Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu opustil posledný člen bývalej éry: Veľa takých ľudí ako Poór nenájdete

Ivan Minárčiný zastával od sezóny 2013/14 v Spartaku Trnava rôzne pozície. Bol sekretárom, manažérom, riešil prestupy v informačnom systéme slovenského futbalu, do konca jesene 2018 bol vedúcim prvého mužstva.

10.07.2020 08:23
Trnava III Foto: ,
Bývalý majiteľ Spartaka Trnava Vladimír Poór.
debata (2)

Ako informuje denník Šport, „posledný styčný dôstojník z éry Vladimíra Poóra“ z klubu odišiel.

"Vedenie mi oznámilo, že so mnou už nepočíta. Či za tým boli finančné dôvody spôsobené koronakrízou, alebo niečo iné, to naozaj neviem. Som z toho sklamaný, ale život musí ísť ďalej.

Čas ukáže, akým smerom sa bude klub uberať. Želám si, aby sa mu darilo na domácej aj na medzinárodnej úrovni,“ uviedol pre spomínaný zdroj Minárčiný, ktorému sa skončil pracovný úväzok k 30. júnu.

„Predovšetkým sa chcem hlavne poďakovať bývalému vedeniu a majiteľovi Vladimírovi Poórovi, že som dostal príležitosť a mohol pracovať v Spartaku. Od skúsených kolegov som sa veľa naučil a verím, že tieto poznatky ďalej využijem,“ pokračuje.

Poór bol majiteľom Spartaka 25 rokov, vlani klub predal. "Vždy mu na ňom záležalo. Vedel sa porozprávať s každým zamestnancom, vždy si našiel cestu k hráčom, či už priamo v kabíne alebo aj mimo nej.

Nebol to typ človeka, ktorý vidí iba jednu stranu mince. Vladimír Poór Spartak financoval, za čo mu patrí veľký obdiv a vďaka, pretože veľa takýchto ľudí na Slovensku nenájdete,“ vraví Minárčiný.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Nedá dopustiť ani na trénera Nestora El Maestra, ktorý v Trnave zanechal ziskom titulu nezmazateľnú stopu.

"Dokázal stmeliť kabínu, pracoval zodpovedne. Vždy mal všetko do bodky a dôkladne premyslené. S hráčmi spoločne analyzoval súpera a hľadal cestu ako zvíťaziť. Dokázal zobrať na seba tlak, aby od neho odbremenil kolektív. Bol temperamentný a emócie prejavoval aj navonok.

Pamätám si, ako po výhre nad Slovanom vyskočil na lavičku,“ spomína Minárčiný, ktorý nechýbal ani v zápasoch predkola Ligy majstrov a skupinovej fáze Európskej ligy.

Radosť hráčov a fanúšikov Trnavy po remíze a... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Trnava III Radosť hráčov a fanúšikov Trnavy po remíze a postupe po skončení odvetného zápasu play off Európskej ligy proti Olimpiji Ľubľana.

"Podarilo sa výborne doplniť kolektív, ktorý na medzinárodnej scéne v tom najlepšom svetle reprezentoval Spartak, mesto a slovenský futbal. Najemotívnejšia bola odveta play off EL s Olimpijou Ľubľana.

Po záverečnom hvizde rozhodcu celý štadión stál na nohách a nadšene tlieskal chalanom na ihrisku," vrátil sa k nezabudnuteľnému momentu Minárčiný.

Čo sa týka ďalšieho pôsobiska, rád by zostal pri futbale.

„Pretože ma baví a táto robota je mi vlastná. Získal som skúsenosti, kontakty. Pracoval som s ľuďmi, ktorí svoju prácu vykonávali odborne a profesionálne,“ uzavrel.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Vladimír Poór #Ivan Minárčiný