Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Čaká ho debut medzi elitou. Praženicu nahradil len 31-ročný Benkovský

Iba 31-ročný Ľuboš Benkovský sa stal trénerom fortunaligového futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

28.06.2020 12:34 , aktualizované: 01.07.2020 17:11
Ľuboš Benkovský Foto: ,
Ľuboš Benkovský, nový tréner FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.
debata

Trnavský rodák do leta 2018 pracoval s mládežou v Spartaku Trnava, v sezóne 2018/2019 viedol druholigovú Lokomotívu Košice a v ročníku 2019/2020 pracoval v Slavoji Trebišov. S ViOn-om podpísal zmluvu na jeden rok s opciou.

"Ide o najväčšiu výzvu, ktorú vo svojej doterajšej kariére podstúpim. ViOn má svoju históriu. Je pyšný na značku rodinného klubu. Vedenie klubu mi na stretnutí prezentovalo filozofiu a víziu.

Úprimne poviem, že sa s tým stotožňujem a na naplnení plánov či cieľov sa budem rád podieľať. Ciele si spoločne zadefinujeme v najbližšom období. Jedným z prvých krokov bude doplnenie a zastabilizovanie kádra pre novú sezónu," povedal podľa klubového webu nový kormidelník.

Už bývalý tréner ViOn-u Karol Praženica. Foto: TASR, Henrich Mišovič
Karol Praženica Už bývalý tréner ViOn-u Karol Praženica.

Ľuboš Benkovský na poste hlavného kouča ViOnu nahradil Karola Praženicu. Štyridsaťdeväťroč­nému kormidelníkovi v tíme fortunaligistu vypršala zmluva 30. júna a klub od Žitavy sa rozhodol nepokračovať v ďalšej spolupráci.

Generálny manažér FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble Marek Ondrejka už skôr informoval, že Praženicu nahradí slovenský, český alebo španielsky tréner. Voľba napokon padla na mladého Slováka.

Do konca aktuálneho ročníka Fortuna ligy zostáva odohrať dve nadstavbové kolá. Futbalisti Zlatých Moraviec cestujú počas najbližšieho víkendu do Senice a 11. júla ukončia sezónu doma proti Seredi. Klub už má istotu zotrvania v najvyššej súťaži aj do ďalšej sezóny.

V Trenčíne končia tréneri Hrnčár s Högerom

Tréneri futbalistov AS Trenčín Norbert Hrnčár a Richard Höger nebudú pokračovať v klube po tom, čo im 30. júna vypršia zmluvy.

Do konca dohrávanej sezóny 2019/2020 povedie Trenčanov doterajší asistent Juraj Ančič. Zvyšok realizačného tímu sa do konca ročníka nebude meniť.

Norbert Hrnčár. Foto: SITA, Tomáš Somr
Norbert Hrnčár Norbert Hrnčár.

„Aj touto cestou chceme dvojici odchádzajúcich kormidelníkov poďakovať za prácu, ktorú počas tohto ročníka odviedli v AS Trenčín,“ uvádza sa na oficiálnom webe klubu. Hrnčár prevzal lavičku Trenčína vlani v októbri po Matthiasovi Kohlerovi.

Trenčín odohrá do konca sezóny ešte dva zápasy, 4. júla so Sereďou a 11. júla s Nitrou. V skupine o udržanie si už zaistil prvé miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC ViOn Zlaté Moravce #Karol Praženica #Ľuboš Benkovský