Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar: Moha je kamarát, môže kopať penalty. Ja dám góly aj z hry

Futbalisti Slovana Bratislava majú osem kôl pred koncom najvyššej súťaže 16-bodový náskok pred Žilinou. Titul im už neunikne, otázkou len zostáva, kedy a s akým náskokom ho budú oslavovať.

01.04.2019 14:58
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar zo Slovana v zápase proti Dunajskej Strede.
debata

Ševela: Stále máme dosť minicieľov

Taký vývoj, samozrejme, oberá súťaž o napätie. Obzvlášť ak aj o obsadení ďalších dvoch miest, ktoré zaručujú miesto v Európskej lige, je skoro rozhodnuté. Čaká sa ešte na to, či Žilina vybojuje Slovenský pohár, čím by získal šancu zahrať si v Európe ešte tím z nižších priečok.

Tréner Slovana Martin Ševela tvrdí, že zatiaľ nemá problém s motiváciou hráčov. „Pracujú na sto percent, aj v tréningu. Tešíme sa z výrazného náskoku. Ale hráčom som vravel, aby neriešili tabuľku, výšku náskoku pred Žilinou a Dunajskou Stredou a sústredili sa len na seba, na svoj výkon. Aj keď bude náskok taký vysoký, že o titule nebude pochýb, budem chcieť od hráčov, aby odvádzali maximum.“

Zdôraznil, že Slovanu zostalo viacero minicieľov. „Hráme na novom štadióne pred výrazne vyššími návštevami ako na Pasienkoch. Chceme vyhrať súťaž bez prehry, dosiahnuť najviac víťazstiev, mať brankára s najvyšším počtom núl na konte, pomôcť Andražovi Šporarovi, aby prekonal strelecký rekord. Stále máme o čo hrať až do konca,“ vysvetlil Ševela.

Strelecký líder sa vzdal penalty

Šporar strelil v šlágri s Dunajskou Stredou svoj 21. gól v ročníku. Veľa nechýbalo a zostal by tentoraz s prázdnymi rukami, skóroval až v nadstavenom čase. Slovanisti sa netaja, že pomáhajú svojmu elitnému kanonierovi, aby ich dal čo najviac. Aj preto veľa diskusií vyvolal fakt, že slovinský zakončovateľ nestrieľal v zápase s DAC pokutový kop.

Tréner to vysvetlil tým, že faul, po ktorom Slovan zahrával pokutový kop, bol na Šporara. „S ním boli určení na penaltu aj Moha a Čavrič. Vždy záleží aj na tom, kto si ako verí. Aj keď Moha si verí vždy… Ešte si to rozoberieme. Nebol ani prvý ani posledný, ktorý zobral zodpovednosť na svoje plecia a gól nedal. Ale akiste nám to vráti v ďalších zápasoch,“ verí Ševela.

Šporar potvrdil, že jedenástku prenechal Mohovi. „Je to môj kamarát. Môže kopať jedenástky. Ja budem dávať góly aj z hry,“ usmieval sa.

Otázky, či je v jeho silách prekonať strelecký rekord ligy, nemá príliš v láske. „Po každom zápase sa ma na to pýtajú. Neviem na to odpovedať, samozrejme, chcel by som, ale 29 gólov je veľa,“ zareagoval.

Brankár DAC si na Slovane poplakal

Pri Mohovej penalte sa vyznamenal brankár DAC Martin Jedlička. Vyrazil prvú strelu a aj nasledujúcu do opačného rohu. Zaváhal však pred druhým gólom.

„Nie je príliš urastený, ale má výborné reakcie. Je to jeho prvá sezóna medzi mužmi. Zápasy veľmi prežíva, po súboji so Slovanom si aj poplakal,“ približoval tréner Peter Hyballa. Jedlička neskrýval sklamanie. „Mrzí ma gól na 2:1, dostal som tri, prehrali sme, som na seba naštvaný,“ vravel 21-ročný český brankár.

Strelcov Slovana mal prečítaných. „Tréner brankárov mi posiela, ako kto kope penalty. Je to však vždy lotéria. Teraz som sa spoľahol na inštinkt a vyšlo to.“

Prekvapilo ho, že si loptu nepostavil Šporar. Keď Slovan nedávno vyhral na pôde DAC, dal gól on – z jedenástky. „Ak by kopal aj teraz, hodil by som sa na opačnú stranu, lebo tak ju zahráva vždy,“ doplnil Jedlička.

Futbalový šláger Slovan - Dunajská Streda Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Hráči Slovana a Dunajskej Stredy pred zápasom...

Davis na druhej strane nezaváhal. „Penalta bola – a úplne zbytočná,“ uznal domáci brankár Dominik Greif. „My sme ju nedali, teraz budem celý týždeň počúvať, že ich neviem chytať.“ Kam sa má hodiť, mu zakričal spoluhráč Marin Ljubičič, ktorý ešte vlani pôsobil v Dunajskej Strede. Lopta letela inde. „Penalty chytať viem, ale mám zlých poradcov,“ smial sa Greif.

Herc: Nespravodlivé vylúčenie

Kľúčovým momentom stretnutia bolo vylúčenie mladého slovenského reprezentanta Christiana Herca už po polhodine hry. Ten považoval druhú žltú kartu za veľmi prísnu. „Bolo to nespravodlivé vylúčenie,“ vravel.

Aj tréner Hyballa očakával od rozhodcu Ziembu trošku viac nadhľadu. „Mohol reagovať citlivejšie, nemusel Herca hneď pri prvej príležitosti vylúčiť, mal ho najskôr upozorniť,“ tvrdil.

Potom mali domáci jasnú prevahu. „Červená karta nám pomohla, priebeh bol jednoznačnejší, ale trochu sme si komplikovali situáciu, to sa nám môže inokedy vypomstiť. Mali sme milión šancí, treba ich premieňať, aby z toho nebol zbytočný nervák,“ zdôraznil bratislavský brankár.

Na Tehelné pole prišlo o vyše šesťtisíc ľudí menej ako v premiére s Trnavou. Greif priznal, že čakal vyššiu návštevu. „Pomohlo, že tentoraz prišlo aj veľa fanúšikov hostí a okorenili atmosféru. Ale štrnásťtisíc fanúšikov nie je málo. Ak ich bude vždy toľko, nebudeme sa hnevať. Je to o trinásťtisíc päťsto divákov viac ako na Pasienkoch,“ uzavrel s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Andraž Šporar