Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šláger pod Dubňom. Ružomberok nebodoval v Žiline šesť rokov

V tabuľke ich delí desať bodov, ale na ihrisku sa očakáva vyrovnaný boj. V šlágri 15. kola najvyššej futbalovej súťaže druhá Žilina hostí štvrtý Ružomberok.

08.11.2019 19:00
FUTBAL: Ružomberok žilina macík Foto: ,
Vo výskoku brankár Ružomberka Matúš Macík na archívnej snímke zo zápasu so Žilinou.
debata

Žilinčania ušli tradičnému súperovi najmä vďaka tomu, že mu nevyšiel úvod aktuálnej sezóny. V uplynulých siedmich ligových stretnutiach však Ružomberčania neprehrali, vybojovali štyri víťazstvá a tri remízy (15 bodov).

V tomto istom období, to je od začiatku septembra, sú dokonca úspešnejší ako Žilina, ktorá si v ňom pripísala dve prehry a okrem toho tri víťazstvá a dve remízy (11 bodov).

MŠK naposledy nezvládol zápas na žilinskom ihrisku s Trenčínom, podľahol mu 0:3, keď góly inkasoval v záverečnej dvadsaťminútovke. Tréner Jaroslav Kentoš vie, v čom sa musia jeho zverenci zlepšiť.

„Náš herný prejav proti Trenčínu bol solídny. Ale v určitých fázach hry nám chýbala agresivita a kompaktnosť, takže vieme, kde musíme pridať,“ zdôraznil na žilinskej klubovej stránke.

V tejto sezóne si v auguste jeho zverenci poradili s Ružomberkom na jeho pôde (3:2).

„Boli sme efektívni v premieňaní šancí, čo je dôležité v každom zápase, v dnešnom futbale obzvlášť. V Ružomberku sme veľmi dobre začali, po prvom polčase sme viedli 3:0 a zápas sme mali relatívne pod kontrolou. Druhý polčas sme si to skomplikovali sami nepozornosťou, nedisciplinova­nosťou a súpera sme vrátili do zápasu. Záver bol veľmi dramatický,“ pokračoval žilinský tréner.

Jeho tím je miernym favoritom, ale očakáva náročné stretnutie. „Rozdiely sa medzi mužstvami zmenšujú, takže rozhodujú detaily a ani teraz to nebude iné. Ružomberok je na pozitívnej vlne a my urobíme všetko preto, aby sme boli úspešnejší,“ vyhlásil Kentoš.

Vo vzájomných zápasoch sú v poslednom období jasne úspešnejší Žilinčania. V uplynulých troch rokoch, v dvanástich ligových súbojoch, sa Ružomberčania tešili z plného zisku len dva razy, v oboch prípadoch na domácom trávniku (v tejto sérii sa nezrodila ani jedna remíza).

Ružomberok ťahá na žilinskej pôde katastrofálnu sériu, ktorú by rád prerušil. Prehral v ôsmich zápasoch v rade, naposledy sa tešil z výhry pod Dubňom 28. septembra 2013 (3:2).

Program 15. kola

Sobota 14.00 Žilina – Ružomberok (RTVS), 17.00 Trnava – Pohronie, Dunajská Streda – Trenčín, Sereď – Nitra, Senica – Michalovce, nedeľa 15.00 Zlaté Moravce-Vráble – Slovan (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #MFK Ružomberok