Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodičia nepustili Strelca na sústredenie do Turecka. Kmotrík: Nepochopiteľné

Talentovaný futbalista Slovana Bratislava Dávid Strelec absentuje na klubovom sústredení v Beleku. Do Turecka ho nepustili rodičia.

29.01.2019 16:43
David Strelec Foto:
David Strelec.
debata (5)

Otec šikovného útočníka Milan priznal, že sa o syna boja, pretože v „krajine polmesiaca“ prevláda nepriaznivé počasie.

„Povedal nám, že ho nepustia rodičia, že sa o neho boja. Vzhľadom na to, že nemá ešte osemnásť rokov, museli sme tento fakt akceptovať,“ uviedol pre Šport24 viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. Hoci sa vedenie klubu snažilo zmeniť rozhodnutie zákonných zástupcov 17-ročného futbalistu, nepodarilo sa mu to.

"Je nám to veľmi ľúto, pretože Dávid má všetky predpoklady stať sa výborným futbalistom. Teraz v najdôležitejšej fáze prípravy bude chýbať, čím si skomplikoval situáciu. Napriek faktu, že Dávid má stále platnú zmluvu na dlhšie obdobie, tak už prebehli rokovania s jeho rodičmi a agentom o jeho novej, vylepšenej zmluve.

Rodičia chceli, aby dostával oveľa viac priestoru ako doteraz. Preto je pre nás ich rozhodnutie nepochopiteľné, keď ako klub sme vyvíjali maximálne úsilie, aby jeho minutáž na hracej ploche bola čo najvyššia. A oni sa rozhodnú, že Dávid neodcestuje na hernú časť zimnej prípravy, ktorá je z pohľadu pobytu hráča na ihrisku tá najdôležitejšia," vyhlásil I. Kmotrík ml.

Nesúťažná premiéra štadióna Tehelné pole Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Pohľad na nový štadión na Tehelnom poli v...

„V tejto fáze zimnej prípravy majú všetci hráči možnosť zabojovať o svoje miesto v zostave. Preto ma toto nešťastné rozhodnutie veľmi mrzí. Dávid namiesto náročných tréningov a zápasov s A-mužstvom vo výborných podmienkach, ktoré v Turecku máme utvorené, bude musieť teraz trénovať so starším dorastom v domácich podmienkach, ktoré nie sú momentálne vôbec priaznivé,“ dodal viceprezident ŠK Slovan.

Milan Strelec verí, že rozhodnutie nepustiť syna do Turecka bolo správne. „Pošlem vám video, ako to vyzeralo v sobotu na letisku v Antalyi, kde úradovalo tornádo. A teraz sa pýtam, vy by ste pustili svoje dieťa do takého nebezpečenstva? Chlapec sa jednoducho zľakol. A v Slovane musia sami vedieť, čo v ňom je a či dostane viac šancí. Až potom sa môžeme baviť o novej zmluve,“ uviedol otec rodáka z Nových Zámkov.

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dávid Strelec