Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík hodil rukavicu fanúšikom

Slovan Bratislava si v jesennej časti futbalovej Fortuna ligy počínal suverénne a po 18. kole vedie súťaž o desať bodov pred dvojicou Žilina a Dunajská Streda. Nemôže mať tak iné ambície ako obhajobu titulu.

14.02.2020 17:22
Kmotrík Foto: ,
Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml.
debata (3)

Väčší problém ako získať majstrovský pohár sa v Bratislave javí snaha pritiahnuť čo najviac ľudí do hľadiska. Slovan sa to pokúsi zmeniť.

"Ak chceme byť konkurieschopní v Európe, nedosiahneme to s priemernou návštevnosťou. Hľadáme chyby, pre ktoré diváci na štadión nechodia a hľadáme spôsob, ako ich čo najviac prilákať na štadión.

Ak naši fanúšikovia chcú vidieť silný Slovan, musia si uvedomiť, že sa treba zapojiť aj aktívne. Musíme pracovať na tom, aby sa diváci prišli pozerať aj na slabších súperov, naučiť ich, aby chodili na našich hráčov," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík.

Posilnili sme sa

Na majstrovských ambíciách by nemal nič zmeniť ani fakt, že „belasí“ prišli o najlepšieho strelca súťaže Andraža Šporara. Autor 19 gólov prestúpil do Sportingu Lisabon.

„Bol to historicky najväčší prestup v histórii nielen slovenského futbalu, ale i Slovanu. Napriek tomu nebolo našim cieľom klub oslabiť, ale posilniť. Verím, že sme sa v prestupovej politike nemýlili a budeme dobre pripravení, možno aj ešte silnejší ako doteraz,“ pokračoval Kmotrík.

Slovan nemá vo výhľade iba jarnú časť a triumf vo Fortuna lige, no mužstvo pripravuje už pre účasť v budúcom ročníku európskych súťaží.

„Získali sme niekoľko kvalitných, ale i mladých futbalistov. Verím, že budú tvrdo pracovať a tréneri im budú pomáhať rozvíjať ich talent. Cieľom je obhájiť majstrovský titul a uhrať čo najlepší výsledok v Slovenskom pohári. Máme aj sekundárny cieľ, udržať juniorku v druhej lige,“ doplnil.

Slovan vstúpi do jarnej časti duelom na pôde najväčšieho historického rivala. V nedeľu o 15.00 bude hrať so Spartakom Trnava.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Ivan Kmotrík ml.