Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Diváci sa vracajú. Na šláger ich príde šesťtisíc

Dobrá správa. Fanúšikovia sa môžu vrátiť na štadióny. Po pauze spôsobenej koronavírusom a obmedzeniach, ktoré priniesol, sa najskôr zaplnia tribúny v Dunajskej Strede.

01.07.2020 08:00
Zsolt Kalmár, Joeri De Kamps Foto: ,
Zsolt Kalmár z Dunajskej Stredy v súboji s Joerim De Kampsom zo Slovana.
debata (1)

Dnešný šláger 3. kola nadstavby najvyššej futbalovej súťaže DAC – Slovan Bratislava (výkop o 20.00) uvidí vyše šesťtisíc ľudí.

Pôvodne sa mal hrať uplynulú nedeľu, ale preložili ho na dnes, lebo od 1. júla sa môžu hľadiská zaplniť až na 50-percent svojej kapacity.

Pravda, za dodržania bezpečnostných a hygienických opatrení, vrátane šachovnicového sedenia na tribúnach. Kapacita Mol Arény je 12 700 miest a organizátori oznámili, že k dispozícii je 6350 miest.

Na Žitnom ostrove majú vyššiu priemernú návštevu, ako je táto cifra. V aktuálnom ročníku videlo domáce zápasy DAC priemerne 7996 divákov.

Klub informoval, že na stretnutie môžu prísť všetci držitelia permanentiek, ktorých je bezmála päťtisíc. Ostatné vstupenky išli na voľný predaj a 347 z nich dostali k dispozícii fanúšikovia Slovana.

Klub ani tak neuspokojí všetkých záujemcov. Na zápasy so Slovanom bola na novom štadióne vždy vyššia návšteva. V uplynulých piatich stretnutiach týchto súperov, od novembra 2017, bolo v hľadisku vždy viac ako 10-tisíc divákov.

Naposledy, vlani 1. septembra, ich zavítalo do hľadiska 11 679 a výrazne pomohli domácim. Pripravili majstrovi prvú a zatiaľ jedinú prehru v aktuálnom ročníku (2:5).

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

"Súboje so Slovanom majú vždy svoj náboj, je to derby. Fanúšikov chceme potešiť víťazstvom a zmierniť tak sklamanie po vyradení z pohára,“ vyjadril sa na klubovej stránke kapitán DAC Zsolt Kalmár.

Nové pravidlo s využitím až 50-percent kapacity môže ešte viac pomôcť dnešnému súperovi DAC. Štadión na Tehelnom poli má totiž kapacitu 22 500, takže na tribúnach by mohlo byť až 11-tisíc divákov.

Slovan ešte čakajú dva ligové zápasy – najbližšiu sobotu s Michalovcami a o týždeň neskôr s Trnavou. Priemerná návšteva na lige na Tehelnom poli je len málo nad šesťtisíc ľudí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Zsolt Kalmár