Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vášne po fantómovom góle. Rozhodca sa nám smial do ksichtu, soptili Seničania

Najdiskutovanejšia situácia uplynulého víkendu v najvyššej futbalovej súťaži sa odohrala v skupine o udržanie sa. Futbalisti Nitry získali v sobotu dôležité body v boji o zotrvanie medzi elitou. Pri víťazstve v Senici 2:0 im však pomohol gól, ktorý nebol.

22.06.2020 06:52
debata (3)

V 59. minúte za stavu 0:0 vyslal Samuel Šefčík na bránku súpera technickú strelu z hranice šestnástky. Lopta trafila brvno, potom žrď a odrazila sa naspäť do hry.

Aj keď neprešla celým objemom cez bránkovú čiaru, rozhodcovia zásah uznali.

Verdikt vzbudil na trávniku vášne senických hráčov, protestujúci brankár Vojtěch Vorel si dokonca pred čiarovým arbitrom kľakol na kolená. Rozladený český gólman videl žltú kartu.

VIDEO: Záznam zápasu, inkriminovaný moment v čase 1:19:20

Hnev hostí pokračoval aj po záverečnom hvizde v útrobách štadióna. Realizačný tím Seničanov verbálne zaútočil na rozhodcov, nechýbali vulgarizmy a krik.

"Keď vás zlomí táto situácia a rozhodca sa vám vysmieva do ksichtu, pardon za tieto slová, tak je to smutné. Ak sa s tým niečo neurobí, bude to pokračovať ďalej.

Keď rozhodca niečo nevidí, nemôže to uznať," povedal Vorel pre Góly – body – sekundy RTVS.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

Situáciu opísal pre rovnaký zdroj aj autor nesprávne uznaného gólu Šefčík.

"Vystrelil som a z môjho uhla, ako som smeroval v behu k čiare, som videl, ako lopta mieri do bránky. Automaticky som sa išiel tešiť.

Rozhodca váhal, ale ja som videl, že lopta je za čiarou. To, či celým objemom, som nevidel. Bohužiaľ," komentoval situáciu nitriansky stredopoliar.

Asistentovi rozhodcu Tomášovi Somolánimu podľa RTVS hrozí pozastavenie činnosti, trestom sa zrejme nevyhnú ani členovia realizačného tímu Senice za verbálne útoky.

"Bola to nesprávne posúdená situácia, pretože lopta neprešla cez bránkovú čiaru. Týmto by som sa chcel ospravedlniť hosťujúcemu družstvu, bohužiaľ, stávajú sa veci, ktoré by sa stávať nemali.

Človek však akceptuje mieru emócií, ktoré vznikli na základe nesprávneho rozhodnutia, ale myslím si, že také hrubé nešportové správanie voči delegovaným osobám by nemalo byť," povedal predseda Komisie rozhodcov SFZ Marián Ružbarský poukazujúc na udalosti po stretnutí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #FK Senica