Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohronie premárnilo dvojgólový náskok. Kontroverzný moment v Nitre

Futbalisti ŠKF iClinic Sereď a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa remizovali v nedeľnom stretnutí 2. kola nadstavbovej skupiny o udržanie sa vo Fortuna lige 2:2.

20.06.2020 19:32 , aktualizované: 21.06.2020 19:20
Ján Hatok, Alex Iván Foto: ,
Ján Hatok z Pohronia sa snaží zastaviť Alexa Ivána zo Serede.
debata

Pohronie v Zlatých Moravciach premárnilo dvojgólový náskok z prvého polčasu a na poslednej priečke má päťbodové manko na Nitru. Sereď je pred Nitrou o dva body.

ŠKF iClinic Sereď – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:2 (0:2)
Góly: 60. Pankaričan, 83. Mečiar – 10. Weir, 15. Pavlík. Rozhodovali: Smolák – Benko, Vitko, ŽK: Iván, Duranski – Hatok, Mazan, ČK: 90.+3 Mečiar (Sereď), 347 divákov
Sereď: Kanurič – Vucenovič (31. Pankaričan), Ba, Hučko, Mečiar – Potoma (46. Jarovič), Duranski – Iván, Špehar (77. Rorič), Vuk – Morong
Pohronie: Jenčo – Hatok, Pavlík, Jacko, Župa – Blahút (89. Fadera), Chríbik, Weir, Mazan – Matič, Abrahám (63. Badolo, 71. Tandir)

Obojstranne bojovné stretnutie začali lepšie hostia. Prebiehala 10. minúta, na ideálny center Hatoka si vyskočil Weir a presnou hlavičkou otvoril gólový účet stretnutia. Už o päť minút sa skóre zmenilo opäť. Po rohu sa na hranici veľkého vápna dostal k lopte Pavlík a nechytateľne pod brvno zvýšil na 2:0 pre Pohronie.

V 27. minúte po závare v pokutovom území Serede Jacko z troch krokov trestuhodne prestrelil. Už o minútu Matičova delovka lízala brvno Kanuričovej bránky. V 29. minúte hostia spálili tri tutovky, keď sa dvakrát zaskvel Kanurič a následne z bránkovej čiary odvrátil loptu Ba.

Na opačnej strane nebolo dopriate Hučkovi, ktorý v 32. minúte hlavičkoval do brvna a v 36. minúte po Ivánovom centri hlavou namieril do ľavej žrde. V závere prvého dejstva po centri Mečiara hlavičkoval v páde tesne vedľa Ba.

Zaujímavá partia pokračovala aj po zmene strán. V 54. minúte Pavlíkov projektil z prvej preletel tesne mimo, na opačnej strane Iván šikovne vysunul Jaroviča, ten zoči-voči Jenčovi namieril iba do jeho nôh. V 58. minúte sa Matič rútil sám na bránku, Kanurič jeho strelu z uhla vytesnil na roh.

Domáci sa vrátili do stretnutia po hodine hry, keď Pankaričan z hranice 16-ky napálil loptu pod brvno. V 82. minúte mohlio byť hotovo, ale Blahútov center striedajúci Tandir hlavou nenamieril medzi žrde. Nedáš-dostaneš sa ukázalo v 83. minúte, keď priamy voľný kop trafil Mečiar a vyrovnal na konečných 2:2.

Peter Lérant, tréner Serede: „Prvý polčas sme vôbec nezachytili, boli sme zbytočne nervózni. Hráči vyrezali, akoby boli včera na maratóne. Druhý polčas sme ukázali charakter, zápas bol otvorený, sme vďační aj za bod.“

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: „Do 30. minúty sme mali zápas rozhodnúť, mali sme tam štyri, päť tutoviek, nedali sme a po polčase sa súper chytil. Po taktickej stránke sme boli dobre pripravení, keď pôjdeme do baráže, vieme sa aj na to pripraviť.“

Senické protesty nepomohli

Futbalisti FC Nitra zvíťazili v sobotnom domácom stretnutí nad FK Senica 2:0.

FC Nitra – FK Senica 2:0 (0:0)
Góly: 59. Šefčík, 83. Ristovski. Rozhodovali: Marhefka – Somoláni, Perát, ŽK: Vrábel, Niemchanimov, Hambálek, Magda – Eneji, Vorel, 285 divákov
Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Niemčanimov, Magda – De Jesus, Vrábel (66. Muleme) – Šefčík (83. Hambálek), Faško (75. Javorčič), Chobot – Ristovski
Senica: Vorel – Deket (65. Kučera), Didiba, Lukáčik – Eneji, Addo, Totka, Buchel (75. Sulley) – Meliš, Duda, Černák (65. Mihál)

Zápas sa začal vo svižnom tempe. Prvý strelecký pokus patril domácim, proti Chobotovej strele z rohu šestnástky úspešne zasiahol brankár Vorel. V 10. minúte sa za obranou hostí objavil Vrábel, ale tiesnený nevystrelil dostatočne kvalitne a jeho strelu brankár Senice bez väčších problémov pokryl. Hostia ohrozili domácu bránku v 17. minúte, ale ďalekonosná strela Enejiho našla domáceho brankára pripraveného.

O 5 minút neskôr pohrozili znovu Nitrania. Po Šefčíkovej prihrávke spálil príležitosť Faško. Po polhodine hry vysunul Faško aktívneho Šefčíka, ten však z uhla vypálil iba do bočnej siete. V 41. minúte sa ešte Chobot zbavil Enejiho, prihral Ristovskému, ktorého umiestnenú strelu brankár Vorel bravúrne vyrazil. Na prestávku mužstvá odchádzali za bezgólového stavu.

