Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava privítala späť známe meno. Niba opustil Nitru

Tesne pred uzávierkou súpisky na Európsku ligu UEFA 2019/2020 stihol futbalový Spartak Trnava uzavrieť prestup Emira Haliloviča z Bosny a Hercegoviny. Ide o jeho návrat do klubu, keďže v Trnave už pôsobil dve sezóny od roku 2015 do roku 2017.

04.07.2019 22:01
Emir Halilovič Foto:
Emir Halilovič (vpravo) pôsobil v Trnave už dve sezóny.
debata

Naposledy hral v FK Sarajevo, s ktorým sa tešil zo zisku double. Jeho skúsenosti s tamojšou ligou môžu byť cenné, keďže práve odtiaľto je súper Spartaka v prvom predkole EL Radnik Bijeljina.

„Teším sa z návratu, prichádzam do známeho prostredia a chcem hrať lepšie ako pri mojom predchádzajúcom pôsobení v Trnave. Opäť ideme do Bosny na prvé predkolo Európskej ligy a vždy sme postúpili, tak verím, že to tak bude aj teraz,“ povedal pre web "andelov“ po podpise zmluvy hráč, ktorý už absolvoval s mužstvom sústredenie v Tomášove.

"Do tímu sme hľadali podobnú typológiu hráča ako je Emir a sme radi, že sme sa po dlhších rokovaniach dohodli. Emir by mal priniesť do tímu skúsenosť a veríme, že sa stane rozdielovým hráčom,“ uviedol športový riaditeľ Andrej Kostolanský.

Kamerunský obranca Macdonald Niba odchádza z FC Nitra, podpísal zmluvu s maďarským Honvédom Budapešť. Dvadsaťštyriročný stredný obranca pôsobil pod Zoborom od roku 2017 a odohral 57 ligových zápasov, z toho 8 v druhej lige.

Kamerunský hráč s novým zamestnávateľom podpísal kontrakt na dva roky. Honvéd skončil v minulej sezóne na štvrtej priečke a dostal sa do finále Maďarského pohára. Novú sezónu začne účinkovaním v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2019/2020, kde sa stretne s litovským Žalgirisom.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Fortuna liga #FK Sarajevo #Emir Halilovič #MacDonald Niba #Honvéd Budapešť