Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rodičia mu Turecko zakázali. Strelec porušil zmluvu, hnevá sa Kmotrík

Rozruch okolo mladého futbalistu ŠK Slovan Bratislava Dávida Strelca pokračuje. Po tom, čo s tímom neodcestoval na sústredenie do Turecka, sa rôznia dôvody tohto kroku i názory na celú situáciu.

01.02.2019 09:00
David Strelec Foto:
Dávid Strelec.
debata

Strelec sa rozhodol zotrvať doma po konzultácii s rodičmi. Mali strach pre nepriaznivé počasie v „krajine polmesiaca“. Otec nádejného útočníka Milan, okrem iného pre denník Šport poznamenal: „Škoda, že Dávidovi neponúkli možnosť pricestovať do Turecka o pár dní neskôr, keď sa počasie umúdri.“

S týmto tvrdením nesúhlasí viceprezident bratislavského klubu Ivan Kmotrík mladší.

„V klube platia jasné pravidlá a disciplína, ktoré musia rešpektovať všetci hráči bez ohľadu na to, či je to Šporar, Božikov alebo Strelec. A to, že hráč neodcestuje s tímom na sústredenie, je jasné porušenie pravidiel. Pred odchodom na sústredenie sme, samozrejme, preverovali situáciu priamo v Turecku u pána Gabriela, ktorý prostredníctvom svojej agentúry zabezpečuje sústredenie, ako aj u leteckej spoločnosti. Nikdy by sme si nedovolili vystaviť našu výpravu nebezpečenstvu,“ cituje Kmotríka piatkové vydanie denníka Šport.

Dodal, že o Strelcovej neúčasti na sústredení sa bude zhovárať aj s agentom 17-ročného hráča.

„Počasie v Turecku sa umúdrilo a hráči majú k dispozícii výborne pripravené ihriská. Dávidovi sme ponúkli jedinečnú šancu zabojovať o svoje miesto v zostave, keďže v ňom vidíme obrovský potenciál a chceli sme vyvinúť maximálne úsilie na jeho rozvoj. Dávid však stále nie je plnoletý, a preto sme museli rešpektovať finálne rozhodnutie, či už bolo napokon jeho, alebo rodičov. Rozhodnutie sme rešpektovali napriek tomu, že má ešte rok a pol trvajúcu zmluvu, z ktorej vyplývajú určité záväzky a týmto rozhodnutím došlo k ich porušeniu. Hráčskeho agenta Dávida Strelca som kontaktoval, na budúci týždeň absolvujeme stretnutie, kde sa budeme rozprávať na túto tému,“ uzavrel Ivan Kmotrík ml.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Dávid Strelec