Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelec smútil v šatni. Takéto zápasy ho posilnia, tvrdí Kozák

Futbalový šláger v ére samostatnosti dvoch najúspešnejších slovenských, v tejto ligovej sezóne ešte nezdolaných klubov, priniesol v nedeľu na Tehelnom poli remízu 1:1.

26.08.2019 10:50
SR šport futbal FL 6. kolo Slovan Žilina BAX... Foto: ,
David Strelec (Slovan) a vľavo Patrik Myslovič (Žilina) vo vzájomnom súboji.
debata

Slovan vyhral prvý polčas, Žilina druhý a po súboji prevládlo na strane domácich sklamanie a u hostí spokojnosť. Obe mužstvá majú na čele tabuľky Fortuna ligy po 16 bodov, sú stále bez prehry a Slovan vedie o skóre.

„Belasých“ čaká už vo štvrtok odveta play off Európskej ligy UEFA 2019/2020, na horúcej pôde PAOK Solún bude hájiť domácu cennú výhru 1:0. Tréner Ján Kozák aj preto urobil oproti súboju s gréckym majstrom desať zmien v základnej zostave.

V prvom polčase sa to na hre domácich neodrazilo, Slovan dominoval a loptu po pokazenej penalte predsa len na druhý pokus dostal do siete Brazílčan Ratao.

Druhé dejstvo prinieslo odlišný obraz, „šošoni“ boli oveľa silnejší na lopte. Hlavný rozhodca im ešte po hodine hry pre útočný faul Róberta Boženíka neuznal gól Jána Bernáta, ale v 80. minúte kapitán MŠK Miroslav Káčer z penalty stanovil konečný rezultát.

Slovan mal šance na víťazstvo, nebol ale efektívny. „Vytvorili sme si viac príležitostí, mali sme čisté šance. Len David Strelec mal dve, nepremenil ich a teraz sedí v šatni smutný. Aj takéto zápasy ho však posilnia a posunú vpred. Žilina mala dobré pasáže, keď držala loptu, ale pred našou bránou si vypracovala len náznaky šancí. Zaslúžili sme si vyhrať, no futbal je taký, nie vždy to vyjde. Určite však máme na viac,“ povedal na tlačovej konferencii kouč domácich.

Lodivod hostí Jaroslav Kentoš priznal, že prvý polčas hrali jeho zverenci s príliš veľkým rešpektom a bez odvahy a súper ich prevýšil. V tom druhom to už bola iná pesnička:

„Po prestávke sme zmenili aj rozostavenie, čo pomohlo tímu. Fungovalo to lepšie a výkon po polčase ma potešil. Sme radi za bod, zápas ukázal našim chalanom realitu, kam smeruje európsky futbal. Slovan má aj s ‚druhou‘ základnou zostavou veľkú kvalitu. Určite sa neuspokojíme ani po cennom bode. Pre nás všetkých to bolo veľmi dobré stretnutie, ktoré nám nastavilo zrkadlo. Napriek remíze máme stále na čom pracovať a zlepšovať sa.“

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Dávid Strelec