Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohronie vytrápilo Slovan. DAC sa dotiahol na Žilinu

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v nedeľu v 12. kole Fortuna ligy 2019/2020 doma nad Zlatými Moravcami 2:1.

19.10.2019 19:04 , aktualizované: 20.10.2019 21:19
Moha Foto: ,
Slovanista Moha sa presadzuje cez skúseného obrancu Pohronia Lukáša Tesáka.
debata

V 7. minúte Fábry prešiel na pravej strane, prihral Ronanovi, jeho strelu z pokutového územia vykopol Pintér. V 13. minúte Dunajská Streda išla do vedenia, Máté Vida dostal loptu na ľavej strane, postupoval do stredu ihriska a strelou k ľavej tyči poslal loptu do siete – 1:0.

V 25. minúte sa dostal k strele Jarović, ale lopta Jedličkovi nerobila problémy. V 26. minúte dostal dobrú loptu dopredu Divković, poslal ju na zadnú tyč, ale dorážajúci Fábry z piatich metrov do prázdnej brány nedal.

Napriek vedúcemu gólu zostala Dunajská Streda ofenzívna, ale obe mužstvá hrali nepresne. V 35. minúte zahrozil z pravej strany Henrique, ale jeho strela skončila tesne vedľa. V 45. minúte sa DAC dostal k priamemu kopu na hranici pokutového územia, loptu však Ronan napálil do múru.

Hneď na začiatku druhého polčasu Blackman zle prihral brankárovi, z čoho bol skoro vlastný gól. V 61. minúte hostia vyrovnali, Ďubek získal stratenú loptu v polovici ihriska, postupoval na bránu a ľavačkou poslal loptu veľa Jedličku do brány – 1:1.

V 64. minúte mal gól na kopačkách Kovaľ, ktorý po prihrávke za obranu popri Blackmanovi postupoval na bránu, ale jeho strelu Jedlička chytil. Vzápätí išiel DAC opäť do vedenia, po nedorozumení hosťujúcej obrany sa lopta dostala k Divkovićovi, ktorý z pravej strany poslal loptu do siete – 2:1.

V 73. minúte po Ronanovej prihrávke Máte Vida obišiel aj troch brániacich hráčov, ocitol sa pred bránou, ale loptu poslal len do Pindrocha. V 77. minúte Kalmárovu strelu z 18-tich metrov Pindroch bravúrne poslal na roh.

V 82. minúte Gustavo dostal loptu za obranu, postupoval na bránu delovkou nastrelil hornú tyč. Hostia reklamovali neuznaný gól po strele Gustava, následne tréner Karol Praženica videl žltú kartu. V 90. minúte ešte Kalmár zahrával priamy kop z hranice pokutového územia, ale loptu poslal len do múru.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:1 (1:0)
Góly: 13. M. Vida, 65. Divković, – 61. Ďubek. Rozhodovali: Glova – Benko, Tomčík, ŽK: Beskorovajnyj – Sloboda, Pintér, Asanovič, Brašeň, 7744 divákov.

DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovajnyj, Šimčák – M. Vida, Oravec – Fábry (65. Kalmár), Ronan (90. Čmelík), K. Vida – Divković (88. Ramirez)
ViOn: Pindroch – Čögley, Pintér, Asanović, Brašeň – Kovaľ, Sloboda, Richtárech (46. Grozdanovski), Henrique (59. Gustavo) – Ďubek – Jarović (77. Rodrigues)

Hlasy trénerov

Peter Hyballa, tréner DAC: „Pred zápasom sme vedeli, že Zlaté Moravce hrajú na dlhé lopty, najlepšie zvládajú zbieranie odrazených lôpt. Plánovali sme hrať s falošnou deviatkou. Zápas sme začali dobre. Stratégiou bolo strieľať spoza šestnástky, z toho prišli aj góly. V druhom polčase sme hrali falošnú deviatku s Fábrym a potom s Kalmárom. Druhý polčas bol hektický, pri vyrovnaní sme súperovi darovali gól. Celkovo v druhom polčase sme postrácali veľa lôpt a ani kvalita už nebola taká veľká. Kompliment mojim hráčom. Na lavičke sme mali dvoch hráčov z 19-ky, chýbal Davis, chorý bol Ramirez, Kalmár ešte nie je na 90 minút pripravený. Tí, ktorí ich zastúpili, teda Šimčák, Divkovič a Blackman odohrali dobrý zápas.“

