Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák nechce, aby si mužstvo pokazilo sezónu. Kto spadne do baráže?

Futbalisti Slovana Bratislava pridali k titulu uplynulú stredu aj triumf v Slovenskom pohári, ale na oslavy sa nechystali.

11.07.2020 08:38
Alen Ožbolt Foto: ,
Slovanista Alen Ožbolt po premenenej penalte v pohárovom finále proti Ružomberku.
debata

„Je to krásny úspech, ale v klube vieme, čo pre nás znamená derby s Trnavou. Bolo by škoda, keby sme si pokazili na záver túto krásnu sezónu. Potom príde čas aj na oslavy,“ zdôraznil bratislavský tréner Ján Kozák.

Držiteľ double sa dnes rozlúči s úspešným ročníkom najpríťažlivejším slovenským derby. Na Tehelnom poli privíta trnavský Spartak a po zápase si domáci tím prevezme majstrovskú trofej, o zisku ktorej už rozhodol po druhom kole nadstavby.

V celom ročníku prehral Slovan doteraz len jediný raz a túto priaznivú bilanciu sa pokúsi udržať.

V boji o záchranu sa pozornosť sústredí na dva štadióny. V minulom kole zvládlo súboj priamo ohrozených Pohronie, ktoré vyhralo v Nitre 2:0. Nováčik sa tak po štrnástich kolách vytiahol na predposlednú priečku tabuľku a dnes má všetko vo svojich rukách.

Má o bod viac ako posledná Nitra a hostí doma Senicu. Ak vyhrá, nemusí ho zaujímať výsledok zápasu Trenčín – Nitra, ktorý odohrajú v Senici. Do baráže by spadli Nitrania, čaká ich súboj s víťazom druhej ligy o záchranu v najvyššej súťaži.

„Posledné zápasy boli pre nás veľmi dôležité a zvládli sme ich. Verím, že teraz už zvládneme aj posledný krok,“ vyjadril sa tréner Pohronia Mikuláš Radványi.

Aj staronový tréner Nitry Ivan Galád verí, že jeho mužstvo nevypadne. „K dispozícii máme ešte jeden zápas a potom prípadne ďalšie dva v baráži. Prišiel som Nitru zachrániť a to sa nám podarí,“ vyhlásil po prehre s Pohroním.

V Žiline hostia Michalovce a zápas bude mať slávnostný náboj. V domácom drese definitívne posledný raz nastúpi Viktor Pečovský, rekordér v počte ligových štartov. Dnes si pripíše 422. zápas.

Program 5. kola nadstavby

Skupina o titul, dnes: 18.00 Slovan – Trnava (RTVS), Ružomberok – Dunajská Streda, Žilina – Michalovce (Orange Sport).

Skupina o udržanie sa, dnes: 18.00 Pohronie – Senica, Trenčín – Nitra, Zlaté Moravce-Vráble – Sereď (Orange Sport).

Štadión AS Trenčín (júl 2020) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Výstavba štadióna AS Trenčín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Nitra #Pohronie