Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hotovo. Dvojica bývalých Žilinčanov smeruje za Guľom

Viackrát avizované sa stalo skutočnosťou. Elitný český futbalový tím Viktoria Plzeň angažoval dvoch futbalistov naposledy pôsobiacich v tíme MŠK Žilina, ktorý je od apríla v likvidácii.

06.05.2020 18:51
Adrián Guľa Foto:
Adrián Guľa.
debata

Slovenský stredopoliar Miroslav Káčer a český stopér Filip Kaša prišli do Plzne ako voľní hráči a podpísali zmluvy na tri roky. Informoval o tom klubový web fcviktoria.cz.

"Zareagovali sme na situáciu, ktorá nastala v Žiline. Som rád, že sme získali hneď dvoch mimoriadne kvalitných hráčov. Kaša aj Káčer patrili k žilinským oporám a veľmi dobre ich zo spoločného pôsobenia pozná aj náš tréner Adrián Guľa.

Už bývalý kapitán Žiliny Miroslav Káčer pred... Foto: SITA, Milo Fabian
Miroslav Káčer Už bývalý kapitán Žiliny Miroslav Káčer pred brankárom Trnavy Dobrivojom Rusovom.

Aj to bol dôležitý faktor počas rokovaní. Verím, že obaja budú prínosom v našom už aj tak veľmi kvalitnom kádri," uviedol generálny manažér Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Slovenský tréner „Viktorky“ Adrián Guľa na tému príchodu posíl K&K podotkol: "Filip má veľmi dobré fyzické a rýchlostné parametre.

Miro je zase veľmi pracovitý, má veľký akčný rádius a je tiež dostatočne rýchly. Na svoj vek má aj mimoriadne skúsenosti. Poznám ich charakter aj mentalitu. Pevne verím, že zapadnú do kabíny."

Žilinčan Filip Kaša (vľavo) centruje v dueli s... Foto: SITA, Milo Fabian
Filip Kaša. Žilinčan Filip Kaša (vľavo) centruje v dueli s Dunajskou Stredou.

Dvadsaťštyriročný Káčer na margo svojho príchodu do jedného z najlepších českých klubov ostatnej dekády poznamenal:

„Je to pre mňa nová výzva. Plzeň je klub európskych parametrov, ktorý ma môže posunúť dopredu v kariére. Dúfam, že pomôžem tímu k zisku domáceho titulu a účasti v pohárovej Európe.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #mšk žilina #Miroslav Káčer #Filip Kaša