Karol Praženica, tréner ViOn-u: „Na zápas sme sa pripravovali, vedeli sme, že Dunajská Streda je silnejšia v tom, že zatlačí súpera do šestnástky. Je to veľmi nepríjemné, preto sme sa snažili hrať vyššie, zabrániť im v tom. V prvom polčase sa nám darilo v obrane, ale nedarilo sa nám prejsť do útoku. Boli sme málo nebezpeční dopredu. V druhom polčase sme boli presnejší, mali sme aj šance. Za druhý polčas sme si zaslúžili minimálne bod. Dostali sme gól po obrovskej chybe a také mužstvo, ako Dunajská Streda to dokázala využiť. To, čo sa udialo pri neuznaní gólu, myslím si, že je to škandál. Škandál, keď gól, ktorý vidí celý štadión, nevidí hlavný rozhodca. Je to naozaj škandál. V podstate sme gól mohli dať zo šancí, ktoré sme mali. Súper dal dva góly, obidva po strelách k tyčí. Dnes sme si zaslúžili minimálne bod, ale súper dal dva gól, my len jeden.“

Trápenie Trenčína sa prehĺbilo

Trenčín prehral so Senicou v Žiline 2:3. V prvej dvadsaťminútovke sa nebolo veľmi na čo pozerať, zaujalo iba minimum šancí. V 5. minúte mal dobrú príležitosť po Vorlom vyrazenej strele Bukari, ale krížnou strelou minul z uhla bránu, o dve minúty mieril podobne z priameho kopu Čatakovič.

Hostia boli silní v protiútokoch do otvorenej obrany, ale Trenčania vždy na poslednú chvíľu zachránili možné nebezpečenstvo. V 27. minúte však Trenčan Lamine jemne tečoval pokus senického El Moudaneho z 25 metrov a lopta zapadla Chudému do pravého dolného rohu brány.

V 38. minúte pridlho váhal jeden zo senických obrancov s rozohrávkou, loptu mu vzal Roguljič a strelou pod brvno prekonal hosťujúceho Vorla. V závere polčasu zaujala ešte hlavička Diasa, ktorú Chudý vyrazil.

Hostia išli do vedenia v 56. minúte, keď Cvekov dlhý center dostal za Chudého chrbát pohotový Sulley. Trenčania potom boli lepší, tlačili sa do vyrovnania, ale vo finálnej fáze veľa kazili, boli nepresní a zakončovali vedľa brány.

V 66. minúte Roguljičov pokus z diaľky k ľavej žrdi Vorel vyrazil a o necelých desať minút striedajúci Depetris minul bránu. Trenčanom sa o chvíľu nato zranil Šulek, ale Neeskensovi, ktorý ho nahradil, sa už po troch minútach pobytu na ihrisku podarilo vyrovnať, keď dotiahol do gólu akciu van Kessela.

Trenčania chceli konečne doma bodovať naplno, ale nedarilo sa im dostať v záverečnej desaťminútovke do tlaku. Naopak, udreli hostia, keď Castaneda v 88. minúte sprava odcentroval a nepokrytý Dias zblízka z prvej nedal Chudému šancu.

V nadstavenom čase už sa nič vážne neudialo, a tak Senica zvíťazila 3:2.

AS Trenčín – FK Senica 2:3 (1:1)
Góly: 38. Roguljič, 81. Neeskens – 27. El Moudane, 56. Sulley, 88. Dias. ŽK: Šulek – Vorel, El Moudane, Ramirez. Rozhodovali: Smolák – Ferenc, Jánošík, 232 divákov

Trenčín: Chudý – Slávik, Šulek (78. Neeskens), Kleščík, Julien – Koolwijk – Roguljič, Lamine (70. Depetris) – Bukari, Čatakovič, van Kessel
Senica: Vorel – Cascardo, Favaro, Dias, Didiba – Klapan – Castaneda, Cvek (85. Ramirez), El Moudane, Yenne – Sulley (74. Samson)

