Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rasizmus v Nitre. Fanúšikovia vydávali opičie zvuky, urážali Afričana

Slovenský futbalový fortunaligista FC Nitra sa v nedeľu večer na sociálnej sieti ospravedlnil za rasistické prejavy svojich fanúšikov v sobotňajšom 4. kole nadstavby Fortuna ligy s FK Pohronie (0:2). Terčom bučania sa stal hosťujúci stredopoliar tmavej pleti Alieu Fadera z Gambie.

05.07.2020 21:26 , aktualizované: 21:37
Nitra Pohronie Foto: ,
Momentka zo zápasu Nitra - Pohronie.
debata (6)

"FC Nitra striktne odsudzuje rasistické prejavy niekoľkých jednotlivcov zo skupiny fanúšikov v domácom sektore C voči hráčovi hosťujúceho mužstva Alieuovi Faderovi. Takéto chovanie v žiadnom prípade nepatrí na futbalové štadióny a preto sa od toho ako klub dištancujeme.

V mene klubu sa ospravedlňujeme jednak samotnému hráčovi, ale i celému klubu FK Pohronie," uviedol klub na svojom oficiálnom profile na facebooku.

Nespokojní domáci fanúšikovia sa po zápase snažili vniknúť na hraciu plochu a jednému sa to aj podarilo. Následne sa chceli dostať aj do vnútorných priestorov štadióna.

„Je to veľmi zlé. Ľudia by sa mali zmeniť. Nie je ľahké o tom hovoriť,“ povedal pre RTVS Fadera. „Je smutné, že sa niečo takéto deje v 21. storočí,“ doplnil kouč hostí Mikuláš Radványi.

Fadera si rasistické urážky a opičie zvuky vypočul v závere stretnutia, keď fauloval domáceho Michala Faška.

„Snažil som sa spraviť nejaké gesto, ale ešte proti mne vyskočili. Aj rozhodca chcel prerušiť zápas. Neviem, čo je to momentálne za trápny trend,“ uzavrel Faško.

Nitra prehrala s nováčikom 0:2 a klesla na posledné miesto tabuľky skupiny o udržanie, na predposledné Pohronie stráca bod.

O tom, ktoré z týchto dvoch mužstiev napokon obsadí poslednú 12. priečku, rozhodnú na budúcu sobotu stretnutia záverečného 5. kola nadstavbovej časti.

Pohronie privíta Senicu, Nitru čaká duel s Trenčínom. Posledný tím Fortuna ligy nastúpi v baráži proti víťazovi 2. ligy, ktorým bude jeden z dvojice MFK Dukla Banská Bystrica – FK Dubnica nad Váhom.

Stretnutia baráže sú na programe 14. a 17. júla, nový ročník Fortuna ligy odštartuje 8. augusta.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #FC Nitra #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa #Alieu Fadera