Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan potvrdil záujem o opory. Prežíva najťažšie prestupové obdobie

Portugalské i španielske médiá v polovici mája informovali o konci kariéry Ikera Casillasa. Španielsky brankár požiadal, aby termín odchodu mohol oznámiť sám.

27.06.2019 13:45 , aktualizované: 18:34
Dominik Greif, Vasil Božikov Foto: ,
Brankár Slovana Bratislava Dominik Greif by mohol posilniť portugalské FC Porto.
debata

Zatiaľ sa tak nestalo, Porto s Casillasom počíta aj v nasledujúcej sezóne, no budúcnosť bývalého kapitána španielskej reprezentácie a Realu Madrid je otázna.

Casillas už pred takmer dvoma mesiacmi prekonal infarkt. Len čo ho prepustili z nemocnice, jeho manželka oznámila boj s rakovinou vaječníkov. Starostlivosť o svoju polovičku by „svätého Ikera“ mohla presvedčiť, aby zavesil rukavice na klinec.

Porto sa pripravuje aj na alternatívu, že Casillas pokračovať nebude. Do bránky sa už snažilo získať Gianluigiho Buffona alebo Čecha Tomáša Koubeka. Buffon však zrejme smeruje naspäť do Juventusu a Koubek je pre portugalský klub drahý.

„Draci“ sa preto podľa portálu Bola Branca zamerali na slovenského brankára Slovana Bratislava Dominika Greifa. Porto už podľa zdroja začalo podnikať prvé kroky v snahe angažovať 22-ročného čerstvého reprezentanta. Do práce sa pustil agent a obchodník Pedro Pinho.

Greif sa v uplynulej sezóne vypracoval na neohrozenú jednotku slovenského majstra. K titulu pomohol desiatimi čistými kontami a vychytal si aj miesto v jedenástke roka. Sezónu zakončil debutom v reprezentácii proti Jordánsku (5:1).

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video

Slovan potvrdil záujem

"O našich kľúčových hráčov je enormný záujem. Môžeme potvrdiť, že Dominik Greif je v určitom okruhu brankárov, ktorých si vyhliadol portugalský veľkoklub FC Porto.

Okrem Porta sme zaregistrovali záujem aj zo špičkového španielskeho klubu a taktiež z Belgicka," cituje stránka Slovana generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka ml.

Greif nie je jediný hráč v kádri „belasých“, o ktorého sa zaujímajú kluby z kvalitnejších líg.

"Podobná situácia je v prípade Andraža Šporara, na ktorého dostávame stále nové a nové ponuky z viacerých európskych klubov,“ prezrádza Kmotrík.

„Toto prestupové obdobie považujem za jednoznačne najťažšie od môjho príchodu do klubu. Dennodenne robíme maximum, aby sa nám podarilo udržať káder pokope a aby sme boli čo najlepšie pripravení na nadchádzajúcu sezónu.

Stojí nás nemalé úsilie, aby sme udržali našich kľúčových hráčov,“ pokračuje generálny riaditeľ Slovana.

Úradujúceho majstra opustil zatiaľ iba ľavý obranca Stefan Stangl, ktorý na jar nepresvedčil. Naopak, mužstvo posilnili Myenty Abena a Erik Daniel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prestup #ŠK Slovan Bratislava #FC Porto #špekulácia #Dominik Greif