Hlasy po zápase

Roman Marčok, tréner Trenčína: „Zápas sme výsledkovo nezvládli, súper strelil o gól viac, hoci sme mali možno loptu pod kontrolou viac my. Rýchlo sme ju však strácali, čím sme súperovi dávali priestor na šance a jemu to vyšlo dokonale.“

Michal Ščasný, tréner Senice: „Som veľmi šťastný, že sme zvládli zápas a máme tri body z pôdy ťažkého súpera. Chceli sme v tomto zápase vyhrať, aby sme sa ešte viac odlepili od dna, na ktorom sme nedávno boli. Pre fanúšikov to bol zaujímavý zápas s viacerými šancami, my sme ho zaslúžene vyhrali. Špeciálne ďakujem môjmu realizačnému tímu, ktorý mužstvo pripravil na zápas, pretože ja som bol desať dní odcestovaný. Výhra je zásluha celého tímu.“

Nováčik potrápil majstra

Slovan Bratislava zvíťazil v sobotňajšom zápase na Tehelnom poli nad nováčikom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:1 a potvrdili post lídra tabuľky.

Domáci favorit držal takmer celý prvý polčas loptu pod svojou kontrolou, dobre kombinoval, ale len po šestnástku. Pohronie hralo v pozornom obrannom bloku a snažilo sa hroziť z brejkov. V 7. minúte sa do prvého náznaku šance dostal Moha, ale netrafil.

Hneď vzápätí sa dostal na druhej strane do šance Klec, ale jeho strelu Šulla zlikvidoval. Domáci sa nevedeli dostať do šancí, chýbala im finálna prihrávka. Ďalšie zaujímavejšie vzrušenie priniesla až 37. minúta, Dražič to skúsil technicky, ale tesne minul.

V 39. minúte Ratao po centri z pravej strany hlavou v šanci minul, ale Slovan napokon strelil gól ešte v prvom polčase. Moha pekne na ľavej strane prešiel cez dvoch obrancov a jeho center prešiel pod ruku brankára Vantrubu k nepokrytému Rataovi, ktorý už nemal problém doklepnúť do prázdnej bránky.

Slovan mohol zvýšiť v 52. minúte, ale po lopte za obranu peknú spätnú prihrávku Nona Ratao cez Vantrubu v stopercentnej šanci do siete nedostal, z odrazenej lopty Rabiu nevystrelil, ale prihral Mohovi, ktorý nenamieril presne. Na druhej strane sa dostal do zakončenia Klec, ale Šulla si s jeho strelou poradil.

V 65. minúte Moha z priameho kopu asi z 20 metrov len tesne minul pravú žrď. V 69. minúte prudko vystrelil Ratao, ale Vantruba spoluhráčov zachránil. Druhý gól „belasých“ visel vo vzduchu, Pohronie s vypätím odolávalo.

Padlo však v 77. minúte, keď po Danielovom prudkom a presnom centri dorazil zblízka do siete dobiehajúci Moha. Slovan zrejme stratil koncentráciu, lebo v 80. minúte znížil pohotovou strelou striedajúci Zachara po skvelej prihrávke od Abraháma. Slovan si už víťazstvo v závere postrážil.

ŠK Slovan Bratislava – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:1 (1:0)
Góly: 40. Ratao, 77. Moha – 80. Zachara. ŽK: Sedláček (Pohronie), rozhodovali: Ochotnický – Ádám, Jekkel, 5379 divákov.

Slovan: Šulla – Apau, Abena, Bajrič, Suchockij – Ljubičič, Rabiu (72. Daniel) – Nono, Dražič (72. de Kamps), Moha – Ratao (78. Čavrič)
Pohronie: Vantruba – Tesák, Nosko, Bartoš, Župa – Sedláček (88. Mazan), Pellegrini – Hrnčár (65. Zachara), Klec (83. Dzurík), Blahút – Abrahám