V druhom polčase síce Nitrania pokračovali vo svojej aktivite, ale narážali na dobre organizovanú obranu súpera. V 59. minúte sa pod Zoborom udiala prvá zmena skóre. Po prečíslení obrany Senice sa dostal k zakončeniu Šefčík, jeho technická strela trafila brvno a následne sa lopta odrazila od žrde naspäť do hry. Čiarový rozhodca však videl situáciu ináč a Nitrania aj napriek protestom Seničanov viedli 1:0. Domácich sporný gól povzbudil a vypracovali si aj ďalšie šance.

V 72. minúte po Faškovej štandardnej situácii mal gól na hlave Ristovski, ale brankár Vorel zákrokom na bránkovej čiare svoj tím podržal. Onedlho nebezpečne vypálil z ľavej strany striedajúci Muleme, skóre sa však nezmenilo.

Erupcia radosti v domácom tábore vybuchla opäť v 83. minúte, keď po Šefčíkovom centri z ľavej strany presne k žrdi hlavičkoval Ristovski na 2:0. V závere sa ešte Seničania snažili kontaktným gólom vrátiť späť do zápasu, ale domáci si už svoj náskok postrážili a do tabuľky si pripísali mimoriadne dôležité tri body.

Miroslav Nemec, tréner Nitry: „Chlapci dnes hrali skvele, vytvorili si veľké množstvo šancí, mohli sme o zápase rozhodnúť už oveľa skôr. Hrali sme pekný a slušný futbal.“

Ján Bíreš, tréner Senice: „Nie sme spokojní s predvedenou hrou v prvom polčase, domácim sme darovali niekoľko šancí. V Pohroní nám naposledy neuznali regulárny gól, ak dnes niekto tvrdí, že to bol gól, nech si stojí za svojím tvrdením a zoberie na seba zodpovednosť.“

Tesná výhra Trenčanov

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili na trávniku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:2. Upevnili si prvé miesto vo svojej nadstavbovej tabuľke, od Zlatých Moraviec ako najbližšieho prenasledovateľa sa odpútali na rozdiel štyroch bodov.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 2:3 (0:2)
Góly: 61. Ďubek, 78. Kovaľ – 33. a 36. Kadák, 57. Bukari. Rozhodovali: Očenáš – Poláček, Galo, ŽK: El Mahdoui, 332 divákov
Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch – Hrnčár, Asanovič, Tóth (46. Chren), Brašeň – Švec, Duga, Sloboda (71. Grozdanovski), Kovaľ – Ďubek – Cmiljanič (46. Válovčan)
Trenčín: Šemrinec – Šulek, Križan, Kapuadi, Keston – El Mahdioui – Zubairu, Kadák (88. Čatakovič) – Bukari, Van Kessel (90. Depetris), Gha­li

V hustom daždi sa hral obojstranne aktívny futbal. Už v 2. minúte Švec ideálne našiel Cmiljaniča, ktorého dobre namierenú strelu pozorný Šemrinec stihol vykopnúť. Po štvrťhodine predviedli hostia rýchlu akciu, Bukari naservíroval tutovku Ghalimu, ale ten namieril meter vedľa pravej žrde. V 25. minúte sa šikovne uvoľnil Bukari, jeho dobre mierenú strelu do šibenice však Pindroch na dvakrát skrotil.

Postupom času to boli hostia, ktorí sa čoraz viac tlačili pred Pindrocha. Skóre sa zmenilo v 33. minúte, keď Keston spätnou prihrávkou našiel nekrytého Kadáka a ten s prehľadom otvoril gólový účet stretnutia. Už o 3 minúty prišla akcia ako cez kopirák. Van Kessel našiel spätnou prihrávkou Kadáka a ten medzi nohy Pindrocha zvýšil – 0:2.

Silnú päťminútovku Trenčanov mohol zavŕšiť Van Kessel, ktorého v čistej príležitosti vychytal Pindroch. V závere prvého polčasu mohol skorigovať skóre Cmijlanič, ale z hranice šestnástky nenamieril presne.

Obojstranne otvorená partia pokračovala aj po zmene strán. V 54. minúte Brašeň posunul loptu Kovaľovi, ale ten vypálil tesne mimo. Skóre sa opäť zmenilo v 57. minúte, keď El Mahdoui šikovnou kolmicou vysunul Bukariho a ten zoči-voči Pindrochovi dal na 3:0 pre hostí. Po hodine hry sa Švec predral do šestnástky, k lopte sa dostal Ďubek a prudkou strelou znížil na 1:3 z pohľadu domácich.

Už o minútu Švecova strela z hranice šestnástky lízala pravú žrď. Na opačnej strane sa v 75. minúte rútil Van Kessel z vlastnej polovice na bránku, v čistej pozícii ešte prihrával Bukarimu, ten však z päťky trestuhodne prestrelil. ViOn vrátil do stretnutia v 78. minúte exportným gólom Kovaľ, záverečná hra vabank však už domácim vyrovnanie nepriniesla.

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: „Zápas sme si dnes prehrali v prvom polčase našou malou aktivitou. V druhom polčase sme lepšie napádali a získali sme viacero lôpt, avšak s mužstvom, ako je Trenčín, je málo hrať jeden polčas. Tesne pred zápasom sa menila nominácia, pretože Meszáros nemal vybavené hosťovanie. Toto by sa nemalo stávať ani na dedine.“

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: „Videli sme zápas v dobrom tempe, hraný hore-dole. Dnes sme mali veľké šance na to, aby sme stretnutie uzavreli skôr. Nedali sme, naopak, súper sa dostal do hry. Víťazstvo je pre nás veľmi dôležité. Teším sa, že vidím progres najmä u mladých chalanov.“

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #FC Nitra #FK Senica