Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tri góly za štrnásť minút. Holmanov hetrik predpovedal kustód

S pozmenenou zostavou, ale napriek tomu jednoznačne. Futbalisti Slovana Bratislava sa naladili na štvrtkový duel Európskej ligy proti portugalskej Brage vysokým víťazstvom. V sobotu zdolali pred prázdnymi tribúnami predposlednú Nitru 5:0.

29.09.2019 09:52
debata
Slovanista David Holman pred Nitranom Matúšom... Foto: TASR, Dano Veselský
David Holman, Matúš Kuník Slovanista David Holman pred Nitranom Matúšom Kuníkom.

Majster sa tak minimálne na deň dostal na čelo tabuľky. Zosadiť ho z neho môže Žilina, ktorá v nedeľu večer nastúpi v Dunajskej Strede.

Holman, Holman, Holman…

Hrdinom sobotňajšieho duelu bol Dávid Holman. Maďarský reprezentant dal v priebehu štrnástich minút tri góly a Nitre vzal nádej na zisk čo i len bodu. „Bol to môj prvý hetrik v profesionálnej kariére, som veľmi rád, že sa mi ho podarilo dosiahnuť,“ tešil sa po zápase.

Prvé dva zásahy dal na konci prvého polčasu v rozpätí dvoch minút, tretí pridal po prestávke z pokutového kopu. „Ďakujem spoluhráčom, že mi ju umožnili kopnúť,“ dodal šťastný strelec. Dvadsaťšesťročný rodák z Budapešti vzápätí prezradil, že hetrik mu prorokovali už pred úvodným hvizdom.

„Náš kustód Peter Paulický mi pred zápasom povedal, že dnes dám tri góly. Usmial som sa a odpovedal som mu, že nie je normálny. Následne som však dodal, že dobre, ak dosiahnem hetrik, tak má u mňa po zápase veľký darček,“ priznal Holman pre oficiálnu stránku Slovana.

A sľuby treba plniť…

„Po treťom góle mal náš kustód hádam ešte väčšiu radosť než ja, aj preto som sa šiel s ním potešiť. Teraz je rad na mne, aby som dodržal, čo som sľúbil. Urobím to veľmi rád,“ dodal.

Pre Slovan bol duel s Nitrou generálkou na zápas v Európskej lige. Tréner Ján Kozák ml. dal priestor aj hráčom z lavičky. Do základu neposlal Šporara, Mohu, Medveděva ani De Kampsa.

„Duel sa mi hodnotí dobre. Museli sme byť trpezliví, lebo Nitra bola dobre organizovaná. V druhom polčase sa hra viac otvorila, tam sa ukázala naša kvalita. Predviedli sme pekné akcie a pridali sme ďalšie góly,“ potešil sa kouč, ktorý na začiatku sezóny vystriedal na lavičke Martina Ševelu. „Slovan uhral tri body v absolútnom pokoji. V tejto chvíli naň nemáme,“ doplnil tréner Nitry Marián Süttö.

Duel sa hral pred prázdnymi tribúnami, do hľadiska mali voľný vstup iba deti do 14 rokov. Zákaz pre fanúšikov Slovana bol trestom za ich vyčíňanie v stretnutí proti Trnave.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FC Nitra #Dávid Holman