Hlasy trénerov

Ján Kozák ml., tréner Slovana: „Som spokojný, vyhrali sme ligový zápas. Žiadny zápas nie je ľahký. Prišiel sem nováčik, motivovaný po výmene trénera. Hrali sme do plných. Súboj sme mali pod kontrolou a zaslúžene sme vyhrali. Možno sme mali dať viac gólov. Tri body máme a ideme ďalej. Mali sme viac šancí, som rád, že sme dali aspoň dva góly. Je to v poriadku.“

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: „V prvom rade chcem zagratulovať domácim k víťazstvu. Myslím si, že sme tu zanechali sympatický dojem. Videl som mužstvo prvýkrát v ostrom zápase, niektorí ma prekvapili pozitívne, iní nie. V prvom polčase sme neboli dostatočne smelí. Ale dá sa na tomto stavať. Domáci mali samozrejme viac z hry, mali loptu pod kontrolou a mali aj viac šancí.“

Žilina už zaostáva

Žilina remizovala v domácom stretnutí s MFK Zemplín Michalovce 1:1. Figuruje na druhom mieste o dva body za majstrovským Slovanom.

Zemplínčania dostali v 1. kole doma od Žiliny tri góly a chceli u súpera podať lepší výkon. Prvý sa predstavil v šanci domáci Jánošík, ktorý v 5. minúte preveril prízemnou strelou pozornosť Kiru. O tri minúty vyskúšal na opačnej strane Holeca volejom Savvidis.

Ďalšia dobrá príležitosť v zápase, ktorý mal slušné tempo, prišla v 19. minúte z kopačky Bernáta, ale loptu poslal tesne nad bránku. V 23. minúte prišiel v šestnástke faul Carilla na Káčera, hlavný arbiter ukázal na biely bod a z neho sa o minútu neskôr nepomýlil Jánošík.

Boženíkov pokus po polhodine hry vytlačil Kira na roh, ale o päť minút na opačnej strane Popovits zľava odcentroval cez Tomiča pred bránku, lopta prešla cez pokutové územie až na nepokrytého Kvoceru a ten vsietil svoj premiérový zásah v drese Zemplínčanov.

Dobrý futbal pokračoval aj v druhom polčase. V 56. minúte musel Holec vytlačiť na roh výborný pokus Kvoceru, ktorý padal k ľavej žrdi a následne po rohu musel riešiť Modibeho zakončenie.

Zemplínčania sa tlačili do druhého gólu, na opačnej strane mohol poslať Žilinu do vedenia hlavičkou striedajúci Paur, no Kira jeho pokus zastavil na čiare. Káčerova strela v 70. minúte nemierila medzi tri žrde a potom sa na ihrisku začalo viac iskriť.

V 74. minúte najskôr striedajúci Kontouriotis trafil presne do miest, kde stál pripravený Holec, na opačnej strane však Diaz zbytočnou hlavičkou uzemnil jedného z hostí a videl červenú kartu. Hostia okamžite posilnili útok, začali ešte viac útočiť, ale P. Kolesár v 81. minúte krížnou strelou iba tesne minul ľavú žrď žilinskej bránky.

„Šošoni“ sa aj v desiatich pokúšali útočiť, ale Balaj si so zakončením nepotykal. Nadstavovalo sa šesť minút a v nich mal veľkú šancu na gól opäť P. Kolesár, no jeho strelu ešte Káčer tečoval nad vlastnú bránku.

Viac zaujímavého sa už neudialo a Žilinčania po remíze s Michalovcami stratili prvé body na vlastnom trávniku v tejto sezóne.

MŠK Žilina – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)
Góly: 24. Jánošík (z 11 m) – 35. Kvocera. Rozhodovali: Kráľovič – Kováč, Borsányi, ŽK: Boženík, Demiri, Ďuriš – Savvidis, Carillo, Martinez, ČK: 74. Diaz (Žilina), 1861 divákov

Žilina: Holec – Tomič, Kaša, Králik, Sluka – Káčer – Bernát (59. Paur), Diaz – Jánošík, Boženík (68. Balaj), Demiri (84. Ďuriš)
Michalovce: Kira – Rota, Carillo, Soler, M. Kolesár (78. P. Kolesár) – Savvidis – Kvocera (73. Kontouriotis), Žofčák, Martinez, Popovits (80. Vojtko) – Modibo

