Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trojgólová smršť za 11 minút. Slovan vo finále na Malte podľahol Brnu

Víťazstvo na Tipsport Malta Cupe obhájili futbalisti Brna, ktorí vo finále záverečného turnaja na Malte zdolali Slovan Bratislava 3:0.

21.01.2019 17:09 , aktualizované: 18:42
debata (1)

Tím druhej českej ligy ako obhajcu titulu nasadili rovno do záverečného turnaja. V semifinále zdolal Táborsko 2:0 a vo finále si ľahko poradil so slovenským súperom. Brno nastrieľalo Slovanu počas 11 minút prvého polčasu tri góly a postrážilo si triumf.

Líder jesennej časti Fortuna ligy v sobotňajšom „semifinálovom“ dueli na tomto Tipsport Malta Cupe zdolal účastníka najvyššej českej súťaže FK Mladá Boleslav 2:1 (góly za „belasých“ dali Andraž Šporar a Aleksandar Čavrič, pozn.).

„Zo začiatku sme mali hru pod kontrolou, našu aktivitu sme však nepodložili gólmi. Potom prišlo k stratám lôpt v priestoroch, kde by sa to nemalo stávať, a súper z Brna nás potrestal tromi gólmi v rýchlom slede. Tieto situácie si ešte s hráčmi podrobne rozoberieme. Nesmie sa stať, že príde k takejto strate koncentrácie. Po zmene strán sme sa ešte snažili zvrátiť priebeh zápasu, žiaľ, nepodarilo sa nám to,“ zhodnotil na klubovom webe pondelňajší duel na Malte tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela a doplnil:

Nesúťažná premiéra štadióna Tehelné pole Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Pohľad na nový štadión na Tehelnom poli v...

"Prehra nás samozrejme mrzí, vo finále sme chceli zvíťaziť. Na druhej strane si treba uvedomiť, že sme v hrubej príprave. V prvom rade sme na Malte na kondičnom sústredení, ktoré je spestrené zápasmi. Aj preto sme v nedeľu mali najprv tréning zameraný na behy, večer herný tréning a dnes ráno silový program. Počítal som s tým, že hráči môžu mať ťažšie nohy, čo sa aj skutočne stalo.

Keď aj náš najrýchlejší hráč Mitch Apau ‚šliapal vodu,‘ tak je to pre mňa ako trénera spätná väzba o tom, že tréningy boli naozaj dostatočne tvrdé. Počas sezóny ladíme tréningový program tak, že smerom ku konca týždňa znižujeme objem, aby hráči boli v zápase ľahkí a čerství. Ak však chceme byť v lige úspešní, musíme teraz počas zimy poriadne makať a tvrdo trénovať bez ohľadu na zápasový program. Teraz je priorita kvalitná príprava, výsledky budú kľúčové počas ligovej súťaže."

FC Zbrojovka Brno – ŠK Slovan Bratislava 3:0 (3:0) – finálový zápas na Tipsport Malta Cupe
Góly: 33. Šumbera, 42. Bariš, 44. Pavlík

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava