Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci dostali košom. V Nitre rokujú so Slovákmi i Nemcami

Slovenský futbalový klub FC Nitra bude od pondelka riešiť svoju budúcnosť a do klubu možno prídu noví slovenskí majitelia.

18.07.2020 12:17
Nitra Foto: ,
Radosť futbalistov Nitry na archívnej snímke.
debata (2)

Po druhom barážovom zápase o účasť vo Fortuna lige to povedal manažér klubu Jozef Chudý. Akcionári z Ukrajiny, ktorí predtým chceli kúpiť klub, totiž nesplnili požiadavky súčasného vedenia.

Nitra v tejto sezóne prechádzala náročným obdobím. Tradičný slovenský klub trápili finančné problémy, ktoré vyústili až k neudeleniu licencie od SFZ na nasledujúci ročník.

Problémy mal vyriešiť nový investor z Ukrajiny, ktorý prisľúbil finančnú injekciu a plánoval dotiahnuť Nitru až do pohárovej Európy.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

No po niekoľkých mesiacoch zostalo len pri slovách, Ukrajinci navyše v štruktúrach klubu robili zmeny, ktoré sa nepáčili viacerým funkcionárom.

Obe strany sa údajne dokonca dostali do fyzickej potýčky, ktorú riešila polícia. A keďže potenciálny akcionár otáľal, Nitranom došla trpezlivosť.

"Ukrajinský investor mal termín, ktorý bol dohodnutý, ale bohužiaľ nesplnil viacero podmienok. Preto teraz ide teraz bokom a začíname rokovať so slovenským akcionárom, ktorý je pre nás priorita.

A rozbehli sa aj rokovania so zahraničným akcionárom z Nemecka. Ale chceme jednať predovšetkým zo Slovákmi. Dajte nám chvíľku času po hektickom období, potom zverejníme stanovisko," uviedol Chudý.

Manažér Nitry sa vyjadril aj k zotrvaniu trénera Ivana Galáda, ktorý pomohol Nitre k záchrane vo Fortuna lige:

„Veci sú otvorené. V priebehu týždňa budeme riešiť aj trénerskú otázku. Zotrvanie Galáda nevylučujeme, ale ani ho nemôžeme v tejto chvíli potvrdiť.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Ukrajinci #majitelia