Hlasy trénerov

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, keď sme polhodinu plnili taktické pokyny, boli sme silní na lopte a podarilo sa nám dať gól. Mali sme ďalšie šance, ale po góle do našej siete prišla do našej hry nervozita. Záver prvého a úvod druhého polčasu boli z našej strany nervózne, mali sme veľa strát v prechode do útoku a hráči robili nevynútené chyby v prechode do útoku. Michalovce sa dostali do hry, my sme boli nervózni. Pomohli nám striedania, vrátili sme sa do zápasu. Duel ovplyvnil hrubo Diaz svojou nedisciplinova­nosťou. Disciplína nás doteraz zdobila, upozorňoval som na to a myslím si, že by sme v plnej sile vedeli viac vystupňovať tlak. V oslabení dali chlapci do toho všetko, mali sme aj niekoľko príležitostí, ale tie mal aj súper.“

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: „Videli sme dobrý zápas z oboch strán. Pred zápasom by sme s bodom boli spokojní, ale v zápase sme boli o čosi bližšie k víťazstvu. Je to futbal. Zápas mal bojovnosť, napätie, rozuzlenie, bolo vidieť ochotu hráčov na oboch stranách ísť za víťazstvom. Vedeli sme, čo nás čaká, že Žilina bude silná na lopte, ale vyrovnali sme sa jej. Musím mojim chlapcom poďakovať a pogratulovať, pretože sa oddali na hranici svojich síl, ale bez toho by sme nemali šancu v Žiline uspieť. Odchádzame domov s bodom, takže sme spokojní.“

Remízový kráľ zaskočil Trnavu

Sereď vyhrala v Myjave nad FC Spartak Trnava 2:1 a pripísala si tretie víťazstvo v ročníku. Naplno zabodovala prvýkrát od 4. augusta, keď zdolala Dunajskú Stredu. Trnava získala v predchádzajúcich štyroch dueloch štyri body.

„Remízový kráľ“ zo Serede si od úvodu išiel v Myjave po tri body. V 7. minúte vystrelil Morong a otvoril skóre. V 26. minúte mohli Trnavčania vyrovnať, no nepremenili jedenástku, Mitrea zamieril iba do stredu bránky a Iliev ho vychytal.

Tento moment akoby „červeno-čiernych“ zaskočil a veľa ďalších príležitostí si v nasledujúcich chvíľach nevypracovali. Až krátko pred prestávkou tesne minul Halilovič.

Ani po zmene strán neprišiel nápor Trnavy. Naopak Morong mohol pridať druhý gól, no v 49. minúte zblízka neprestrelil brankára Rusova. O desať minút už druhý zásah prišiel, Ba sa presadil po rohovom kope.

V 78. minúte Mitrea čiastočne odčinil svoju nepremenenú jedenástku, keď rozvlnil sieť po priamom kope. V závere sa snažil Spartak vyrovnať veľmi intenzívne, útočil aj brankár Rusov, no žiaden pokus už neskončil v sieti.

ŠKF iClinic Sereď – FC Spartak Trnava 2:1 (1:0)
Góly: 7. Morong, 59. Ba – 78. Mitrea. Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Žákech, ŽK: Pankaričan, Slaninka – Marinkovič, Lovat, Sobczyk

Sereď: Iliev – Dabó, Ba, Hučko, Slaninka – Ventúra, Metalsi – Iván, Pankaričan (89. Adekuoroye), Cleber (73. Rorič) – Morong (83. Luka)
Trnava: Rusov – Diogo, Marinkovič (60. Yilmaz), Mitrea, Mesík (88. Menich) – Halilovič – Tavares, Dangubič, Grendel (74. Gamboš), Lovat – Sobczyk

Nitra zostáva na dne

Ružomberok uspel na ihrisku FC Nitra 2:1. V 73. minúte rozhodol o výsledku Filip Twardzik z jedenástky a uštedril domácim štvrtú prehru za sebou.

V prvej desaťminútovke skromne zaplnené tribúny na štadióne pod Zoborom veľa vzruchu v pokutových územiach nevideli. Do prvej vážnejšej šance sa dostali domáci v 13. minúte, keď Faškovu strelu z hranice šestnástky brankár Macík s námahou vyrazil na rohový kop.

