Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v Slovane. Greifa v šatni prekvapili, Strelec platí za štarty čokoládou

Majstrovský Slovan Bratislava uprostred dvojzápasu v rámci 3. predkola Európskej ligy proti írskemu Dundalku privítal doma Zlaté Moravce. Tréner Ján Kozák ml. poriadne zatočil so zostavou a doprial oporám odpočinok. Počet Slovákov v základnej zostave "belasých" sa zdvojnásobil. Z jedného na dvoch, brankára Dominika Greifa doplnil v úvodnej jedenástke útočník Dávid Strelec.

11.08.2019 09:44
Strelec, Pindroch Foto: ,
Útočník Slovana Bratislava Dávid Strelec prekonal brankára Zlatých Moraviec Branislava Pindrocha až z pokutového kopu.
debata (2)

Fanúšikovia pomernú vzácnosť v momentálnom národnostnom zložení Slovana ocenili. Greif i Strelec si užili skandovanie skromnejšie zaplneného Tehelného poľa. Slovan aj s „druhou garnitúrou“ zdolal ViOn jednoznačne 4:0. Mimochodom, hostia mali v základnej zostave pre zmenu len dvoch legionárov.

Strelec nastúpil síce na hrote, no namiesto chladnokrvných zakončení upútal viac individuálnymi prienikmi. Ukázal dobré technické schopnosti a rýchle nohy. Zapájal sa do kombinácií, potvrdil, že je iný typ hráča než ortodoxný strelec Andraž Šporar.

Strelec v 65. minúte po krásnom individuálnom sóle nachystal gól Nonovi. Svoje šance však trestuhodne nepremenil, hoci gólu sa dočkal. V 84. minúte uzavrel skóre premenenou jedenástkou.

„Veril som si na penaltu a ďakujem chalanom, že ma k nej pustili, pretože som v tíme najmladší. Určený na ňu nebol pred zápasom nikto. Je to pre mňa odmena za celoživotnú robotu. Odozva fanúšikov bola neuveriteľná, mal som zimomriavky,“ ďakoval po zápase šťastný Dávid Strelec, cituje ho portál ProFutbal.

Mládežnícky reprezentant Slovenska zaznamenal svoj premiérový gól na Tehelnom poli. Na otázku k prípadnému vkladu do tímovej pokladnice odpovedal vtipne.

„Uvidíme, čo pokladník Vasil Božikov vymyslí. Zatiaľ som platil napríklad len za to, že som používal telefón, keď som nemal. Keďže som najmladší, tak som zatiaľ platil za gól či štart len nejakou čokoládou."

Kapitán „belasých“ Božikov možno po stretnutí skasíroval i Greifa. Ten na rozdiel od ostatných opôr neodpočíval a tak mu pripadla na rukáv kapitánska páska.

„Prišiel som do šatne a páska ležala na mojom mieste. Teší ma to, ale nič sa tým pre mňa nemení. Len páska z vás lídra neurobí, ak to v sebe nemáte. Som rád, že mi tréneri dôverovali a vidia vo mne aj líderskú osobnosť. Snažím sa to splatiť výkonmi, či už pásku mám, alebo nie.“

Koľko bude Greifa stáť premiéra v pozícii veliteľa? „Mám to šťastie, že nikto z týchto hráčov si nemôže pamätať, či som už niekedy kapitánom bol. Poviem im, že áno. Fakt, že to bolo v príprave, ten si nechám pre seba. Tým mi povinnosť niečo platiť opadne,“ usmieval sa tradične dobre naladený gólman.

Greif si udržal piate čisté konto v rade. Proti Zlatým Moravciam sa rodilo najľahšie, hostia za celý zápas nevystrelili na bránku.

"Dres bude treba aj tak oprať, spotil som sa z toho tepla. Takéto nudné zápasy veľmi neobľubujem. No vždy treba byť pripravený, či náhodou v 90. minúte nejaká šanca nepríde, lebo my máme v obľube súpera do niečoho v závere pustiť.

Budem rád, ak sériu bez inkasovaného gólu natiahneme, v Írsku by sa nám to určite hodilo,“ cituje Greifa ProFutbal.

Slovan čaká odveta 3. predkola Európskej ligy na írskej pôde už v utorok od 21.00. Z domáceho zápasu si vezie náskok 1:0. Ak Greif pridá šiestu nulu po sebe, slovenský majster v boji o skupinovú fázu vyzve horšieho z dvojice Ajax Amsterdam – PAOK Solún.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #FC ViOn Zlaté Moravce #Dominik Greif #Dávid Strelec