futbalista má svoje sny, všetci chcú hrať v najlepších ligách, ale tam je dlhá cesta. Som si vedomý toho, že za všetkým treba ísť krok po kroku. Teraz som v Spartaku a musím v zápasoch dokazovať svoju kvalitu, aby som raz mohol urobiť ďalší krok,“ poznamenal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Birkir Valur Jónsson