O 9 minút neskôr sa o slovo opäť prihlásili nitrianski futbalisti. Po spolupráci Gatarič – Faško sa opäť v plnej kráse predviedol brankár Liptákov. Na prvý gól si hŕstka divákov musela počkať do 38. minúty. V nej Farkaš nešťastne tečoval strelu Takáča do vlastnej bránky a Ružomberok išiel do vedenia.

Onedlho mohol byť náskok hostí už dvojgólový, no proti strele Regáliho výborne zakročil brankár Šípoš. Na prestávku odchádzali zverenci Jána Haspru s jednogólovým náskokom.

Do druhého polčasu naskočili lepšie hostia. V obrovskej šanci sa najprv ocitol Takáč, no proti brankárovi Nitry nepochodil a onedlho sa Šípoš vyznamenal aj po nebezpečnej hlavičkovej koncovke Regáliho.

Po hodine hry výborne zakombinovala dvojica Bobček – Takáč, no druhý menovaný si následne s koncovkou vôbec nepotykal. Potom sa už k slovu dostali domáci. V 71. minúte „nabil“ po peknej akcii Šefčík voľnému Chobotovi, ktorého umiestnená strela zvnútra šestnástky skončila v sieti a bolo 1:1.

Nerozhodný výsledok však dlho nevydržal. Už o minútu Šefčík na opačnej strane v sklze fauloval v šestnástke Regáliho a hlavný rozhodca Kružliak nekompromisne ukázal na biely bod. Nariadenú jedenástku premenil Twardzik a „Ruža“ opäť viedla.

V ďalšom priebehu sa Nitre už ani napriek snahe vyrovnať nepodarilo a Liptáci si po tesnej výhre odniesli spod Zobora všetky body.

FC Nitra – MFK Ružomberok 1:2 (0:1)
Góly: 71. Chobot – 38. Farkaš (vlastný), 73. Twardzik (z 11 m). Rozhodovali: Kružliak – Somoláni, Roszbeck, ŽK: Podhorin, Farkaš, Chobot – Takáč, 518 divákov

Nitra: Šípoš – Magda, Farkaš, Podhorin – Šefčík (80. Mikuš), Bílovský, Faško, Chobot – Štefanec (55. M. Fábry) – Gatarič, Ristovski
Ružomberok: Macík – Bobček (87. Múdry), Čurma, Kojnok (85. Jedinák), Kostadinov – Maslo, Mojžiš, Regáli, Takáč – Twardzik, Zsigmund

Hlasy trénerov

Marián Süttö, tréner Nitry: „Z môjho pohľadu to bol v podstate nešťastný zápas, vlastný gól, jedenástka. V zápase som zmenil rozostavenie, chceli sme súpera viac prekvapiť, myslím si, že sa nám to aj celkom darilo v prvej polhodine. Zlom prišiel, keď Gatarič nepremenil šancu. Macík súpera podržal a potom prišli vlastný gól, jedenástka a samozrejme potom do tej otvorenej obrany prišli ďalšie súperove šance, kde nás brankár Šípoš podržal. Rozhodne musím povedať, že som maximálne nespokojný s hrou v obrane. Takí skúsení hráči si nesmú dovoliť takéto chyby, ktoré sa tam robili.“

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „Prišli sme do Nitry na môj vkus moc nekoncentrovaní a pomalí. Bolo to také mŕtve z našej strany prvých 30 minút, potom sme sa trošku rozbehli, rozdýchali sme sa a odmenou nám bolo, že sme sa pred polčasom ujali vedenia 1:0. Do druhého polčasu sme vstúpili veľmi dobre, mali sme veľa možností zápas zlomiť na našu stranu, ale brankár Šípoš chytal neuveriteľne a vyriešil aj situácie, ktoré boli v podstate už gólom. Potvrdila sa futbalová pravda, že nedáš-dostaneš. Súper vyrovnal, ale s nami to až tak nezatriaslo, pretože sa nám podarilo hneď z protiútoku vďaka penalte zvýšiť na 2:1 a potom sme už dobrou hrou v obrane súpera v podstate do ničoho nepustili, takže si myslím, že je to víťazstvo zaslúžené.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga