Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci sa vracajú. Na šláger ich príde šesťtisíc

Dobrá správa. Fanúšikovia sa môžu vrátiť na štadióny. Po pauze spôsobenej koronavírusom a obmedzeniach, ktoré priniesol, sa najskôr zaplnia tribúny v Dunajskej Strede.

01.07.2020 08:00
Zsolt Kalmár, Joeri De Kamps Foto: ,
Zsolt Kalmár z Dunajskej Stredy v súboji s Joerim De Kampsom zo Slovana.
debata (1)

Dnešný šláger 3. kola nadstavby najvyššej futbalovej súťaže DAC – Slovan Bratislava (výkop o 20.00) uvidí vyše šesťtisíc ľudí.

Pôvodne sa mal hrať uplynulú nedeľu, ale preložili ho na dnes, lebo od 1. júla sa môžu hľadiská zaplniť až na 50-percent svojej kapacity.

Pravda, za dodržania bezpečnostných a hygienických opatrení, vrátane šachovnicového sedenia na tribúnach. Kapacita Mol Arény je 12 700 miest a organizátori oznámili, že k dispozícii je 6350 miest.

Na Žitnom ostrove majú vyššiu priemernú návštevu, ako je táto cifra. V aktuálnom ročníku videlo domáce zápasy DAC priemerne 7996 divákov.

Klub informoval, že na stretnutie môžu prísť všetci držitelia permanentiek, ktorých je bezmála päťtisíc. Ostatné vstupenky išli na voľný predaj a 347 z nich dostali k dispozícii fanúšikovia Slovana.

Klub ani tak neuspokojí všetkých záujemcov. Na zápasy so Slovanom bola na novom štadióne vždy vyššia návšteva. V uplynulých piatich stretnutiach týchto súperov, od novembra 2017, bolo v hľadisku vždy viac ako 10-tisíc divákov.

Naposledy, vlani 1. septembra, ich zavítalo do hľadiska 11 679 a výrazne pomohli domácim. Pripravili majstrovi prvú a zatiaľ jedinú prehru v aktuálnom ročníku (2:5).

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

"Súboje so Slovanom majú vždy svoj náboj, je to derby. Fanúšikov chceme potešiť víťazstvom a zmierniť tak sklamanie po vyradení z pohára,“ vyjadril sa na klubovej stránke kapitán DAC Zsolt Kalmár.

Nové pravidlo s využitím až 50-percent kapacity môže ešte viac pomôcť dnešnému súperovi DAC. Štadión na Tehelnom poli má totiž kapacitu 22 500, takže na tribúnach by mohlo byť až 11-tisíc divákov.

Slovan ešte čakajú dva ligové zápasy – najbližšiu sobotu s Michalovcami a o týždeň neskôr s Trnavou. Priemerná návšteva na lige na Tehelnom poli je len málo nad šesťtisíc ľudí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Zsolt Kalmár